Mergi la conținut

Nu te îngrijora – Dumnezeu este aproape!

Julie, o mamă creștină a avut probleme cu îngrijorarea până când a găsit un cuvânt întăritor care să o ajute de-a lungul zilei.

Julie, o mamă creștină a avut probleme cu îngrijorarea până când a găsit un cuvânt întăritor care să o ajute de-a lungul zilei.

„…El nu este departe de niciunul dintre noi…” El și-a ridicat mâna ca și cum ar fi apucat mâna lui Dumezeu. „Dumnezeu este aproape!” a spus el.

Julie a devenit un creștin la o vârstă fragedă. Totuși, fiind o mamă cu copii mici ea a realizat că se îngrijora pentru multe lucruri mici care se întâmplau în fiecare zi. Ea povestește despre vizita unui om temător de Dumnezeu care i-a dat un Cuvânt al lui Dumnezeu clar care nu i-a fost doar pentru mângâiere ci i-a oferit și o demonstrație vizuală despre cât de aproape este Dumnezeu de fiecare dintre noi și cum noi nu trebuie să ne temem.

Apucă mâna lui Dumnezeu

„Noi aveam 5 copii mici și tocmai în acest timp am simțit multe motive de întrijorare. Cel mare mergea la școală și acasă aveam unul mai mic și un bebeluș. Trebuia să duc și să aduc copiii de la școală, dar deseori piticii adormeau sau erau în pat. Nu locuiam departe de școală și era posibil ca copiii să vină împreună pe jos dar în același timp mă îngrijoram la gândul că ei trebuiau să meargă singuri pe jos; simțeam că trebuia să fiu și eu cu ei.

„Odată l-am avut în vizită pe Elihu Pedersen din Norvegia, un om temător de Dumnezeu care era cunoscut de Dumnezeu. I-am povestit ce simțeam și el imediat și-a ridicat mâna și a spus simplu: „Dumnezeu este aproape.” Îmi amintesc că avea un tremur în voce dar vorbea cu atâta putere și autoritate! Era de parcă apucase mâna lui Dumnezeu și era așa de aproape de el! Mi-a spus să nu mă îngrijorez pentru că Domnul nu este niciodată departe de niciunul dintre noi.

„Odată am avut o vizită de-a lui Elihu Pedersen din Norvegia, un om temător de Dumnezeu care era cunoscut de Dumnezeu. I-am povestit ce simțeam și el imediat și-a ridicat mâna și a spus simplu: „Dumnezeu este aproape.” Îmi amintesc că avea un tremur în voce dar vorbea cu atâta putere și autoritate! Era de parcă apucase mâna lui Dumnezeu și era așa de aproape de el! Mi-a spus să nu mă îngrijorez pentru că Domnul nu este niciodată departe de niciunul dintre noi.

„…ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.…’ (Fapt. 17:27)

Pacea pe care o dă Dumnezeu

„Știu că atunci când mă întorc spre Dumnezeu, El îmi dă o pace pe care această lume nu o poate da sau înțelege; pace în mijlocul unei situații foarte dificile, când lucrurile pun presiune pe mine. El nu îndepărtează situatia, ci, când mă rog pentru ajutor în dificultăți, Dumnezeu mă ajută să rezist și să urăsc îngrijorarea care locuiește în firea mea. Dacă rezist ispitei și mă împotrivesc acestor gânduri de îngrijorare, Dumnezeu mă ajută să am odihnă în încercare. Am învățat să cred în dragostea Lui și nu în priceperea mea proprie. El mă schimbă ca persoană, iar eu nu mai trebuie să mă îngrijorez. Aceasta este slava Evangheliei!

„M-am gândit des la ce mi-a spus atunci Elihu Pedersen. Dumnezeu va avea grijă de mine, chiar când puterea mea se termină. Trebuie să mă încred în El. Dacă îmi ridic mâna și spun, „Domnul este aproape!” El mă va apuca de mână – așa de aproape este El de mine în fiecare moment!”

Filipeni 4:5-7 „Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Teme esențiale

Află cum Cuvântul lui Dumnezeu ne provoacă și ne face capabili să trăim 100% conform voii Lui, fără să mai cădem în păcat, ci prin a trăi o viață de biruință asupra păcatului.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.

Urmărește-ne