Cinează cu Isus!

Isus bate la ușa inimii noastre – ce se întâmplă când Îi deschid?

Cinează cu Isus!

„Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Apocalipsa 3:20.

Isus stă la ușa inimii noastre și bate. El face asta înainte ca noi să ne pocăim. „Dacă aude cineva vocea Mea și deschide ușa,” scrie. Dar majoritatea oamenilor nu Îi aud vocea. Ei aud multe alte voci și deschid ușa inimii la orice altceva numai lui Isus nu. Dar Isus intră și cinează doar cu cei care Îi aud vocea și deschid ușa inimii.

Dar Isus nu stă la ușa inimii doar înainte ca noi să ne pocăim, ci putem spune că de fiecare dată când suntem ispitiți, de fiecare dată când trebuie să facem o alegere, Isus stă la ușă și bate. Acum întrebarea este: „De care voce ascult eu? Dacă ascultăm de vocea lui Isus în mijlocul ispitei – atunci când firea cu poftele și dorințele ei ne atrage – și deschidem ușa inimii pentru El, El va intra și va cina împreună cu noi și noi cu El.

Să cinezi împreună cu Isus înseamnă să frângi pâinea cu El, iar pâinea este Cuvântul lui Dumnezeu. Când Îi deschidem ușa în momentul ispitei, El va veni în inima noastră și va frânge pâinea cu noi – ne va deschide scripturile. Ne dă descoperire din Cuvântul lui Dumnezeu, care este hrană și ajutor pentru viața noastră. El face Cuvântul lui Dumnezeu viu în fața ochilor noștri și ne umple de bucurie și jubilare. El împarte și vinul cu noi.

Asta este ceva total diferit față de vocea firii și cu a deschide ușa inimii pentru poftele și plăcerile proprii, adică să cedezi în ispită. Rezultatul va fi tristețe în inimă, și vom secera distrugerea.

Dumnezeu să ne dea har ca întotdeauna să auzim vocea lui Isus când El bate la ușă și să-I deschidem ușa, ca El să intre și să cineze cu noi și noi cu El.

Acest articol a fost tradus din norvegiană și publicat pentru prima dată sub titlul „Cinează cu El!” în revista periodică a BCC Skjulte Skatter (Comori Ascunse), în ianuarie 1948.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Dacă ești interesat, poți citi mai mult pe tema relația cu Isus.

Descarcă e-book gratis

Harul în Isus Hristos

«Când se gândesc la har, majoritatea se gândesc la iertare. Și din cauză că toți am păcătuit, toți avem nevoie de har.» Așa deschide Sigurd Bratlie broșura care explică harul. Dar el continuă cu o explicație detaliată a semnificației harului în Isus Hristos – cum acesta înseamnă mult mai mult decât iertare. Harul înseamnă și adevăr și ajutor. El ne învață să nu păcătuim, ci să devenim total liberi și să trăim o viață de biruință, care duce la perfecțiune.