Definiția creștină a generozității

Isus a hrănit cinci mii de oameni cu cinci pâini de orz și doi pești mici. natura lui este să fie din abundență generos. Vestea bună pentru noi este că putem învăța să fie la fel de generos!

Definiția creștină a generozității

Cu ceva timp în urmă, am citit relatarea lui Isus hrănire cinci mii de oameni cu cinci pâini de orz și doi pești mici și ceea ce ma frapat a fost că, după ce a fost hrănit pentru toată lumea, existau douăsprezece coșuri cu mâncare rămase.

“Și Isus a luat pâinile, iar când El a mulțumit El le-a împărțit ucenicilor, iar ucenicii celor care s-au așezat în jos; și, de asemenea peștelui, la fel de mult cum au vrut. Așa că, atunci când s-au săturat, a zis ucenicului: “Strângeți firimiturile care rămân, astfel încât nimic nu se pierde.” De aceea, i-au adunat și au umplut douăsprezece coșuri cu fragmente din cele cinci pâini de orz care au fost lăsate peste de către cei care au mâncat “Ioan 6:. 11-13

Generozitate: Un aspect al lui Dumnezeu

Unul dintre atributele naturii lui Dumnezeu, un aspect al iubirii, am putea spune, este generozitatea sau abundența sa. Cei cinci mii de oameni din mulțime nu erau doar ținute de foame – au fost oferite cu generozitate pentru! Abundența era suficientă pentru a fi adunate și puse la o bună utilizare, astfel încât nici unul din această binecuvântare va fi irosit.

Este natura lui Dumnezeu că eu sunt pentru a pune pe timpul meu aici, pe pământ, ca ucenic al lui Isus. (2 Petru 1: 3-4) Această generozitate, care se naște din iubire, este ceva care poate deveni, de asemenea, o parte din natura mea.

Isus a avut aceeași minte ca și Tatăl Său. viața lui în timp ce El a fost aici pe pământ ne-a arătat cum putem obține, de asemenea, că minte. După cum ucenicii Lui, noi trebuie să urmeze acest exemplu de a trăi în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu, pe care El ne-a lăsat. Făcând aceasta, prin renunțarea la propria noastră voință și opinii pentru a urmări în etapele de master noastre, putem face schimb de gândurile noastre pentru gândurile lui Dumnezeu.

Caracteristicile unui discipol

Citind această poveste a trezit în mine dorința de a fi ca Isus este spiritul – să aibă aceeași atitudine și dorința de a da. Pentru a oferi mea timp, atentie, resurse, iertare (dacă există ceva de a ierta) cu generozitate. Nu este nimic frumos sau divin despre ranchiunos dăruire, fără inimă. Iertare adevărată, de exemplu, este din inimă și este capabil să binecuvânteze și să iubească infractorul. Aceasta este generozitatea pe care Dumnezeu ne oferă nouă. La fel ca cele douăsprezece coșuri rămase, există mai mult decât suficient, și piese de schimb.

O astfel de dăruire creează o binecuvântare asupra oamenilor pe care trebuie să le fac cu. Aceasta, la rândul său, are un efect asupra oamenilor pe care trebuie să le facă cu. În acest fel, nimic nu este irosit, și mă găsesc binecuvântat prea, contribuind la un sentiment de înfloritoare și bunăstării în jurul meu și martor la puterea și minunea iubirii lui Isus pentru omenire.

Avariție, meschinăria și cruzimea sunt opusul naturii lui Dumnezeu. Generozitate și dorința de a da o binecuvânteze sunt caracteristici care aparțin unui ucenic al lui Isus Hristos.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.