Este extrem de important ca Dumnezeu să ne poată vorbi mereu

Esther Smith a fost un „războinic al rugăciunii,” o femeie temătoare de Dumnezeu cu o legătură personală cu Isus.

Este extrem de important ca Dumnezeu să ne poată vorbi mereu

Esther Smith a fost un „războinic al rugăciunii,” o femeie temătoare de Dumnezeu cu o legătură personală cu Isus.

Ea a luptat pentru sine și pentru alții în rugăciunile sale. Rugăciunile ei aveau putere la Dumnezeu și, prin această legătură, ea putea auzi și vocea lui Dumnezeu. Ea era un slujitor al Domnului și un stâlp solid în Biserică și în casa ei.

Mai jos sunt ai multe lucruri spuse de Esther Smith, înregistrate din conversații cu ea, înainte să plece acasă la Isus în 2007, și au fost puse într-o carte: „Esther Smith – O viață în părtășie cu Isus și sfinții.”

„Noi trebuie să rămânem constant într-o stare de rugăciune; nu este ceva ce facem doar câteva minute acum și puțin mai târziu, la anumite ocazii sau când suntem într-o nevoie specială. Este extrem de important ca Dumnezeu să ne poată vorbi mereu. Asta face ușor să căutăm mereu Împărăția cerului.”

Un conlucrător de-al lui Isus

Esther Smith avea putere în duhul ei. Prin rugăciune și comunicare cu Dumnezeu, ea primea și instrucțiuni legate de diferite situații din viața ei și din biserică. Ea avea o legătură deschisă cu El în inima ei, o linie telefonică deschisă la ambele părți. Ea era un conlucrător de încredere al lui Isus cu autoritate în duhul ei.

„Dacă ești treaz, Dumnezeu îți poate da indicații despre cele mai minunate lucruri. Dorința mea este să fiu rapidă să aud și iute să acționez.”

„Astăzi, nu fac nimic fără să vin, mai întâi, înaintea lui Isus. El este cel mai bun prieten al meu și sunt bucuroasă că am înțeles poruncile pe care El mi le-a dat. Noi primim o viață atât de bună când ne dăm complet voii lui Isus și putem și să explicăm asta și copiilor noștri. Când te pui în mâna lui Dumnezeu, timpurile dificile și de încercare devin scurte și ușoare. Simt că sunt dependentă de Cuvântul lui Dumnezeu – am nevoie de el în fiecare zi.”

„În anumite situații cu anumiți oameni, poate vedem că nu suntem umpluți doar cu o dorință spre bine. Atunci, în toată simplicitatea, putem să ne rugăm: „Dragă Dumnezeu, umple-mă cu o dorință pentru ce este bine!” Știu că această rugăciune este după voia lui Dumnezeu și pot să cred că am primit lucrul pentru care m-am rugat, căci este scris: Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” 1 Ioan 5:14-15.

Învață copiii să se roage ca să fie umpluți cu o dorință de a face doar binele. Noi trebuie să învățăm tot mai mult, împreună cu Dumnezeu, în această luptă – lucrarea noastră trebuie să fie paralelă cu lucrarea lui Dumnezeu. Rugăciunile lui Isus, pentru noi, sunt zi și noapte, și noi ar trebuie să ne contopim împreună cu rugăciunile Lui pentru noi și pentru biserică.”

„Rugăciunea este incredibilă! Dumnezeu a organizat așa lucrurile încât El se lasă influențat de rugăciunile noastre! „Mare putere are rugăciunea celui neprihănit!” Iacov 5:16. Mișcă inima lui Dumnezeu ca să acționeze, iar El își trimite îngerii ca să proteje și să salveze pe cei pentru care noi ne rugăm.”

Un spuspin în viața zilnică

„Rugăciunea a fost o piatră de temelie în viața mea. Noi putem veni la Dumnezeu cu orice. Bineînțeles, noi ne rugăm pentru lucruri spirituale în lupta noastră împotriva păcatului din fire, dar m-am rugat deseori și pentru lucrurile simple, zilnice. Când stau de-asupra aragazului și pregătesc cina, mă rog deseori ca El să binecuvinteze mâncarea și pe cei care o vor mânca. Mă rog și pentru oameni despre care Duhul Sfânt îmi amintește.”

