Ce spune biblia despre fiară?

Află cine este „fiara” menționată în Apocalipsa 13 și care este semnificația ei în timpurile din urmă.

Ce spune biblia despre fiară?

Află cine este „fiara” menționată în Apocalipsa 13 și care este semnificația ei în timpurile din urmă.

Apocalipsa 13 descrie două fiare care se vor ridica și vor prelua puterea în timpul din urmă. Prima fiară, numită și în alte locuri în biblie ca „fiara” este puterea politică ce va domni peste pământ în aceste timpuri din urmă. A doua fiară este Anticrist.

Citește mai mult despre Anticrist aici.

Apocalipsa 17:8-12 conține o descriere mai detaliată a fiarei. Este clar că fiara va fi un fel de uniune a diferitelor națiuni și puteri politice care conlucrează ca una. Scopul lor este să conducă pământul independent, fără Dumnezeu.

Fiara și curva

Fiara lucrează împreună cu curva, puterea spirituală care lucrează să corupă evanghelia și să-i întoarcă pe oameni de la adevăr. Curva amestecă creștinismul cu lumea, predicând oamenilor că ei pot trăi atât pentru Dumnezeu cât și pentru ei înșiși, în același timp. Ea reprezintă toate bisericile false din lume. Relația dintre fiară și curvă este una de interese – fiecare se folosește de cealaltă în timp ce se urăsc una pe alta. Curva le dă oamenilor o religie drăguță, confortabilă de natură pacifistă pentru a-i ține în ordine. În schimb, fiara dă curvei bani și susținere de la guvern.
Citește mai mult despre curvă aici.

Fiara și Anticrist

Fiara lucrează îndeaproape cu Anticrist (fiara din pământ, Apoc13:11-12). Anticrist exercită autoritatea fiarei cu scopul de a-i face pe toți oamenii să se închine fiarei.

Ambele aceste duhuri lucrează deja azi. (1 Ioan 2:18). Totuși, niciunul dintre ele nu a căpătat putere totală. Atâta timp cât Mireasa lui Hristos lucrează pe pământ, ea va limita dezvoltarea slujitorilor lui Satan.

Calea Miresei lui Isus este cea a smereniei; slujește lui Dumnezeu în toate lucrurile în loc să-și facă voia proprie. (Filipeni 2:5-8) Atitudinea fiarei și a lui Anticrist este să se înalțe pe ei înșiși, slujind propriilor interese – respingându-L pe Dumnezeu. (2 Tesaloniceni 2:3-4). Când Mireasa este răpită, atunci Duhul Sfânt, care lucrează să limiteze fiara și Anticrist, va părăsi și el pământul. (2 Tesaloniceni 2:6-8). Acest lucru dă oportunitatea, de care aveau nevoie, fiarei și lui Anticrist să preia puterea absolută peste pământ.

În anii care dinaintea răpirii Miresei, fiara se va dezvolta tot mai mult și va crește în putere. Ea va rezolva multe dintre problemele lumii și va arăta lumii că oamenii „nu au nevoie de Dumnezeu.”

Când vor zice: “Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare. 1 Tesaloniceni 5:3. Pare că fiara va rezolva multe dintre problemele lumii, dar, în final, nenorocirea va veni peste ei.

După răpire

După ce Mireasa lui Isus este răpită în cer, fiara va vedea aceasta ca o oportunitate de a prelua puterea totală. Acum nu mai este nimic care o împiedică să arunce curva, cu toate formele de religie de pe spatele său – ca să-și ia puterea lumii doar pentru sine. (Apocalipsa 14:8, 17:8). El va spune „blasfemii și hule” împotriva lui Dumnezeu, și i se va permite să facă așa timp de trei ani și jumătate. Acum, împreună cu Anticrist, se vor declara conducătorii lumii și vor forța pe toți să se închine înaintea lor. (Vezi Apoc. 13-14 pentru mai multe detalii).

