Nu ar trebui tu să fii un ambasador al lui Hristos?

Nu ar trebui tu să fii un ambasador al lui Hristos?

Biblia ne cheamă să fim ambasadori ai lui Hristos, dar cum putem face asta?

4 minute ·

Fiind creștin, tu ești un ambasador, unul care Îl reprezintă pe Hristos. La fel ca un ambasador pământesc care reprezintă și transmite dorințele și voia conducerii care l-a trimis pe el sau pe ea, așa trebuie și tu să reprezinți și să transmiți celorlalți dorințele si voia lui Hristos.

„Noi, dar, suntem ambasadori ai lui Hristos..” 2 Cor. 5:20. (trad.eng)

Pe cine reprezintă viața ta? Pe Hristos sau pe tine? Trăiești tu pentru interesele tale proprii, sau trăiești pentru El? Uneori ar putea fi ușor să trăiești pentru El, dar în restul timpului trăiești tu doar pentru tine și pentru interesele tale proprii? Pe cine reprezinți tu când tu stai în fața calculatorului sau folosești mijloacele de media? Este rolul tău ca ambasador part-time sau full-time?

Tu ești un exemplu

Adevărul este că acțiunile noastre arată oamenilor caracteristicile noastre mai mult decât o fac vorbele. Dacă noi vorbim celorlalte persoane despre El, putem crede ca noi Îl reprezentăm pe Hristos. Dar viața noastră – deciziile noastre, ceea ce noi facem și ceea ce noi nu facem în situațiile noastre zilnice – sunt lucrurile care de obicei le vorbesc celorlalți.

Tu ești un exemplu pentru ceilalți, indiferent cum trăiești. Întrebarea este dacă ești un exemplu bun, sau unul rău. O putem spune și altfel: Viața ta reprezintă întotdeauna pe cineva – întrebarea este „pe cine?”

Isus a spus că tu o să cunoști copacul după fructele lui. Oamenii gustă mereu fructul care vine din viața ta în situațiile zilnice.

Este posibil să trăim ca Isus

Te alături mulțimii la școală sau la serviciu pentru că este dificil să spui „nu” și să te împotrivești presiunii celorlalți? Sau îți trăiești tu viața pentru Isus și iei o poziție pentru ce e drept? Te dai tu bătut atunci când frustrarea sau mânia se ridică în interiorul tău, sau simt cei din jurul tău doar pace și răbdare într-o situație foarte grea?

Când tu faci ceea ce e bine și drept în situațiile dificile, atunci tu ești un ambasador pentru Hristos. Oamenii văd viața Fiului lui Dumnezeu manifestându-se din nou în trup omenesc! Și puterea acelei vieți, manifestată ca bunătate și dragoste în situații dificile, poate da speranță celorlalți care de asemea au un tânjet după o astfel de viață în bunătate și dragoste – viața lui Hristos.

Pavel scrie: „Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos.” 1 Corinteni 11:1. Și din nou în Efeseni 5:1: „Urmaţi, dar, pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi.” Așadar trebuie să fie posibil pentru noi să-L „imităm” pe Hristos, adică să reprezentăm și să comunicăm dorințele și voia Lui atâta timp cât suntem aici pe pământ.

Putere să trăim ca ambasadori ai lui Hristos

Dacă ar fi trebuit să încercăm și să trăim o astfel de viață cu puterea proprie, ar fi fost cu adevărat imposibil. Dar Duhul Sfânt poate intra în inima oricărui credincios și îl poate împuternici pentru a trăi o viață demnă de chemarea lui cerească, o viață transformată în bunătate și dragoste.

„Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” Și spune din nou „…Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.”

Fericit este oricine care crede în ceea ce este scris, care crede în puterea pusă la dispoziție celor care Îl iubesc pe Dumnezeu din toată inima – putere pentru a trăi ca un ambasador pentru Hristos în timpul nostru scurt pe pământ, pentru a transmite Evanghelia Lui despre o viață transformată prin puterea exemplului și prin practicare în viață – dovada palpabilă.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.