«Veți primi o putere când Duhul Sfânt se va coborî asupra voastră…»

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute versete în legătură cu Rusaliile – dar care este de fapt scopul acestei puteri?

«Veți primi o putere când Duhul Sfânt se va coborî asupra voastră…»

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute versete în legătură cu Rusaliile, dar care este de fapt scopul acestei puteri?

Avem noi nevoie de putere în viața noastră personală?

Oamenii trăiesc și se comportă foarte diferit. Unii sunt mai drăguți și simpatici, în timp ce alții sunt preocupați mai mult cu ei înșiși și sunt egoiști; unii sunt prietenoși și binevoitori, în timp ce alții sunt imposibili. Dar este un lucru care este valabil pentru toți cei care doresc să trăiască așa cum ne învață Biblia. Dacă ești sincer, concluzia este aceasta: «Eu nu sunt în stare să fiu bun față de toți ceilalți, cel puțin nu întotdeauna. Eu nu pot să păstrez dragostea în gânduri și cuvinte.»

Pentru unul care poate recunoaște aceasta, mesajul Rusaliilor este o mare mângâiere: «Ascultă, tu vei primi putere când Duhul Sfânt se va coborî asupra ta!» Și aceasta nu a fost spus de oricine, ci de Însuși Isus Hristos, chiar înainte de a se ridica la cer.

Avem noi nevoie de putere pentru a trăi împreună ca creștini în Biserică?

Poți crede că lucrul cel mai greu este să-ți iubești dușmanii. Da, aceasta este cu adevărat greu. Dar Isus a spus: Nu există o dragoste mai mare decât să-ți dai viața pentru prietenii tăi. Când trăiești împreună într-o biserică creștină an de an, atunci începi să-i cunoști pe ceilalți foarte de bine. De fapt, scopul este exact acesta de a ne iubi unii pe ceilalți, ca frați și surori (da, cu adevărat pe fiecare în parte). De exemplu să nu fii invidios, amar sau să ascunzi ceva rău, niciodată să nu reproșezi, ci să fii blând, milos și unul care încurajează. Cel care este sincer trebuie să recunoască aceasta: să iubesc pe frații și surorile mele neîncetat, să-i iubesc exact cum Isus m-a iubit pe mine, nu reușesc. Acest mesaj al Rusaliilor este atunci o mare mângâiere: «Tu vei primi putere când Duhul Sfânt se va coborî asupra ta!» Fapt. Ap.1:8.

Atunci, Rusaliile sunt cu adevărat o sărbătoare cu un mesaj și o făgăduință slăvită.

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.