În acest moment fiara își va arăta adevăratele culori și distrugerea va veni asupra oamenilor. Fiara va trece de la statusul de superputere binevoitoare și capabilă la statusul de dictator total asupra întregii lumi. Va persecuta și va face război deschis împotriva tuturor slujitorilor lui Dumnezeu pe pământ și va primi autoriatate totală asupra întregului pământ. (Apocalipsa 13:7, 17:15-17)

Fiara îi va forța pe toți să se închine ei și să-L respingă pe Dumnezeu. Cei care vor fi de acord cu cerințele ei vor primi un semn pe mână sau pe frunte care semnifică această decizie. Fără acest semn, nimeni nu va putea să cumpere sau să vândă. (Apoc. 13:16-17). Va fi un timp teribil de dificil pentru toți care doresc să-I slujească lui Dumnezeu. Cea mai mare speranță pentru mântuirea lor este să moară ca martiri. (Apoc. 14:13).
Citește mai mult despre Necazul cel mare aici.

Idealurile fiarei

Creștinii vor fi persecutați și presați ca să-L părăsească pe Dumnezeu. Aceste idealuri, predicate de fiară, maselor, susțin umanismul total.

„Religia” acelor zile va fi închinarea în fața umanității și, implicit, în fața fiarei. (2 Tesaloniceni 2:3:4). Scopul va fi satisfacerea instantă a poftelor și instinctelor umane. Când Dumnezeu a creat pe om, a creat trupul din pământ, dar spiritul a provenit din suflarea lui Dumnezeu. Era o parte separată, iar, la fel cum trupul are nevoie de hrană să trăiască, la fel spiritul are nevoie de hrană.

Este scris că: „Omul nu va trăi doar din pâine, ci din fiecare Cuvânt ieșit din gura lui Dumnezeu.” Matei 4:4. Însă fiara este preocupată doar de pâine și nu de hrană spirituală. Orice gând despre Dumnezeu va fi uitat și înlăturat. Scopul fiarei este să arate că omul nu are nevoie de un Dumnezeu, ci se pot descurca foarte bine și fără unul.

Căderea fiarei

Fiarei i se va permite să conducă peste pământ timp de trei ani și jumătate. (Apoc. 13:5). Dar când s-a terminat acest timp, e destul. Isus se va întoarce pe pământ cu armatele din cer și va rupe în bucăți regimul fiarei. Atât fiara cât și Anticrist vor fi aruncați de vii în lacul de foc veșnic. Urmașii lor vor fi omorâți de sabia lui Isus. (Apoc. 19:20-21). Satan, stăpânul fiarei, va fi capturat și legat în Abis timp de o mie de ani.
Citește mai mult despre a doua venire a lui Hristos.

Acest eveniment marchează începutul unei noi ere de pace și prosperitate numit Mileniul.
Citește mai mult despre Mileniu aici

Pregătește-te pentru sfârșit!

Nu e greu să vezi că situația din lume se înrăutățește cu trecerea timpului. Guvernele lumii cresc și sunt tot mai unite. Deși asta în sine, nu este un lucru rău, dar spiritul în această „unitate” este ca umanismul să-i unească și să ajungă la punctul în care nu vor mai avea nevoie de Dumnezeu. Atunci ei își vor urma propriile pofte, împlinind voia și scopul lui Satan. Este spiritul de mândrie absolută fără Dumnezeu.

Lumea se balansează pe marginea prăpastiei spre nedumnezeire totală, însă acum încă este timp de har.

Acesta ar trebuie să fie un strigăt de trezire! Lumea se balansează pe marginea prăpastiei spre nedumnezeire totală, însă acum încă este timp de har. Acum încă este timp să-I slujim lui Dumnezeu și să trăim conform legilor Lui – cât încă mai avem posibilitatea.

Viața sub stăpânirea fiarei va fi un chin teribil, iar cel mai bun lucru pe care-l poate spera un slujitor al lui Dumnezeu este să moară ca martir. Este o consolare groaznică, dacă te gândești la oferta care este acum pe masă! Să fii un slujitor credincios al lui Hristos, să te pregătești să fii Mireasa Lui și să fii răpit în ceruri cu Isus!

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.