Unul dintre copii își amintește: „Dragă Isuse, dragă Isuse!” Acasă, auzeam această rugăciune simplă, caldă din când în când. Când exista o situație grea, o auzeam mai des, dar nu era neobișnuit să o auzim pe mama rugându-se și zilele normale – un suspin care provenea dintr-o dorință sinceră de a trăi vrednică și plăcută în fața ochilor Lui.

Acasă, era normal să se roage pentru orice. Rugăciunea era un lucru foarte natural. Nu era un lucru separat din viața ei, ci rugăciunea venea direct din recunoașterea nevoii ei după harul și ajutorul lui Dumnezeu în diferitele situații din viață. Evlavia mamei nu era ceva „împachetat”, care era scos „pe masă” în situații speciale. Era creștinismul ei de toate zilele, în cel mai profund sens al cuvântului.
Dacă un copil avea test la școală, sau dacă că existau situații dificile din timpul zilei sau că era un pericol iminent sau că existau orice alte necesități, mama se ruga. Chiar și în sarcinile normale din timpul zilei, gătitul și spălatul, puteam să auzim aceaste suspine din inima ei: „Dragă Isuse, dragă Isuse!” Ea era perseverentă în rugăciune și nu ceda până nu era ascultată. Rugăciunile ei aveau putere la Dumnezeu, și era foarte eficientă:”

Insistențe la Dumnezeu cu o nevoie personală

„De ce ne rugăm? Ne rugăm pentru că ne lipsește ceva. Cei care sunt bogați și satisfăcuți nu au nevoie de mai mult. Noi trebuie să fim smeriți și plini de recunoaștere și trebuie să căutăm lucrurile din viață pe care să le recunoaștem. Pentru a crește în Hristos, trebuie să luăm mare aminte la noi înșine. Este foarte important să te rogi ca să găsești lucruri pe care să le recunoști. Eu m-am rugat pentru asta mulți ani la rând, și este vital să faci asta.

Când recunoști adevărul, devii foarte fericit și eliberat de lucrurile care te legau. Un lucru este să fii eliberat de păcatul care se manifestă, dar chemarea noastră este să fim eliberați de noi înșine, de natura și felul în care noi suntem. Noi vom fi comparați cu imaginea lui Isus Hristos.”

„Întotdeauna am fost în nevoie și în sărăcie în duhul meu. Când situațiile veneau, mereu m-am rugat și am primit ajutor, de cele mai multe ori prin Cuvântul lui Dumnezeu. Noi trebuie să vorbim cu Dumnezeu despre situațiile noastre și să ascultăm și să citim. Astfel, noi primim sfat de la Dumnezeu și ajutor real în situațiile noastre.”

„Noi trebuie să avem un foc de zel împotriva păcatului. Este incredibil de important să plantăm asta în inimile tinerilor. Diavolul vrea să le distrugă sufletele.

Chiar este posibil să ai o viață fericită chiar dacă te împotrivești până la sânge împotriva păcatului. Cu cât mai mult exersezi asta, cu atât mai repede termini cu păcatul, și primești bucurie cerească și fericire la final. Atunci ești constant fericit; ai o viață foarte bună care face că poți purta și poverile altora cu bucurie.”

„Mă rog, în sinceritate, să fiu umplută cu abundență de recunoștință pentru tot ce se întâmplă. Mă rog să fiu umplută cu bucurie cerească și să fiu păzită cu credința arzândă în inima mea, până la ultima suflare. Dumnezeu are lucruri pe care vrea să le îndeplinească în noi, în timpul nostru pe pământ. Atâta timp cât suntem pe pământ, există dușmani de biruit.”

Fragmente din cartea „Esther Smith – O viață în părtășie cu Isus și cu sfinții,” publicată inițial pe norvegiană în 2012 de Skjulte Skatters Forlag.
© Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.