Ce spune Biblia despre Mileniu?

O privire scurtă în împărăția de o mie de ani pe care o va instaura Hristos în ultimele timpuri.

Ce spune Biblia despre Mileniu?

O privire scurtă în împărăția de o mie de ani pe care o va instaura Hristos în ultimele timpuri.

Profeția dată în ultima carte din biblie ne spune despre tot felul de nenorociri și necazuri teribile care vor cădea peste pământ în timpurile din urmă. Mânia lui Dumnezeu va fi turnată din belșug peste slujitorii lui Satan într-un eveniment numit Necazul cel Mare. Acesta este punctul culminant în dezvoltarea păcatului pe pământ. Atâta timp cât păcatul are prim-planul, pământul va deveni tot mai corupt și mai stricat. (Citește mai mult despre Necazul cel Mare aici.)

Dar, la sfârșitul acestor evenimente, Isus Hristos se va întoarce cu armatele cerului și va începe un timp slăvit de vindecare pe pământ. Acesta este începutul unei ere de o mie de ani de pace, cunoscută și ca Mileniul.

Ce este Mileniul?

Mileniul este un timp de pace și armonie pe pământ, când Isus și sfinții vor domni în dreptate. Este un timp în care tot răul va fi curățit de pe pământ. Isaia 65:20:25 conține o descriere mai detaliată despre minunile și armonia care va caracteriza acest timp.

Nimeni nu va mai exploata pe nimeni, nu va mai exista furt sau crimă. Întregul pământ va fi condus de Hristos, Mireasa Lui și de martiri. (Apocalipsa 20:4). Și guvernarea lor va fi dreaptă și exactă, conform legilor lui Dumnezeu. Va fi exact cum Dumnezeu a intenționat să fie pe pământ. O oază de pace, dreptate și bucurie. O creație în harmonie totală cu Creatorul ei.

Oamenii vor trăi vieți mult mai lungi decât acum. (Isaia 65:20). Chiar și animalele se vor opri din a se omorî unele pe altele pentru hrană și toate se vor întoarce spre iarbă și plante. (Isaia 65:25)

Va exista păcat în mia de ani?

Cu toate acestea, natura păcătoasă care este moștenită de toată omenirea nu se va fi schimbat. Oamenii încă se vor naște cu o fire în care nu locuiește nimic bun. (Romani 7:18). Posibilitatea ca oamenii să aleagă păcatul va fi încă prezentă.

Dar, pentru că Satan este legat în acest timp (Apoc. 20:2), el nu își va mai putea exercita puterea și influența exterioară asupra oamenilor. Va fi mult mai simplu pentru oameni să aleagă pe Dumnezeu și să trăiască o viață dreaptă când sunt înconjurați de aceeași dreptate din toate părțile, căci va fi egalitate, dreptate, milă, răbdare și smerenie, în loc de război, foamete, tiranie și nedreptate.

Cei care, totuși, aleg să trăiască o viață păcătoasă în propria mândrie și egoism, vor muri devreme. (Isaia 65:20). Legile lui Dumnezeu se aplică mai departe și nimeni nu va putea păcătui neobservat.

Isus, Mireasa și martirii

Isus și Mireasa Lui, împreună cu martirii omorâți în Necazul cel Mare vor conduce pământul. Aceștia sunt cei mai de încredere slujitori ai lui Dumnezeu. Isus, care a fost încercat în toate lucrurile fără să păcătuiască, are autoritate absolută asupra păcatului și nedreptății. El este sută la sută unit cu voia lui Dumnezeu.

Cei care sunt din Mireasa lui Hristos, și ei au cucerit păcatul din viețile lor, de aceea, și ei au autoritate să judece și să conducă în dreptate, pentru că L-au lăsat pe Dumnezeu să-i învețe această dreptate în timpul lor pe acest pământ. Dumnezeu i-a testat și ei au fost curățiți prin foc, la fel ca Isus. Isus și Mireasa Lui vor șterge toate lacrimile și vor aduce pace oamenilor. Dar ei nu au nicio lacrimă proprie pe care trebuie s-o șteargă pentru că ei deja sunt umpluți cu bunătatea și bucuria lui Dumnezeu.  (Read more about the bride of Christ here.)

Și martirii din Necazul cel Mare au fost testați și vor participa la guvernarea pământului, în timpul Mileniului, pentru că ei și-au dat viețile pentru Dumnezeu, dar totuși, nu la fel ca mireasa Mireasa. (Apoc. 20:4-6). Slava și responsabilitatea Miresei vor fi mult mai mari decât a martirilor, pentru că sacrificiul ei a fost mult mai mare.

Toți aceștia vor conlucra ca să se asigure că lumea crește în pace, armonie, dreptate și dumnezeire în timpul miei de ani.

După Mileniu

Deși Mileniul va fi un timp trăit în pace și dreptate, scopul final al lui Dumnezeu nu este atins pentru creația Lui. Satan a fost legat, dar nu eradicat complet. Și, deși pământul este plin de armonie, el nu este perfect în ochii lui Dumnezeu, pentru că are o pată veșnică a păcatului.

La sfârșitul Mileniului, Satan va fi eliberat din lanțurile lui pentru o perioadă scurtă – nu este sigur cât înseamnă asta. Aceasta este șansa lui finală de a înșela națiunile și de a-i convinge pe oameni să-l urmeze. El va reuși, într-un fel incredibil, să adune destui oameni de pe tot pământul care să formeze o armată, iar ei vor înconjura din nou Ierusalimul, în ultima tentativă de a prelua puterea asupra creației lui Dumnezeu.

Dar, în acest moment, a fost destul; timpul lui Satan s-a scurs. Dumnezeu va arunca foc din cer să-i devoreze. Diavolul va fi aruncat, în final, în lacul cu foc și lavă unde sunt fiara și Anticrist, și vor fi chinuiți veșnic. (Apoc. 20:7-10).

Aceste evenimente marchează Mileniul și este ultimul eveniment înainte de Judecata cea mare, după care se oprește timpul și începe eternitatea. (Citește mai mult despre Judecata cea mare aici)

Înainte de sfârșit

Este minunat să stai și să te gândești la bucuria enormă care o aduce mia de ani, când toate lacrimile vor fi șterse și orice tristețe este alungată. Dar cei mai fericiți din Mileniu vor fi Isus și Mireasa Lui. Ei au răsplata cea mai mare pentru că au făcut cel mai mare sacrificiu.

Acum este timpul să alegi unde vei fi. Slava fiecăruia va fi diferită în veșnicie. Cât de groaznic ar fi să dai la schimb slava eternă pentru câteva plăceri trecătoare ale păcatul, aici pe pământ! De ce să nu alegi să fii în Mireasă acum? Alege să fii unul care acceptă judecata și călăuzirea lui Dumnezeu în viața personală. Acesta este felul Lui de a te pregăti pentru responsabilitatea care vine, când va trebuie să conduci pământul, în timpul miei de ani.

Alege să fii unul care șterge lacrimi, nu unul care va avea lacrimi în ochi.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.