2016 – Anul în care lumea s-a destrămat?

Nu cred că sunt singura care crede că ultimul an a fost cel mai rău din istorie.

2016 – Anul în care lumea s-a destrămat?

M-am uitat la un desen animat de curând. Arăta o scenă dintr-o clasă de școală în anul 2100. Profesorul spune: „Okay, am terminat lecția pentru anul 2015, să trecem la următorul, 2017.” Un elev ridică mâna: „Dar de ce nu 2016?” Se face deodată liniște și profesorul, cu o voce serioasă și sumbră răspunde: „Nu vorbim despre 2016.”

Un mesaj pe twitter spunea: „2016 este ca un montaj de știri pe care-l vezi la începutul unui film post-apocaliptic explicând cum lumea a fost ruinată.”

Acestea nu sunt singurele lucruri pe care le-am văzut care au dus la convingerea mea că lumea se destramă în fața ochilor noștri.

Dezastre mondiale

Multe lucruri groaznice s-au întâmplat în ultimul an; lucruri care nu s-au mai întâmplat niciodată înainte și par că se întâmplă din ce în ce mai rău, și vor continua, amplificate, anul acesta. Se întâmplă de parcă cele mai mari catastrofe dintr-un deceniu au fost compactate într-un singur an. Nu trebuie să intru în detaliu; cel mai mulți oameni vor citi asta și vor ști despre ce vorbesc.

Ucideri în masă de civili cu focuri de armă, terorism, brutalitate a poliției, conflicte între rase, vreme ciudată, haos politic, revoluții sociologice, crize mondiale economice, crize de refugiați. La orice nenorocire te poți gândi – aproape sigur s-a întâmplat în 2016. Să lăsăm apocalipsa cu zombie – se pare că ne descurcăm și singuri să distrugem pământul, fără să fim ajutați.

Niciunul dintre aceste lucruri nu mă surprinde. Ca creștin, am fost învățată, chiar de când eram foarte mică să urmăresc aceste „semne ale sfârșitului” – zilele în care profețiile biblice încep să se împlinească. Toți știm că lumea este într-o stare în care nu mai poate continua mult. Citește mai multe despre timpurile din urmă aici.

Există o soluție?

Deci ar trebui să ne așteptăm ca și 2017 să fie la fel? Ar trebui să ne uităm la viitor cu speranță că lucrurile se vor schimba și că lumea va ajunge într-o stare mai bună, din nou? Chiar ne apropiem de apocalipsă? Sau vom putea să „bandajăm” această lume?

Va deveni atât de rău pe pământ încât omenirea va deveni disperată după un salvator. Cineva care să-i scoată din dezastrul autocauzat. Și se vor gândi, probabil, că Dumnezeu i-a părăsit, căci altfel El ar fi intervenit să repare lucrurile. Citește și „De ce permite Dumnezeu suferința?”.

Un alt concept, de care sunt total conștientă, fiind creștină, este Anticrist. Acel „salvator” al omenirii va veni cu o sincronizare impecabilă, chiar în momentul în care se pare că nu există întoarcere din starea în care am intrat. Și el va avea răspunsuri. El va repara totul. Intențiile lui sunt să dovedească oamenilor că ei sunt stăpânii propriilor sorți și că nu au nevoie de Dumnezeu să repare lucrurile pentru ei.

Citește mai mult despre Anticrist.

Va veni vremea când lucrurile se vor schimba, când problemele se vor rezolva, când crizele vor avea soluții. Haosul se va organiza – datorită lui Anticrist.

Când această lume se va îmbunătăți, acela va fi cel mai apocaliptic semn dintre toate. Va însemna că, pentru majoritatea oamenilor, nu mai există Dumnezeu în imagine. Totuși, ei nu vor realiza cât de departe de adevăr sunt.

Triumful lui Dumnezeu

Dumnezeu a fost prezent întotdeauna, în toate situațiile. El a privit în timp ce păcatul i-a distrus creația. Și El va privi cum Anticrist o va reconstrui și cum va încerca să-I ia locul de Domn al împărăției; cum va vrea să-L înlăture pe Dumnezeu din această lume pe care Cel Atotputernic a creat-o din nimic.

Evenimentele din lume se desfășoară – exact cum am învățat că se vor întâmpla. Însă eu știu și sfârșitul acestei povești: Spoiler alert! Dumnezeu câștigă; El mereu câștigă.

Când e momentul potrivit, Dumnezeu va interveni din nou și va prelua din nou conducerea, dovedind, odată pentru totdeauna, că El este Dumnezeul Cel Atotputernic, Alfa și Omega, acum și în toată eternitatea. (Daniel 7).

Decizii personale

Deci acum, în timp ce trăiesc în această lume tumultoasă, trebuie să iau deciziile care să îmi asigure apartenența la partea câștigătoare. Decizii care mă vor duce la o viață eternă în slavă cu Creatorul și Salvatorul meu. Aceasta înseamnă să urmez pe Dumnezeu și să fac voia Lui în loc de voia mea proprie, care dorește să mă facă să fiu controlată de duhul vremii.

Va fi foarte rău, aici, pe pământ, în special pentru cei care-l resping pe Anticrist cu soluțiile lui – care par perfecte pentru toate problemele acestei lumi. Dar grija mea este să-mi mântuiesc sufletul și să împărtășesc mesajul nădejdii eterne la cât mai mulți posibil. Intenția lui Dumnezeu este să salveze cât mai multe suflete de la distrugerea care va veni la un moment dat peste acest pământ. Pavel scrie că acolo unde păcatul crește, harul crește și mai mult. (Romani 5:20-21) Tot harul este disponibil pentru cei care sunt smeriți, iar Dumnezeu poate salva de la cele mai decăzute stări în care poate ajunge omul. Starea acestei lumi nu este o provocare pentru puterea lui Dumnezeu.

Citește mai mult despre necazul cel mare aici.

Dumnezeu este credincios să-i răsplătească pe cei care sunt credincioși Lui. El este mereu de partea lor și are mâna Lui puternică peste ei în vremurile grele și Își va îndeplini promisiunile Lui mari și prețioase care le-a dat celor care biruie.

Așadar, când văd cum se împlinesc semnele și cum evenimentele din lume converg spre un punct previzibil și inevitabil, credința mea în Dumnezeu este întărită, nu doborâtă. Decizia mea de a fi credincioasă și pregătită pentru venirea lui Hristos devine mai tare. Vreau să fiu de partea câștigătorului în această poveste epică, unde Dumnezeu triumfă asupra păcatului și asupra lui Satan. Un sfârșit care anunță o eternitate de pace și dreptate.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.