„Gândește-te că Dumnezeu va face minuni în interiorul nostru”

Cel mai mare miracol pe care Dumnezeu îl poate face pentru mine este simplu dar care-mi schimbă total viața!

„Gândește-te că Dumnezeu va face minuni în interiorul nostru”

Aceasta este o poveste despre o cântare. O cântare pe care bunica mea a scris-o direct din inima ei, pe masa bucătăriei, cu mulți ani în urmă. O cântare care mi-a devenit propriul „imn.”

Stau în bucătăria mea și privesc pe fereastră. Zăpada curge continuu, și totul este calm. Mă gândesc la cum era acum 10 minute, când îi duceam în grabă pe copii afară, pe ușă, la autobuz, plină de stres cu săruturi și îmbrățișări rapide. „Pa copii! Vă iubesc!”

Gândindu-mă, îmi vine în minte o întrebare. I-am grăbit și stresat pe copii prea mult? Am fost o mamă bună? Ce puteam face mai bine?

Apoi mi-a venit iar în minte cântarea bunicii, la fel care de fiecare dată, și îngân din nou versurile în mintea mea:

Este atât de fericit acasă când este biruință!
Niciodată răi sau amari.
Plini de mulțumire și răbdare, fără nicio problemă –
Toate devin bune atunci.

Gândește-te că Dumnezeu poate face un miracol în interiorul nostru!
Cine poate percepe puterea și ființa lui Dumnezeu?
Gândește-te că tu și eu
vom fi transformați pe calea noastră
așa cum este scris – nu ne îndoim!

Din cartea de cântări a BCC, Căile Domnului #404

În fiecare zi văd că trebuie să mă schimb

Sunt o mamă la șapte copii, de toate vârstele și cu necesități diferite, dar toți au nevoie de dragostea și grija mea. Mereu realizez că trebuie să lucrez mult la mine, atunci când am de-a face cu ei. În fiecare zi găsesc lucruri noi din natura mea la care trebuie să lucrez. Este ușor să devin frustrată și nerăbdătoare cu ei; să fiu îngrijorată sau neliniștită. Dar am observat că atunci când încep să cânt cântarea asta, versurile mă încurajează și mă umplu de bucurie, recunoștință și nădejde. Nădejde pentru mine, că pot fi transformată de toate aceste reacții negative, pe care le găsesc în mine – nădejde că mă pot schimba.

Bunica a scris această cântare când experimenta situații similare cu ale mele. Și ea era o mamă cu o nevoie – o nevoie de a gestiona lucrurile corect în toate situațiile zilnice. Și ea era în rugăciune la Dumnezeu pentru a primi înțelepciune și ajutor de a face bine cu copiii, pentru a primi răbdare și dragoste și să știe ce să facă în fiecare zi…

… exact ca mine, azi.

Am învățat de-a lungul anilor că atunci când las Evanghelia să lucreze în mine – când lupt împotriva acestor ispite din fire, și le birui – atunci copiii pot gusta un altfel de spirit din mine, decât o mamă stresată și frustrată. Această luptă crează o atmosferă caldă și iubitoare în casa noastră; ei se simt în siguranță și văd că evanghelia de transformare prin biruință asupra păcatului funcționează. Dar ca ei să experimenteze evanghelia, totul trebuie să înceapă cu mine. Eu trebuie să devin fericită; o mamă condusă de Duhul lui Dumnezeu, în loc să fiu condusă de simțurile din natura mea omenească. Făcând asta, eu sunt un exemplu strălucitor pentru copiii mei și îi pot atrage ca și ei să-și dorească o viață cu Hristos pentru ei înșiși.

Cum bunica a scris cântarea:

Niciodată nu voi uita povestea relatată de mama mea, despre cum bunica a scris cântarea:

„Mama era acasă cu copiii de Anul nou 1964/1965; și-ar fi dorit să fie la conferința creștină care era în Oslo, dar drumul până în nord era unul lung și în acele zile călătoritul pe distanțe așa mari și pentru o perioadă așa scurtă, era un lucru foarte greu. Totuși, acolo fusese un tânăr numit Kaare Smith, care era în serviciu militar în zona în care ea locuia și când a venit acasă, era plin de entuziasm pentru ce auzise la conferință. El fusese născut din nou acolo și era nerăbdător să împărtășească mesajul pe care-l auzise acolo.

El a vizitat-o pe mama și i-a relatat cu entuziasm despre mesajul bucuriei și nădejdii – că Dumnezeu putea face minuni și putea crea ceva total nou în viețile noastre, lucru care l-a inspirat foarte mult. Acest lucru a avut un impact mare asupra ei. Cântarea a luat naștere în bucătăria ei, în timp ce-și îndeplinea sarcinile zilnice. Avea un creion și o foaie în buzunarul șorțului, iar cântarea aproape că s-a scris singură. Același duh care a fost propovăduit la conferință a reieșit din această cântare. A fost, mai târziu publicată în cartea de cântări „Căile Domnului,” și a fost spre încurajare și binecuvâtnare pentru mulți oameni.

I pot fi transformată!

Exemple precum bunica mea ne arată că este posibil să trăiești o viață ca aceasta; e posibil să fiu liberă de tot ce vrea să mă doboare, căci pot alege să merg înainte într-un duh de nădejde și credință. Dumnezeu va face un miracol în mine. Cuvintele Lui sunt adevărate!

Eu pot fi transformată! Eu pot lăsa în urmă cum sunt din natură și pot deveni ceva total nou: o mamă fericită, plină de roadele Duhului, nu de faptele firii.

Când iau așa lucrurile în toate situațiile, atunci voi înainta cu o cântare triumfătoare. Va fi biruință în viața mea; va fi recunoștință și bucurie! Și va fi binecuvântare în jurul meu!

 „… ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28.

Descarcă e-book gratis

Evanghelia lui Dumnezeu

Harul înseamnă că tot păcatul meu îmi este iertat când îl recunosc. Dar înseamnă și că voi primi putere ca să ascult de adevărul cu care a venit Isus. În această carte, Sigurd Bratie scrie despre aceasta și arată că adevărata Evanghelie a lui Dumnezeu este ascultarea credinței.