Rămâi pe cruce – un motto neobișnuit în viață

Am întrebat-o o dată pe mama mea care este motto-ul ei în viață. Răspunsul ei a fost: “Rămâi mereu pe cruce.” Nu este un motto obişnuit, dar răspunsul ei nu a fost tocmai surprinzător.

Rămâi pe cruce – un motto neobișnuit în viață

O casă fericită și în condiții de siguranță

Numele meu este Aksel, și vreau să-ți spun despre mama mea. Suntem o familie de zece copii și eu sunt cel mai vechi. Familia noastră trăiește într-un sat liniștit în Polonia. Cu toate că există 21 de ani între mine și sora mea cel mai mic, să ne înțelegem foarte bine. Îmi iubesc familia.

Uneori, când stăteam împreună în seara, mama mi-ar exprima recunoștința ei pentru cruce. Dar acest lucru poate parea un pic descurajatoare, sau cel puțin ciudat, atunci când auzi că ea “vrea întotdeauna să rămână pe cruce.” Ce înseamnă asta cu adevărat? Mama mea înseamnă ceva specific atunci când spune că, așa că aș dori să o întreb despre asta.

Nu este un motto comun pentru viață

Când ne-am un pic de timp pentru a vorbi despre acest subiect, mama mea a început:
“Cineva ma întrebat odată dacă mi-a plăcut. Am zis: “Da, îmi place.” Apoi, ea a întrebat: “Dar tu chiar ca mine, sau numai prin utilizarea” crucea? “” Ceea ce a vrut să spună era dacă într-adevăr ei plăcut, sau dacă, de fapt, v- real Nu-i place, dar prin negarea-am reușit să pună cu ea. Dar, când eu mor pe cruce, “atunci eu fac numai că nu” pune cu “cineva, dar iubirea devine absolut autentic și foarte cald! Am putut răspunde că eu chiar o iubesc! Trebuie să spun că crucea este absolut fantastic!

“Pentru mine, mesajul crucii înseamnă că nu trebuie să fac ceea ce vreau. Asta înseamnă că nu am nega doar puternica mea de auto-voință, cu toate cererile sale nedrepte, dar că eu pot fi răstignit și că auto-voință poate muri! Este într-adevăr se întâmplă în mintea mea: când gândurile rele vin, îi crucifică și îi urăsc; atunci ei a lua nici o ocazie de a face incomod pentru mine și alții, și în cele din urmă au plecat. Crucea este un instrument foarte util pentru utilizarea de zi cu zi, în diferite situații: în căsătorie, cu copiii, în viața bisericii.

“Sunt o persoană cu o personalitate puternica. Prin natura sa, îmi place să aibă un control asupra a ceea ce fac eu. Dar eu spun adesea mie însumi că nu totul trebuie să fie cum îmi doresc și modul în care cred că ar trebui să fie. Poate alții au alte păreri pe această temă? Nu este atât de important în care un restaurant ar trebui să mănânce, în cazul în care pentru a merge într-o excursie cu prietenii, dacă ar trebui să ia masina sau bicicletele noastre, etc. Dar în astfel de lucruri, care sunt într-adevăr pot apărea, diverse gânduri destul de neimportante rele . Apoi, este întotdeauna bine să crucifice pofta de a regula, care vrea să decidă asupra altora, de exemplu.

“S-ar putea întreba: Cum l crucifice? Cineva care este crucificat devine unghiile în mâinile sale și el nu se poate face mult mai mult. El nu moare imediat, dar este un proces în cazul în care persoana respectivă atârnă pe cruce, și în cele din urmă moare. De asemenea, crucific de asemenea păcat, pentru că știu că moare după ceva timp, iar apoi lucrurile devin mai liberi și bine pentru ceilalți. De asemenea, îmi dă bucurie, personal. ”

Este de fapt un pic special pentru mine ca un fiu să aud asta de la mama mea, pentru că eu cred că pot aminti anumite circumstanțe, atunci când mama a făcut exact acest lucru. Ea nu a făcut ceea ce ea a vrut să se facă, sau ceea ce ea a planificat. Cu o familie de zece copii, in mai multe planuri pot schimba rapid!

Nu este automată

Mama mea continuă: “Din moment ce am vorbit deja despre cruce, aș dori să spun că, chiar dacă aveți cel mai bun soț din lume, asta nu înseamnă că poți fi fericit fără a utiliza crucea. Dacă nu utilizați crucea, atunci va deveni mizerabil, chiar și în cea mai bună familie.

“De exemplu: Eu folosesc crucea când trebuie să mă trezesc de mai multe ori pe timp de noapte pentru a tinde mica mea comoara. În momente ca pe care diverse gânduri pop-up: nemulțumire, proteste, cererile și reproșau lui Dumnezeu – că acest lucru nu este modul în care vreau să fie, etc “În timp ce vorbim despre acest lucru ea deține sora mea cel mai tânăr în poala ei. Randi puține se uită în sus la mama ei, cu o față radiantă și ochi mari. În lumea ei mic chiar acum, mama este singurul lucru care are valoare în viață. Zambesc unul la altul, dar în curând mama continuă:

“Eu de multe ori cred că ar fi fost teribil, dacă n-aș fi fost credincios și a devenit furios pe acest dar de la Dumnezeu. Apoi zâmbetul s-ar fi, de asemenea, a dispărut din fața ei. Dar, lucrând la mine, prin păstrarea cu fidelitate aceste gânduri pe cruce, gânduri noi se nasc, gânduri de la Dumnezeu. Această speranță, că păcatul va muri în mine de aceste situatii, si calitati noi, divine vin în schimb, că speranța mă ajută pentru a obține printr-o astfel de noapte. ”

Rezultatele crucii

“Când mă gândesc, îmi amintesc că la începutul căsătoriei noastre, atunci când am avut copii mici, etc, am fost mult mai nerăbdător decât sunt astăzi. Nu pot spune că a schimbat în mod automat, și că eu sunt mai pacient pentru că eu sunt o mama mai în vârstă, cu experiență de viață, sau ceva. A fost o luptă conștientă. N-am știut întotdeauna de ce a venit situații, dar era important pentru mine că trebuie să persevereze în bunătate și iubire; atunci am avut de multe ori să rămână tăcut și să sufere păcatul afară.

“Fără mesajul crucii, aș fi fost trist, plin de așteptări și cerințe ascunse, nu de conținut cu ceea ce se întâmplă.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.