Despre Brunstad Christian Church

Vezi pagina oficiala pe Brunstad Christian Church: bcc.no

Începutul

Johan Oscar Smith s-a născut în 1871 și este considerat fondatorul Brunstad Christian Church. În timp ce studia biblia, el a observat că primii creștini erau captivați de o dragoste pentru Hristos și o credință într-o viață de transformare. Aceast l-a inspirat pe Johan Oscar Smith astfel încât, la două mii de ani după moartea lui Isus, el a găsit aceeași credință care era la început.

Johan O. Smith și-a dedicat viața lui Dumnezeu la vârsta de 26 de ani. De când a primit aceste descoperiri de la Dumnezeu, Smith a început să vorbească cu alți oameni. El a simțit că era critic pentru el să împărtășească ce Dumnezeu îl învățase. Eforturile lui nu au adus rezultate imediate; în cercurile religioase din Norvegia, în acel timp, erau mulți predicatori populari și carismatici care adunau mult mai mulți oameni decât doctrina despre Hristos descoperit în trup. Smith nu era interesat să tocească adevărul pentru a aduna mulți oameni și nici să aducă prezentări spectaculoase pentru a atrage atenția asupra propriei persoane. „Dumnezeu caută oameni care doresc să trăiască în fața ochilor Lui. Sunt destui dintre cei care vor trăi în fața oamenilor,” a scris el fratelui său pe 29 aprilie 1909.

Până în 1910, între 50 și 60 de persoane din estul și sudul Norvegiei i s-au alăturat. Acesta a fost începutul Brunstad Christian Church. Prin călătoriile lui Johan O. Smith în marină, rădăcinile învățăturii lui au prins rădăcini în multe locuri de pe coasta Norvegiei.

În toată lumea

În anii ’30, Biserica s-a stabilit și în Danemarca și Suedia, iar până în anii ’50 mesajul bisericiii s-a răspândit în majoritatea țărilor din Europa. Din anii ’60 au fost biserici prin Canada și SUA.
Biserica a ajuns în America Latină, Asia și Australia în anii ’70 și în multe țări din Africa în anii ’80.

Până în anii ’70, biserica avea contacte cu multe biserici creștine din multe țări din Europa de Est, dar circumstanțele au limitat călătoriile în acea parte a Europei. După căderea comunismului în anii 90, lucrarea de misiune a fost accelerată în acele țări, iar biserica a prins rădăcini tari în multe țări din acea zonă.
Astăzi, biserica are localuri în mai mult de 65 de țări de pe toate continentele.

O legătură personală cu Capul

„Eu nu am adunat oameni la mine, ci la Hristos care este Capul Bisericii.” Aceasta a spus J.O. Smith la aniversarea sa de 70 de ani și rămâne o caracteristică unică a Brunstad Christian Church. Smith a realizat destul de devreme că apartenența la o organizație religioasă nu asigură mântuirea. Cu Biblia ca temelie, Smith a învățat că Biserica este Trupul lui Hristos, unde toate mădularele trebuie să aibă legătură cu Capul – Isus Hristos – pentru a putea fi mântuit. Când fiecare individ are o legătură personală cu Capul, ei au, de asemenea, și unitate – părtășie unii cu alții. Prin toți acești ani, conducătorii noștri nu au încercat niciodată să zidească ceva centrat pe ei înșiși, ci Dumnezeu a dat dezvoltare Bisericii.