Este flirtul necurăție?

Care îmi sunt intențiile?

Este flirtul necurăție?

O privire subtilă, un comentariu scurt, un compliment, un zâmbet sau o chicoteală. Care sunt intențiile tale cu aceste acțiuni?

Standard de neatins?

„Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” Matei 5:8.

Promisiunile lui Dumnezeu sunt pentru cei ce-și păzesc inima curată. Sunt multe feluri în care inima ta poate deveni necurată, dar unul dintre sursele principale este, fără îndoială, sexul opus.

Acum, într-un timp în care oamenii sunt controlați de poftele lor, aproape fără limite, nu a fost niciodată mai important să ne amintim de standardul pus de Isus pentru curăție. Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Matei 5:28. Dar este măcar posibil ca să te păzești curat? Sună imposibil, dar totuși este posibil – Isus a fost tânăr, necăsătorit, și a trăit după standardul pe care l-a propovăduit.

Unul dintre modurile prin care poftele noastre pot fi satisfăcute este flirtul. Scopul acestui comportament are scopul de a obține atenția persoanelor de sex opus. Înseamnă să interacționezi, într-un fel care este necurat, cu cineva care nu este partenerul tău de căsnicie, sau cu cineva care nu este menit să fie partenerul tău de căsnicie, conform voii lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, flirtul este o formă de curvie, indiferent cât de subtil sau inocent poate părea.

Când ne uităm în jurul nostru, vedem multe exemple de căsnicii distruse din cauza necredincioșiei între cei doi parteneri. Cum s-a întâmplat asta? A avut loc „peste noapte” sau „accidental?” Nu, aproape sigur a început cu gânduri necurate și puțin flirt.

O poftă care nu este niciodată satisfăcută

Te poți întreba: „De ce port exact aceste haine? De ce stau așa? De ce vorbesc puțin mai mult și râd puțin mai tare pentru că el/ea este aici?” Există multe feluri de a flirta, iar majoritatea sunt foarte subtile – o privire, un zâmbet, o chicoteală, o remarcă, puțină tachinare, apropiere fizică. Mulți asociază hainele revelatoare cu flirtul, dar te poți îmbrăca și modesc, dar cu intenția de a atrage sexul opus. Sunt reguli legat de ce se încadrează sau nu în flirt? Nu. Este o chestiune de inimă și gânduri, și doar tu poți ști care-ți sunt intențiile.

Fiecare știe către cine este atras. Sunt perioade în care aproape orice fată sau băiat îți face inima să sară o bătaie. Iar alte dăți, ai face orice ca o anumită persoană să te observe.

Flirtul îți poate da un sentiment plăcut, temporar, de satisfacție, dar nu ține mult. După scurt timp, cauți următoarea posibilitate ca să captezi din nou atenția. Este o căutare care nu este niciodată pe deplin satisfăcută și te lasă gol și superficial. Dumnezeu nu intenționează ca noi să trăim așa – mereu căutând să ne împlinim poftele. El vrea să începem o luptă pentru curăție în viețile noastre!

Mereu ispitit

În primii ani de tinerețe, Dumnezeu a plantat o dorință în mine de a lupta pentru curăție. Totuși, în special în adolescență dar și mai târziu, am experimentat diferite timpuri unde mă simțeam cum David scrie în Psalmul 118:12 când își descria dușmanii: „M-au înconjurat ca niște albine” Exact cum o armată de albine vine și te înconjoară din toate părțile, după ce le-ai spart fagurul, așa mă atacau gândurile – poate câteva sute în fiecare zi: „M-a observat?” „Oare crede că sunt atractivă sau amuzantă?” „Îi place de mine?” „Nu ar fi frumos dacă aș fi cu o persoană ca el? De fapt, părea că sunt ispitită în mod constant. Pofta de a flirta era puternică, în special în legătură cu băieți care erau fizic atractivi, sau care aveau personalități compativile cu a mea.

Dar, la fel ca în război, biruința are loc doar când dușmanii tăi sunt reduși la tăcere. Știam că nu exista o altă cale mai ușoară, decât să mă lupt și să-mi creez calea afară din acest haos. Am fost ispitită și la descurajare? Am simțit uneori că firea mea este mult mai slabă decăt a oricărui altcineva? Am vrut să cedez și să aleg calea ușoară? Cu siguranță că mi-au venit astfel de gânduri. Dar știam că dacă nu iau lupta acum, aș deveni o persoană care, în perioada maturității sau chiar a bătrâneții aș fi fost chinuită de aceleași gânduri de necurăție.

Am omorât uriașul și am devenit invincibil

Un lucru de o importanță critică, a fost pentru mine să pot să separ între ispită și păcat. Nu este nimic rău cu a fi ispitit. Nu este nimic rău în faptul că același gând vine de o sută de ori într-o singură zi. Tot ce se cere din partea mea este să nu fiu de acord cu ispita. Asta este biruință! Satan ar vrea să credem că un gând care vine în forma unei ispite, este păcat, dar nu e așa. El minte! Ispita devine păcat doar în momentul în pofta a conceput: mintea ta este de acord cu ispita. (Iacov 1:14-15). Și chiar dacă se întâmplă o dată să acționezi într-un fel despre care tu știi că este necurat, nu ceda! Ci devino și mai determinat!

Dacă aproape fiecare tânăr de pe pământ este sclav sub acest păcat, atunci am nevoie de o putere specială? Da! Pentru a putea birui acest uriaș, pe care nici cei mai mari împărați și cei mai puternici oameni nu l-au putut birui, este nevoie de putere care vine de la Dumnezeu. Ai nevoie de armele corecte: Trebuie să te rogi la Dumnezeu în momentul ispitei, trebuie să fii decis și determinat să nu te oprești până nu ai pace, trebuie să petreci timp cu cei care au același țel ca și tine și trebuie să folosești timpul corect. Trebuie să te întrebi singur: „Ce citesc? Ce ascult? La ce mă uit? Cum îmi folosesc telefonul și laptopul? Dacă Isus ar fi stat acum lângă mine în timpul zilei, ar fi folosit El aceste unelte în același fel?” Nu ajută să vrei să fii curat, dacă izvoarele din care bei sunt necurate.

Fii credincios în cele mai mici detalii. Fiecare decizie bună contează spre a te face invincibil!

Curăția: Un dar care să ți-l dai ție însuți

Standardul lui Isus pentru curăție nu este o regulă menită să fie o povară. Curăția este un dar care să ți-l dai ție însuți. Îți aduce pace. În loc să alergi după atenție pentru o poftă care nu va fi niciodată satisfăcută, într-o competiție unde participă milioane de oameni, dar nu câștigă nimeni, niciodată, tu poți fi special. Tu poți începe lupta pentru curăție chiar din acest moment. Tu poți fi o comoară ascunsă, frumos pe interior, prețuit de Dumnezeu, care are un plan perfect tocmai pentru tine. Eu am experimentat asta. Nu aș schimba ce am primit pentru nimic din lume.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.