Despre noi
Credința noastră
Despre Brunstad Christian Church
Stâlpii Bisericii

Despre noi

CreștinismActiv al Brunstad Christian Church explorează Cuvântul lui Dumnezeu pentru a găsi modalități prin care Cuvântul ne provoacă și ne dă puterea să trăim 100% conform voii lui Dumnezeu, și că nu trebuie să mai cădem în păcat, ci putem ajunge la o viață de biruință.

Credința noastră

Noi credem în Cuvântul lui Dumnezeu și aceasta ne-a dat profilul nostru. Când scriptura este atât de echivocă când scrie că viața normală de creștin ar trebui să fi una în biruință asupra păcatului, atunci noi credem aceasta! Prin puterea Duhului Sfânt acest lucru este total posibil. Ascultă doar ce spune Pavel romanilor: «Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum!» Romani 6:14-15.

Așadar, este total posibil să ajungem la o viață de biruință, și este total fără sens și nenecesar să trăim în păcat! Putem deveni ucenici adevărați ai lui Isus Hristos, care au îndeplinit condițiile puse El și care Îl urmează pe calea ce nouă și vie către viață veșnică. Este acest lucru adevărat? Mii de persoane dintre noi ar putea răspunde un răsunător: DA! – nu doar în credință, ci din experiență personală – persoane care au experimentat biruință cu ajutorul Duhului Sfânt.

Credința noastră

Credința noastră în Dumnezeul cel Atotputernic, în Fiul Lui, Isus Hristos, și în Duhul Sfânt. Noi credem că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, iar acesta este baza noastră centrală în credința noastră. Iertarea păcatelor, botezul și Cina sunt elemente fundamentale din credința noastră. Conform Cuvântului lui Dumnezeu, noi trebuie să „aducem roade demne de pocăință”, după ce am primit iertarea păcatelor. (Matei 3:8, Fapte 26:20)

Isus a fost un om ca noi

Noi credem că Isus a fost conceput de Duhul Sfânt, că a fost născut de fecioara Maria și că a înviat din morți a treia zi, așa cum spune Biblia. Biblia ne învață că Isus Hristos a fost un om ca noi, născut „din sămânța lui David.”

În Evrei 4:15 scrie că „ Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.” Înțelegând că Isus a refuzat păcatul când a fost ispitit, ne dă credință în biruință totală asupra păcatului în viețile noastre.

Biruință asupra păcatului conștient

Isus a biruit în fiecare ispită prin puterea Duhului Sfânt. (Evrei 4:15-16). De aceea, noi credem că atunci când suntem ispitiți să facem ce este rău în ochii lui Dumnezeu, putem primi putere să respingem acea dorință și să biruim. (Romani 6:1-2). Noi credem în biruință asupra la tot păcatul conștient și în dezvoltare, creștere spirituală în tot ce este bun, exact cum ne spune biblia.

Sfințirea

După ce ne-am pocăit și am primit iertarea păcatelor, biblia ne spune că este o cale care poate fi urmată de ucenicii lui Isus – urmele Lui. Aceasta este calea în ascultare de Duhul Sfânt, iar ea conduce la transformare și natură dumnezeiască. (2. Petru 1:4). Biblia numește acest proces sfințire.

Biserica – Trupul lui Hristos

Noi credem că părtășia spirituală care se dezvoltă între cei care trăiesc în conformitate cu lumina și conducerea dată de Cuvântul lui Dumnezeu se numește Biserica, numită și Trupul lui Hristos unde Hristos este capul acestui trup. Toți cei care își trăiesc viețile „răstignite cu Hristos” aparțin Lui și sunt o parte din acest trup – indiferent de timp, loc, rasă, proveniență, cultură sau tradiție. (1 Corinteni 12:27; Efeseni 4:15-16)

Ordinanțele

Botezul

Noi practicăm botezul celor credincioși, care este, botezul celor adulți. Botezul este „dovada unui cuget curat în fața lui Dumnezeu.” 1 Petru 3:21
Botezul nu elimină păcatul, ci este o mărturie, înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor lui Dumnezeu că noi vrem să trăim o viață nouă. Noi intrăm într-un pact, o înțelegere cu Dumnezeu că, începând de acum, noi nu mai dorim să trăim conform voii noastre proprii, ci pentru El și să împlinim voia Lui.

