Mergi la conținut
Vă rugăm logați-vă sau înregistrați-vă pentru a descărca e-books.

Disponibil şi în Afrikaans, Deutsch, English, Español, Suomi, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Türkçe

Harul în Isus Hristos

«Când se gândesc la har, majoritatea se gândesc la iertare. Și din cauză că toți am păcătuit, toți avem nevoie de har.» Așa deschide Sigurd Bratlie broșura care explică harul. Dar el continuă cu o explicație detaliată a semnificației harului în Isus Hristos – cum acesta înseamnă mult mai mult decât iertare. Harul înseamnă și adevăr și ajutor. El ne învață să nu păcătuim, ci să devenim total liberi și să trăim o viață de biruință, care duce la perfecțiune.

Mulți sunt mulțumiți cu ideea că harul se preocupă cu iertarea păcatelor. Dar dacă harul acoperă doar acest lucru, atunci ce ne va împiedica pe noi să păcătuim dată după dată, și să cerem iertare de nenumărate ori? Atunci seriozitarea păcatului nu ar mai fi așa cum ea ar trebui să fie. Harul conține mult, mult mai mult decât doar iertarea păcatelor. El semnifică și adevăr și ajutor ca noi să încetăm total cu a mai păcătui, iar acesta este și scopul lui Dumnezeu cu noi, creștinii. Aceasta este „nădejdea mai bună” din Noul Pact. Și în Vechiul Pact puteau primi iertare pentru păcate, dar nimic nu-i putea conduce afară din păcat. Prin harul care este în Hristos Isus, noi putem ajunge la mult mai mult! Acum putem fi desăvârșiți! (Evrei 6:1). Harul pe care-l primim și care ne este la dispoziție, înseamnă că noi primim putere din înălțime – putere care este mult mai mare decât puterea păcatului peste noi. Este suficient să ne conducă prin toate ispitele fără să păcătuim. Putem veni cu curaj la tronul harului ca să primim ajutor la vremea potrivită. Nu trebuie să lăsăm ca acest har să fie în van, în viețile noastre.

Teme esențiale

Află cum Cuvântul lui Dumnezeu ne provoacă și ne face capabili să trăim 100% conform voii Lui, fără să mai cădem în păcat, ci prin a trăi o viață de biruință asupra păcatului.

Urmărește-ne