Lupți conștient împotriva păcatului??

Diferența între a nu încerca să păcătuiască și încercând să nu păcătuiască este acordând o atenție la ceea ce se întâmplă în viața mea.

Lupți conștient împotriva păcatului??

Cu puțin timp în urmă am auzit pe cineva folosesc o frază, și a făcut într-adevăr o impresie asupra mea. Ei au menționat: “luați o luptă conștientă” în ceea ce privește a face cu păcatul. Ma pus pe gânduri. Ce înseamnă pentru mine personal să ia o luptă conștientă împotriva păcatului?

Eu pot pierde cu ușurință urmări de lucruri dacă nu sunt atent. Și mai mult mă gândesc la asta, cu atât mai mult îmi dau seama că același lucru se poate spune și despre viața mea spirituală. Când nu se concentreze pe încercarea de a fi pur, de exemplu, atunci impuritate poate aluneca cu ușurință fără să mă observe. Sau, dacă nu mă concentrez asupra a avea numai gânduri bune despre oameni și nu le judeca, atunci eu pot începe cu ușurință să le judece aproape subconstient. Păcatele ca aceasta fac parte din natura mea umană și se pot strecura în mintea mea, dacă nu mă uitam afară. Aici este locul unde am într-adevăr realizează faptul că există o diferență între a nu încerca să facă ceva și în mod activ încercând să nu facă ceva. Este un lucru să treacă prin viață și știu că eu nu sunt în mod intenționat încerc să păcătuiască. Dar, pentru a încerca în mod conștient să nu păcătuiască este ceva complet diferit. Acolo luptă conștientă împotriva păcatului vine. Trebuie să avem această luptă conștientă, activă, a decis în prim-planul mintea mea. Trebuie să mă trezesc în fiecare dimineață cu o decizie fermă că astăzi nu păcătuiți. Astăzi vă voi lupta, mai degrabă decât păcatul; Voi fi în gardă.

Concentrându-se pe șansele mele

Îmi dau seama că acest lucru este ceva ce am de fapt să lupte pentru. Trebuie să iau în serios această luptă. De fiecare dată când sunt tentat să păcătuiască eu decid unde voi petrece eternitatea mea. Ea nu a putut fi mai grave. Dacă nu sunt atent să rămână într-o nevoie conștientă – o stare de dorință de a schimba – atunci pot cădea cu ușurință din nevoie. Dintr-o dată, nu este atât de important pentru mine pentru a obține victoria, sau nu contează dacă sunt un pic nerabdator sau un pic impur. Nu, pentru mine a devenit important să se concentreze într-adevăr pe salvarea mea. Este motivul pentru care sunt pe pământ; Motivul pentru care am fost chemat de mai înainte a fost pusă temelia pământului. “La capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur.” Filipeni 2:12. Fac eu asta? Este cel mai mare interes meu?

De exemplu, fiind mai pacientului este ceva ce am lucrat în ultimul timp. Mă rog pentru răbdare, așa că atunci când situații veni care încearcă răbdarea mea, sunt eu într-adevăr concentrându-se pe a fi mai mult pacient, astfel încât să pot lua parte mai mult din virtuțile lui Hristos? Când mă rog să iubesc oamenii mai mult, nu-i apoi mi petrec timpul gândindu-gânduri bune despre ele, astfel încât o mai mare iubire se dezvolta? Când mă axez pe asta, atunci eu nici măcar nu am timp pentru a judeca sau gânduri negative.

Sunt în vârstă de 21 de ani, și se uită înapoi pot să văd că răbdarea mea a crescut de când am fost de 20. Și dacă răbdarea mea nu a crescut, nu ar fi pentru că nu am luat acele situații în care răbdarea mea a fost judecat corect? Am avut cu siguranță ocazii de a crește în răbdare, dar dacă nu i-aș mai văzut pentru ceea ce au fost în valoare de răbdarea mea nu s-ar fi crescut. Și în fiecare zi la locul de muncă sau la școală există impuritate în jurul meu, dar pot să rămân pure, în ciuda a ceea ce se întâmplă în jurul meu? Pentru aceasta am nevoie să fie vigilenți și treaz.

“Fiți treji, să fie vigilenți; pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu, căutând pe cine să înghită “1 Petru 5:. 8.

În cazul în care inamicul meu caută cu atâta intensitate și de interes, nu ar trebui să fie fug chiar mai intens de păcat că vrea să mă prindă în, și să urmărească în mod activ mântuirea și sfințirea în schimb?

“Fugi de poftele tinereții și; ci urmărește neprihănirea, credința, dragostea, pacea cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. “2 Timotei 2:22.

Reluând această luptă

Acum, că am angajat să lupte această luptă conștientă într-adevăr trebuie să-l urmeze. Este ușor pentru mine să cred că am realizat ceva tocmai pentru că am decis să o facă, dar acest lucru nu este modul în care funcționează. Da, am luat o decizie, dar acum trebuie să facă un plan de luptă și să-l. Se spune despre Isus că rugăciunile lui au fost ascultate din cauza fricii sale evlavioase. (Evrei 5: 7) Se temea cu adevărat să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu, pentru că El cunoștea puterea distructivă a păcatului. El a privit păcatul distruge viețile oamenilor chiar de la începutul timpului. El este cel mai mare exemplul nostru de zel și eu pot să bea din spiritul Său de zel citind Biblia și umple mintea mea cu spiritul pe care el a avut-o. Această minte că s-ar tăia mai degrabă pe o mână decât păcatul. (Matei 05:30) O minte armată, care este dispus să sufere în trup, astfel încât să pot fi terminat cu păcatul. (1 Petru 4: 1) Această minte este entuziasmat pentru luptele să vină, deoarece știe că victoria este sigură.

Trebuie să fie o oprire pentru a păcătui. Trebuie să fiu extrem de treaz, dacă nu vreau oportunități de a fi salvat de la păcat să treacă neobservat. Ea trebuie să fie de viață sau de moarte pentru mine. “… Și după toate, să stea.” Efeseni 6:13. Cu toate că chiar acum oportunități mele par fără sfârșit, o zi ei vor ajunge la un sfârșit. Atunci voi avea nici șanse mai mari pentru mântuire. Așa că trebuie să le folosească astăzi! mântuirea mea trebuie să fie de cea mai mare importanță în viața mea.

Descarcă e-book gratis

O mântuire așa de mare

Apostolul care scrie epistola după Evrei o numește un «îndemn». Scopul acestei cărți este să întărească și să extindă acest îndemn și să aducă credință și mântuire tuturor celor care au o chemare cerească. Toți cei care urmează îndemnul din epistola Evrei pot ajunge la această mântuire mare.