Cina

Cina este o întâlnire unde noi ne examinăm pe noi înșine și ne amintim de marea lucrare de mântuire pe care Isus a înfăptuit-o pentru noi, și lucrarea pe care El vrea s-o facă în noi.
Cina este, de asemenea, și o confesiune. Noi confesionăm că împărtășim aceeași moarte a lui Isus în viețile noastre zilnice – moartea asupra păcatului din natura noastră umană.

Isus (…) a luat o pâine. Şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt-o şi a zis: “Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.” Tot astfel, după Cină, a luat paharul şi a zis: “Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din el.” Pentru că, ori de câte ori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, până va veni El.” 1 Corinteni 11:23-26.

„Paharul binecuvântat, pe care-l binecuvântăm, nu este el împărtăşirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem, nu este ea împărtăşirea cu trupul lui Hristos? Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulţi, suntem un trup; căci toţi luăm o parte din aceeaşi pâine.” 1 Corinteni 10:16-17.

Despre Brunstad Christian Church

Vezi pagina oficiala pe Brunstad Christian Church: bcc.no

Începutul

Johan Oscar Smith s-a născut în 1871 și este considerat fondatorul Brunstad Christian Church. În timp ce studia biblia, el a observat că primii creștini erau captivați de o dragoste pentru Hristos și o credință într-o viață de transformare. Aceast l-a inspirat pe Johan Oscar Smith astfel încât, la două mii de ani după moartea lui Isus, el a găsit aceeași credință care era la început.

Johan O. Smith și-a dedicat viața lui Dumnezeu la vârsta de 26 de ani. De când a primit aceste descoperiri de la Dumnezeu, Smith a început să vorbească cu alți oameni. El a simțit că era critic pentru el să împărtășească ce Dumnezeu îl învățase. Eforturile lui nu au adus rezultate imediate; în cercurile religioase din Norvegia, în acel timp, erau mulți predicatori populari și carismatici care adunau mult mai mulți oameni decât doctrina despre Hristos descoperit în trup. Smith nu era interesat să tocească adevărul pentru a aduna mulți oameni și nici să aducă prezentări spectaculoase pentru a atrage atenția asupra propriei persoane. „Dumnezeu caută oameni care doresc să trăiască în fața ochilor Lui. Sunt destui dintre cei care vor trăi în fața oamenilor,” a scris el fratelui său pe 29 aprilie 1909.

Până în 1910, între 50 și 60 de persoane din estul și sudul Norvegiei i s-au alăturat. Acesta a fost începutul Brunstad Christian Church. Prin călătoriile lui Johan O. Smith în marină, rădăcinile învățăturii lui au prins rădăcini în multe locuri de pe coasta Norvegiei.

În toată lumea

În anii ’30, Biserica s-a stabilit și în Danemarca și Suedia, iar până în anii ’50 mesajul bisericiii s-a răspândit în majoritatea țărilor din Europa. Din anii ’60 au fost biserici prin Canada și SUA.
Biserica a ajuns în America Latină, Asia și Australia în anii ’70 și în multe țări din Africa în anii ’80.

Până în anii ’70, biserica avea contacte cu multe biserici creștine din multe țări din Europa de Est, dar circumstanțele au limitat călătoriile în acea parte a Europei. După căderea comunismului în anii 90, lucrarea de misiune a fost accelerată în acele țări, iar biserica a prins rădăcini tari în multe țări din acea zonă.
Astăzi, biserica are localuri în mai mult de 65 de țări de pe toate continentele.

O legătură personală cu Capul

„Eu nu am adunat oameni la mine, ci la Hristos care este Capul Bisericii.” Aceasta a spus J.O. Smith la aniversarea sa de 70 de ani și rămâne o caracteristică unică a Brunstad Christian Church. Smith a realizat destul de devreme că apartenența la o organizație religioasă nu asigură mântuirea. Cu Biblia ca temelie, Smith a învățat că Biserica este Trupul lui Hristos, unde toate mădularele trebuie să aibă legătură cu Capul – Isus Hristos – pentru a putea fi mântuit. Când fiecare individ are o legătură personală cu Capul, ei au, de asemenea, și unitate – părtășie unii cu alții. Prin toți acești ani, conducătorii noștri nu au încercat niciodată să zidească ceva centrat pe ei înșiși, ci Dumnezeu a dat dezvoltare Bisericii.

Stâlpii Bisericii