Cum o evanghelie revoluționară mi-a schimbat viața: partea 2

O decizie persoană de a crede evanghelia despre biruință asupra păcatului face viața interesantă. Fiecare zi are un efect. Fiecare zi aduce progres.

Cum o evanghelie revoluționară mi-a schimbat viața: partea 2

În același timp în care primea descoperiri personală în această evanghelie nouă, el continua educația unde era pastor student. A încercat să împărtășească cu cei de la școală ce auzise de la noii săi prieteni, dar nu era primit bine. A descoperit că majoritatea oamenilor trăiau confortabil și siguri în evanghelia că „Isus a făcut tot pentru noi” și nu doreau să caute nimic dincolo de iertarea păcatelor și fapte bune. Dar nu la fel era și pentru Phil; pentru el vechea evanghelie nu era suficientă.

– Ideea că „toți suntem păcătoși și nu putem face nimic în privința asta, dar Dumnezeu este iertător și ne vede prin Isus ca și cum n-am păcătuit” nu avea rezonanță la mine. Ca copil am înțeles că modul în care păstrez legătura cu Isus este printr-o conștiință împăcată, iar când păcătuiam, simțeam condamnare. Niciodată nu am găsit pace, bucurie și un cuget curat doar din iertarea păcatelor.

Cum să fii un ucenic adevărat

– De exemplu, acum era prima dată când auzeam astfel de versete citite în biserică: Făcusem un legământ cu ochii mei şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare.” Iov 31:1. Și: Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.” Matei 5:28-19. Acestea sunt cuvintele lui Isus și sunt foarte departe de a fi resemnat, pentru că nu pot face nimic pentru mântuirea mea. Departe de tot de lenevia simplei iertări. Compară aceste versete cu atitudinea majorității creștinilor care nici măcar nu încearcă să se împotrivească păcatului pentru că „este imposibil.” Și totuși, acestea sunt lucrurile pe care eu le învățasem la ei.

– Dar acum învățam că era posibil să lupt împotriva acelei pofte, în puterea lui Dumnezeu, și să nu cedez până când nu obțineam biruință – exact ca Isus, când El a fost un tânăr. Astfel eu mergeam pe urmele Lui și deveneam un adevărat ucenic al lui Isus, (Matei 16:24), nu doar un așa-numit credincios și urmaș, ci un ucenic – adică o persoană care vrea să fie ca El. Am învățat că dacă doream asta, trebuia să-mi iau crucea și să sufăr în fiecare zi, pentru ca păcatului să nu i se permită să trăiască. (Luca 9:23-24). Dar această suferință duce la viață și bucurie, iar această doctrină a intrat în inima mea. A însemnat absolut totul pentru mine. Faptul că puteam să cred în Biblie, în Cuvântul lui Dumnezeu exact cum este scris, și că puteam să împlinesc Cuvântul și puteam să devin exact ca Cuvântul lui Dumnezeu, era un lucru absolut fantastic și nou!  Aceasta era marea taină a lui Hristos manifestat în fire.

Mărturia lui Phil

– Au trecut mulți ani de când am auzit pentru prima dată această evanghelie revoluționară – că biruința asupra păcatului este adevărată și nu numai, dar ea îi schiimbă pe cei care cred în ea și cedează totul ca să devină adevărați ucenici ai lui Isus. Mesajul transformării a avut un impact enorm în viața mea.

– Sunt fericit să afirm că am luat decizia de a crede în Evanghelia de biruință asupra păcatului în tinerețea mea și, acum când mă uit înapoi, sunt foarte recunoscător că am luat acea decizie. Mă pot acum uita înapoi și văd că de-a lungul a mulți ani, viața mea a fost transformată. Este interesant să mă uit înapoi, pentru că văd că a fost transformare! Este o viață care te schimbă zilnic. Fiecare zi are un efect, pentru că păcatul din fiecare zi – poftele din fire – moare, este răstignit. Și nu se termină aici povestea; acesta este doar începutul!

– Partea interesantă este că acum este loc în vasul nostru – în carnea și sângele nostru – pentru virtuțile lui Hristos! Primim parte din ele tot mai mult, zi de zi; ele cresc în noi. Biblia vorbește despre înălțime, lățime și adâncime și cunoașterea lui Hristos și, în loc să fie o teorie sau ceva de discutat, pot spune că am experimentat asta. Acum este pace și odihnă în viața mea, care înainte nu era.

– Chiar când situația în sine nu este plină de pace sau odihnă, pot, prin harul lui Dumnezeu să folosesc Evanghelia, pot rămâne în odihnă și pace! Pot să pipăi asta în multe domenii din viața mea. De exemplu, cinste de la oameni, dragostea de bani, pofta ochilor. Pot vedea o diferență colosală chiar față de acum zece ani. Și în fiecare zi odihna crește.

– Un loc unde am observat schimbare este că dragostea și empatia pentru omenire, în general, a crescut dramatic. Văd cât de trist este când oamenii au tot ce le trebuie, dpdv. material, dar nu au bucurie și pace în interior. Duhul de frică și îngrijorare pare că a apucat această generație; le este frică și se îngrijorează de toate lucrurile! Trebuie să spun că, datorită faptului că am practicat Cuvântul lui Dumnezeu și am crezut în evanghelie, frica și anxietatea nu au nici o putere asupra mea.

– Îi mulțumesc și-L laud pe Dumnezeu pentru că Evanghelia este reală. A fost testată și încercată, și pot spune că funcționează. Merită să predai totul pentru această chemare. Dar nu funcționează dacă nu cedezi totul. Dacă doar mergi la biserică și faci fapte bune, nu câștigi mult, căci faci doar acele fapte simple. Dar când îți predai întreaga viață, ca o jertfă pentru Dumnezeu și dorești să-ți pui voia ta, ego-ul tău, poftele și plăcerile pe cruce – le omori, și-L lași pe Dumnezeu să facă o lucrare în tine, atunci experimentezi o răsplată enormă. Participi la o binecuvântare colosală. Folosește moartea lui Hristos ca să omori toate poftele, crede Evanghelia și urmează pașii lui Isus. Dorința ta de a primi mai multă răbdare, bunătate, dragoste, grijă și îndelungă răbdare va fi satisfăcută. Vei simți că acele virtuți sunt parte din viața ta. Vei primi parte din natura divină a lui Dumnezeu – ea va deveni și natura ta.

– Rugăciunea mea este ca această creștere să fie prezentă în fiecare zi, până în ziua când voi deveni ca Salvatorul sufleetului nostru. Asta dorim noi. Toți cei care avem această dorință, vrem să fim ca Isus. Nu vrem să fim doar oameni buni: dintre cei care sunt minuțioși doar să meargă la biserică, ci vrem să fim ca Isus. Și am găsit felul de viață și fericire.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.