Nu trebuie să fie complicat să lupți împotriva păcatului

Expresii precum „a lupta” și „a omorî păcatul” pot suna foarte descurajatoare.

Nu trebuie să fie complicat să lupți împotriva păcatului

În viața zilnică mă confrunt cu multe situații – evenimente frumoase, știri rele sau uneori simple momente stresante. Acestea trezesc multe reacții diferite în mine; o mulțime de gânduri îmi trec prin minte.

Și tocmai aici, în gândurile mele, trebuie dusă lupta împotriva păcatului. Trebuie să lupt împotriva gândurilor; împotriva gândurilor de mândrie, nerecunoștință, deznădejde, pretindere sau acuzare împotriva celor din jurul meu, etc.

Scrie despre Isus în Isaia 7:15: „El va mânca smântână şi miere până va şti să lepede răul şi să aleagă binele.

Pe scurt, asta înseamnă să lupți contra păcatului: să refuzi răul – să spui „Nu!” gândurilor rele, și să alegi binele – să te exersezi în a păstra gânduri bune.

Cum lupt?

Dar cum lupt? Toți care au încercat asta, pot probabil spune că nu este posibil cu puterea sau puterea voinței. Mai întâi trebuie să mă hotărăsc să-L iubesc pe Isus cu toată inima și să-I slujesc Lui. El este cel care mă poate ajuta să birui răul de fiecare dată.

Trebuie să-I cer Lui putere la timpul potrivit, care este exact atunci când sunt ispitit, înainte de a cădea. Prin Duhul Sfânt, Isus este binevoitor și ne oferă ajutorul și puterea de care avem nevoie să biruim. Deseori, primesc un Cuvânt al lui Dumnezeu care mă ajută în situații dificile.

„Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.Filipeni 4:8.

Recent, m-am concentrat să fiu în special recunoscătoare pentru tot ceea ce Dumnezeu îmi trimite. Deseori mă găsesc dorind să fi primit alte circumstanțe în viață, sau având visuri despre cum viitorul meu ar trebui să fie sau o opinie despre ce ar fi cel mai bine pentru mine la momentul de față. Tocmai de aceea, am început să pun aceste gânduri în mâna lui Dumnezeu și am devenit recunoscătoare și plină de încredere în El.

Deșin trebuie să-mi predau voia proprie, care poate cauza „durere” sau „suferință”, acest lucru îmi aduce pace interioară și, puțin câte puțin, devin liberă de păcat.

Poate că trebuie să mă exersez în a fi mai răbdătoare într-o situație inconfortabilă, sau poate trebuie să-mi arunc toate grijile asupra lui Dumnezeu și să învăț să cred ca un copil. Aceste lucruri „dor” și cauzează „suferință,” pentru că este foarte natural pentru mine să-mi doresc să dispară situațiile dificile imediat sau să mă îndoiesc că Dumnezeu va îndruma toate lucrurile spre cel mai mare bine pentru mine.

Rezultate!

„… Căci cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul …” 1 Petru 4:1.

De multe ori vizualizez lupta împotriva păcatului astfel: stau în fața unor soldați pe care trebuie să-i birui. Cu fiecare victorie, numărul soldaților rămași scade până când nu mai rămâne niciunul, și eu rămân singură pe câmpul de luptă, victorioasă.

Cred în biruință! Ea îmi dă pace interioară. Știu că, pas cu pas, devin liberă de păcat. Cu cât mai mult lupt, cu atât mai ușor și mai bine devine să interacționez cu cei din jurul meu. Am experimentat că pacea și bucuria mă urmăresc atunci când nu am nicio așteptare de schimbare din partea celorlalți. Uneori, chiar miraculos, felul acesta de a fi mă pune în contact cu unii dintre cei mai diverși oameni posibil – chiar cu personalități dificile. Viața mea pe pământ a devenit atât de bogată și minunată.

Fiecare zi este o nouă zi de har și un privilegiu neprețuit!

Descarcă e-book gratis

Ce înseamnă să fii creștin

A fi creștin înseamnă o viață mult mai adâncă decât să te rogi la Isus să intre în inimă și să crezi în iertarea păcatelor. Este o viață de dezvoltare și creștere în Hristos. Această broșură reprezintă foarte clar și simplu lucrurile care reprezintă baza într-o viață de creștin.