Ce înseamnă să crezi în Dumnezeu?

To believe in God is to believe that He is, and that His Word is true. Of course, this has implications for our day-to-day life …

Ce înseamnă să crezi în Dumnezeu?

Să crezi în Dumnezeu înseamnă să trăiești după Cuvântul Lui

“Şi fără credinţă este imposibil să-I fim plăcuţi, pentru că oricine se apropie de El trebuie să creadă că El există şi că îi răsplăteşte pe cei ce-L caută.”  Evrei 11:6.

Dacă tu crezi asta, vei fi în odihnă. A crede, nu înseamnă că tu simți că este așa sau că tu înțelegi că este așa. Să ai credință înseamnă să-ți zidești viața pe Cuvântul lui Dumnezeu; te conformezi conform Cuvântului lui Dumnezeu și socotești că Dumnezeu, care a zis, ghidează totul și răsplătește.

Să crezi în Dumnezeu înseamnă să-I fii doar Lui pe plac

 Sclavilor, ascultaţi de stăpânii voştri pământeşti cu frică şi cutremur, cu o inimă sinceră, aşa cum ascultaţi de Hristos, nu doar când sunteţi văzuţi de ei, ca nişte oameni care caută să placă altora, ci ca nişte slujitori ai lui Hristos, făcând din suflet voia lui Dumnezeu …” Efeseni 6:5-8.

Să crezi în Dumnezeu înseamnă să-ți conduci viața după Cuvântul Lui. Cel care vrea să fie pe placul oamenilor nu are niciodată odihnă, dar dacă tu crezi că Dumnezeu răsplătește pe cei ce-L caută, tu vei fi în odihnă. “ Știind că fiecare, dacă face ceea ce este bine, va primi la fel de la Domnul …” Efeseni 6:8. Cu alte cuvinte, orice fac ceilalți, nu are nicio însemnătate pentru noi, cei care credem. Orice bine care este făcut, este răsplătit de Dumnezeu. Asta ar trebui să fie suficient pentru noi, cei ce credem în Dumnezeu.

Să crezi în Dumnezeu înseamnă să trăiești în ascuns, în fața ochilor Lui

“Aşadar, să nu vă temeţi de ei! Căci nu este nimic acoperit care nu va fi descoperit și nimic ascuns care nu va fi făcut cunoscut!” Matei 10:26.

“Însă cei care am crezut intrăm în acea odihnă …” Evrei 4:3. Dacă tu crezi cu adevărat în Dumnezeu, crezi cu adevărat că Dumnezeu există și crezi că nimic din ce este ascuns nu va rămâne nedescoperit, vei fi păzit de tot răul la care tu poți fi ispitit. Atunci nu este greu să faci binele în ascuns.

Trăiește în fața Lui Dumnezeu! Nu pretinde nimic și nu aștepta nimic de la oameni. Dacă faci asta, rezultatul va fi doar dezamăgire și conflict. Trăiește pentru Dumnezeu și “ Nu te îngrijora de nimic, ci, în orice lucru, prin rugăciune şi cerere, cu mulţumire, fă cunoscute cererile tale înaintea lui Dumnezeu …” Filipeni 4:6-7.

Acesta este Cuvântul Lui Dumnezeu. Să crezi înseamnă să trăiești conform Cuvântului lui Dumnezeu, în timp ce crezi că Dumnezeu există și că răsplătește pe cei ce-L caută.

Când o persoana iese din dragoste și găsește vina la cel de lângă el, este pentru că el nu crede. În ceea ce privește majoritatea oamenilor, dragostea lor se răcește atunci când intervine nedreptatea. (Matei 24:12) Credința lor că Dumnezeu îi răsplătește pe cei ce-L caută nu a fost destul de tare, s-a pierdut. Ei nu mai cred că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce Îl caută pe Dumnezeu sau că fiecare va primi înapoi de la Dumnezeu tot binele pe care l-a facut. Numai cei ce sunt tari în credința lor pot fi păziți în dragoste.

Tu nu poți fi pregătit pentru venirea Lui Isus fără să fii păzit în dragoste. Suferințele sunt de o clipă și sunt ușoare pentru cei ce cred. Pentru ei, suferințele lucrează o greutate veșnică de slavă. (2 Corinteni 4:17)
Atunci suntem pregătiți.

 

Acest articol a fost tradus din norvegiană, și este versiunea editată a unui articol publicat inițial cu titlul: “Crede că Dumnezeu exista” în revista BCC “Skjulte Skatter” (“Comori ascunse”) în Decembrie 1963
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Pentru a citi în continuare, explorați paginile noastre tematice privind credința și ascultarea credinței, sau citiți următoarele articole:

Dacă crezi cu adevărat în Dumnezeu, de ce mai păcătuiești?

Ce vrea să spună Biblia prin „a crede”?

Descarcă e-book gratis

Noul Pact și taina fărădelegii

Noul Pact este unul personal pe care-l facem cu Dumnezeu, unde ne obligăm să ascultăm toată voia lui Dumnezeu, iar, la rândul Lui, El se angajează să ne îmbrace cu tot ce avem nevoie pentru a face aceasta. Taina fărădelegii reprezintă faptul că majoritatea oamenilor justifică și înlătură această parte a harului pe care ni l-a adus Isus, și, în loc, tălmăcesc harul lui Dumnezeu ca o permisiune de a păcătui.