Nu există bucurie adevărată fără luptă

Nu există bucurie adevărată fără luptă

În fiecare dimineață, Liv și Bernt se scoală cu o bucurie indescriptibilă pentru viață și pentru ziua pe care o vor avea împreună.

În fiecare dimineață, Liv și Bernt se scoală cu o bucurie indescriptibilă pentru viață și pentru ziua pe care o vor avea împreună.

Soarele de dimineață și-a făcut loc în camera de zi a lui Liv și Bernt, și aruncă raze de căldură pe pereții cu imaginile înrămate a copiilor și nepoților. Este momentul lor favorit din zi, și perechea s-a așezat pe canapea.

Nu este greu de observat că Bernt și Liv se iubesc unul pe altul. Ei au avut 53 de ani buni împreună și se bucură de viață și de compania celuilalt.

– Este foarte frumos, în special dimineața. Bernt a fost plecat multă vreme, și fiecare zi petrecută acum împreună este o bucurie mare, spune Liv, și Bernt este total de acord:

–  Da, sunt foarte bucuros că pot să mă trezesc şi să fiu împreună cu tine, Liv, îi spune el soției.

– Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat!

Cu opt copii, și implicați mult în lucrarea bisericii, ei au avut și zile agitate. Au experimentat deseori că reacțiile naturale omenești vor să iasă în evidență. Oricum, atitudinea lor a fost întotdeauna că orice reacție care nu se unește cu voia lui Dumnezeu, poate, și va fi respinsă prin voia lui Dumnezeu. 

Bernt își amintește bine de un timp când avea multe de făcut și era frământat de îngrijorări și gânduri dificile. Ca de obicei, el știa că ajutorul este în Biblie, și în Filipeni 4 versetul 6 a găsit ceea ce avea nevoie:

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. 

– Dacă ai început să trăiești Cuvântul lui Dumnezeu, atunci nu vei mai dori nimic altceva

– Așa că am făcut exact cum să scris, și am adus îngrijorările mele înaintea lui Dumnezeu cu rugăciuni și mulțumiri, povestește Bernt, care se hotărâse ca să fie treaz până când gândurile erau biruite.

Bernt s-a rugat la Dumnezeu până la ora patru dimineață, când, deodată a simțit o bucurie și o pace adâncă. Bernt primise putere de la Dumnezeu pentru a birui gândurile de îngrijorare și s-a putut culca într-o atmosferă fantastică.

– Este special să experimentezi că Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat. Evangelia este foarte clară, și oriunde citești, scrie foarte clar ce trebuie să facem. Dacă ai început să trăiești Cuvântul lui Dumnezeu, atunci nu vei mai dori nimic altceva, spune Bernt.

– Atunci devii bucuros!

Bernt o ia de mână pe Liv. Ei fac o plimbare prin cartierul în care au locuit în ultimii 50 de ani, și se gândesc în urmă. Să mă  împotrivesc voinței mele proprii pentru a face voia lui Dumnezeu, la fel ca Isus, a costat câteva suferințe mici. Ca și oameni, dorim cu plăcere să ne obținem dreptul nostru în anumite situații.

 Cei mai mulți oameni trebuie să își strângă pumnii uneori, deoarece, cei care vorbesc tot ceea ce gândesc, nu sunt foarte plăcuți. Dar aceasta nu ajută un timp lung, ci trebuie să te smerești și să mergi în jos, și să-i ridici pe ceilalți, spune Liv, și explică cum poți, exact ca Isus, să te smerești și să birui în situațiile care apar, în loc să faci păcat.

– A-și strânge pumnii nu ajută un timp lung!

– Sunt suferințele lui Isus. Iar când ai trecut prin ele, atunci simți bucurie! Devine din ce în ce mai ușor, și mânia care era înainte, dispare.

Bernt citează din 1. Petru 4:13:

Bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă înveseliţi şi la arătarea slavei Lui. Pentru această bucurie au luptat Bernt și Liv.

Bucuria adevărată a vieţii

– Mulți oameni se prefac că sunt bucuroși, dar nu există bucurie adevărată fără luptă, spune Liv.

Liv și Bernt au observat că prin faptul că s-au împotrivit propriului păcat, a devenit tot mai bine în familie și căsnicie.

– Nu este trist să fii împreună cu cei care merg pe aceeași cale. Dacă umbli în lumină, atunci primești părtășie, spune Bernt, care este mulțumitor pentru această bucurie adevărată pe care el și Liv au primit-o în viață.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.