Nu trebuie niciodată să pierzi vreo bătălie împotriva păcatului

Să nu mai păcătuiești niciodată. Nici măcar o singură dată.

Nu trebuie niciodată să pierzi vreo bătălie împotriva păcatului

Isus ne-a chemat ca să trăim o viață dreaptă, desăvârșită și făcă păcat. (Matei 5:48). Dar des experimentăm că neprihănirea nu vine fără luptă. Și uneori, acea luptă nu este câștigată. Nu este ciudat să experimentezi că, deși încerci să fii neprihănit, cazi. Păcătuiești. Pierzi lupta.

Creștinismul este război. Dar acest război nu este ca orice alt război pe care l-ai luptat înainte. Războiul nostru nu este împotriva oamenilor, ci împotriva puterilor spirituale și a stăpânitorilor întunericului. Este împotriva fiecărei pofte și dorinți din noi care ne face să păcătuim. (Efeseni 6:12).

Un război, te poți gândi, este o treabă urâtă. Este multă înaintare și retragere. Câștigi ceva, pierzi ceva. Tragi un glonte, mai tragi unul. Pe unul îl nimerești, pe altul îl ratezi. Ești împușcat, păcătuiești. Un război, te poți gândi, nu poate exista fără câteva pierderi.

Și tu stai acolo în noroi și în baia propriului sânge în timp ce forțele păcatului dețin superioritatea în viața ta. O luptă câștigată sau o luptă pierdută. Vei câștiga războiul în final. Închizi ochii. Îți ceri iertare de la General. Aștepți să se încheie această luptă ca să îți încerci norocul în următoarea.

Dar ridică-te cadet! Noi nu luptăm acel tip de război aici!

Triumf în Hristos

La ce suntem noi chemați? Nu ne-a promis Dumnezeu că întotdeauna ne va conduce la triumf în Hristos? (2 Corinteni 2:14). Nu a promis Dumnezeu să-l zdrobească imediat pe Satan sub picioarele noastre? (Romani 16:20). Nu se va ține de promisiuni Dumnezeul minunilor și să ne conducă într-un război fără cădere? Fără pierdere? (2 Petru 1:10).

„Întotdeauna ne poartă în carul de biruință” înseamnă exact asta. Nu trebuie să pierzi câte-o bătălie aici și acolo. Nu trebuie să stai jos în noroi, în rușine, umilință și înfrângere pentru faptul că ai cedat păcatului încă o dată. Nici nu trebuie să te gândești niciodată: „Ei bine, există întotdeauna data următoare.”

La ce suntem noi chemați? Nu suntem noi chemați să fim sfinți așa cum El este Sfânt? (1 Petru 15-16). Nu suntem noi chemați să fim curați și fără vină, fără pată sau zbârcitură? (Efeseni 5:27). Nu suntem noi chemați să fim desăvârțiți? (Matei 5:48).

Creștinismul este război. Dar acest război poate fi dus fără înfrângere. Cei care înțeleg aceasta cu adevărat domină câmpul de luptă ca cuceritori pe cai albi; ei călăresc peste tot și omoară și distrug imanicul, fără să fie loviți nici măcar o dată. Aceștia sunt creștinii care au înțeles ce înseamnă să te războiești. Aceștia sunt creștinii care știu că bătălia nu trebuie niciodată pierdută. Aceștia sunt creștinii care știu că Hristos îi va conduce la biruință desăvârșită asupra păcatului.

Când diavolul răcnește, răcnește și tu înapoi!

Fii necruțător. Fii răzbunător. Urmărește-ți dușmanii cu zel arzând și cu foc care te arde în interior de ură pentru tot ce nu este al lui Hristos. Urmărește gândurile păcătoase care se ridică și omoară-le! (Coloseni 3:5). Prinde-le bine pe cruce cu cuie mari înainte ca să primească ocazia să te lovească; înainte să aibă ocazia să te conducă în păcat.

Învârte-ți sabia și nu te da înapoi. Nu oferi compromis, nu arăta milă și nu ceda niciodată! Forțele lui Satan pot părea tari și ispitele care se ridică din tine sunt dușmani periculoși. Satan însuși vine ca un leu care răcnește la tine, dar atunci uită-te-n ochii lui și răcnește înapoi. Tu ești creștin. El este puternic, dar tu ai toată puterea lui Dumnezeu de partea ta.

Și care este rezultatul la asta? Care este rezultatul războiului fără înfrângere? Fără să cedezi teren? Fără niciun moment de ezitare sau îndoială în atacurile tale?

Rezultatul sunt toate promisiunile date de Dumnezeu celor care sunt credincioși. Rezultatul este abundență de pace, bucurie și toate virtuțile lui Hristos. Câmpul de luptă nu este nelimitat. Acele păcate pe care le-ai omorât, de fiecare dată când ai fost ispitit, nu se mai ridică. Acele cadavre nu învie. Câmpul de luptă devine mai aerisit și ținta se apropie.

Cu cât câmpul de luptă se eliberează, se face loc pentru altceva: dragoste, bunătate, răbdare, blândețe, milă, bucurie, finețe, credincioșie. Tu devii transformat. Devii ca Hristos – natură dumnezeiască. (2 Petru 1:4).

Aceasta este lupta, acesta este războiul și aceasta este și răsplata. Nu te pune niciodată în noroiul rușinii și al regretului. Noi nu suntem chemați la asta. Noi suntem chemați să fim războinici. Noi suntem chemați să fim cuceritori. Suntem cheați să domnim peste păcatul din viețile noastre și să nu-l lăsăm să trăiască. (Romani 6:12). Noi suntem chemați la biruință!

De. Fiecare. Dată.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.