Mergi la conținut

În căutare, dar sătul de creștinism

Viața lui Vern a luat o întorsătură dramatică atunci când a întâlnit oameni care predicau viața lui Hristos și o trăiau.

Viața lui Vern a luat o întorsătură dramatică atunci când a întâlnit oameni care predicau viața lui Hristos și o trăiau.

„Eram dărâmat. Mă gândeam „Este imposibil ca el să aibă dreptate!” Bărbatul de 55 de ani care stă în fața mea își freacă mâinile; îți poți da seama ce simțea el în acea zi – acum aproximativ douăzeci de ani, când pastorul lui i-a zdrobit toate speranțele pentru biruință asupra păcatului. Este un interviu spontan, dar Vern Nicolette își spune povestea aproape fără nici o îndoială sau întrebări; amintirea despre găsirea Bisericii Creștine Brunstad este încă vie în mintea lui, și el este nerăbdător să o împărtășească.

În căutare, dar sătul de creștinism

„Căutam ceva. De mic am fost catolic, iar la facultate am devenit un creștin activ. Citeam Biblia singur și împreună cu alte persoane dintr-un grup din campus. Eram un grup diversificat de persoane. Erau persoane care erau creștini de când erau copii și erau și altele ca mine, catolici sau alții care căutau ceva ce nu putea fi găsit la alte culte.

„Dar în ultimul an universitar, mă săturasem de creștinism. Nu mai era atât de atractiv să fii împreună cu alți creștini. Nu era din cauză că ei erau „legiști și plictisitori” ci pentru că aveau așa o aură de superficialitate. „Totul este OK! Dumnezeu este bun!”, „Isus a făcut totul pentru noi!”, „Indiferent de întrebare, rezoluția era aceeași. Creștinismul m-a făcut complet confuz. Stilul de viață al creștinilor din campus era mult mai nelegiuit comparativ cu ceilalți studenți. Nu puteam percepe acest concept.

„A fost nevoie de încă zece ani după facultate ca Dumnezeu să-mi răspundă întrebării despre creștinism.

Obligat să citesc Biblia

„Mi-am petrecut primii șapte ani încercând să înțeleg experiențele din timpul facultății. Am vizitat biserici. Nu am putut găsi deloc viață acolo. Am renunțat cu totul la a mai participa la biserici, dar m-am simțit obligat să citesc Biblia. Era ceva acolo, chiar dacă nu știam ce. Ca inginer analist tânăr nu voiam să recunosc că Dumnezeu lucrează în mine, dar El o făcea.

„Într-o zi am deschis Biblia și s-a întâmplat de parcă cerul se deschisese. Inima mea s-a schimbat când am citit acolo. Aveam acest sentiment puternic că Dumnezeu era real. Am început să cred în Cuvântul lui Dumnezeu exact așa cum era scris și am primit credință pentru multe lucruri. Am citit despre biruința asupra păcatului. Dar nimeni altcineva nu vorbea sau predica despre aceasta, iar din această cauză am început să mă îndoiesc de înțelegerea mea. „Chiar este posibil? Scrie că ești chemat la o viață de biruință, dar nu pot găsi pe nimeni care trăiește această viață; nici chiar pe cineva care să aibă credință pentru aceasta!” Oriunde căutam, găseam aceleași lucruri: iertarea păcatelor și aproape nimic mai mult în plus – nimic despre viața în Cuvântul lui Dumnezeu.

„Pastorul meu m-a rugat să vorbesc la week-endul fraților și am vorbit despre biruința asupra păcatului și despre lupta lui Iosua și Caleb când au trebuit să cucerească țara. Am descris „țara” ca natura din interiorul meu, poftele mele, căutarea mea de cinste și cum noi putem birui asupra acestor lucruri la fel cum Iosua și Caleb au luat în stăpânire țara.

„Pastorul s-a ridicat în picioare și a spus, „Dar Isus a făcut totul. Ar fi minunat dacă am putea trăi acea viață, dar chiar nu putem.” Am simțit că s-a zdrobit ceva în duhul meu. M-am gândit, „este imposibil ca el să aibă dreptate!” Aveam o convingere atât de mare. „El nu poate avea drepate, pur și simplu el NU ARE DREPTATE!” Totul era scris atât de clar în Biblie.

„Puțin știam eu că viața mea urma să ia o întorsătură radicală. Întrebarea mea urma să-și găsească răspunsul.

Le-am auzit mesajul, le-am văzut viața

„În 193 am ajuns în contact cu Biserica Creștină Brunstad. Le-am auzit mesajul și le-am văzut viețile și am devenit captivat și incredibil de entuziasmat!

„Am întâlnit mulți oameni; unii abia trecuți de 20 de ani; eu aveam 35. Chiar dacă ei erau mai tineri decât mine, viața lor spunea atât de multe – curăția, bunătatea. Toate predicile lor erau în concordanță cu Cuvântul lui Dumnezeu. Ei vorbeau despre viața care era descrisă în Biblie, aveau credință pentru ea și aveau și rezultatele, rezultate fantastice!“

Isus a spus că un copac se cunoaște după fructul lui și mi-am zis în minte, „OK, fructul este mult mai bun decât orice am văzut până acum, așa că voi sta la această biserică până voi găsi un copac cu un fruct mai bun, dacă așa ceva există.” În nici un alt loc nu am găsit ceva care măcar să se apropie de aceasta!”

Vern Nicolette râde și este o radiere care vine din ochii lui. Bărbatul de 55 de ani a devenit un om incredibil de fericit. După douăzeci de ani în Biserica Creștină Brunstad, el poate spune:

„Cel mai important mesaj pe care ei îl predică este că toți pot ajunge la viața pe care Isus a trăit-o aici, viața despre care este scrisă în Biblie. Ei nu doar vorbesc despre ea; ei o trăiesc. Promisiunile din Biblie sunt adevărate. Biruința asupra păcatului este un fel de a trăi, iar acea viață este pentru tine!

Teme esențiale

Află cum Cuvântul lui Dumnezeu ne provoacă și ne face capabili să trăim 100% conform voii Lui, fără să mai cădem în păcat, ci prin a trăi o viață de biruință asupra păcatului.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.

Urmărește-ne