10 citate de Esther Smith pentru viața zilnică

Câteva citate ziditoare ale unei femei a credinței.

10 citate de Esther Smith pentru viața zilnică

Esther Smith a fost o femeie temătoare de Dumnezeu care L-a iubit pe Isus cu toată inima. Ea a fost un stâlp în Biserica Creștină Brunstad și avea multă înțelepciune și putere spirituală.

Această putere nu a primit-o ca un dar special de la Dumnezeu. Nu, ea era o „femeie reală” care L-a iubit pe Isus atât de mult cât a putut și nu a vrut nimic altceva decât să meargă pe urmele Lui în viața ei zilnică. Ea s-a folosit de circumstanțele mici din viața zilnică ca să facă tocmai asta și să fie eliberată de păcat. Din această cauză ea a devenit un exemplu și o binecuvântare pentru mulți oameni.

Aceste citate de Esther Smith pot fi de ajutor pentru oricine vrea același tip de viață. Indiferent dacă stai la birou toată ziua sau dacă ești o mamă acasă cu copii sau oriunde ai fi, este posibil să devii ca Isus.

Caută-L pe Dumnezeu în rugăciune

Trebuie să rămânem constant într-o stare de rugăciune; nu este ceva ce facem câteva minute acum și mai târziu, sau la anumite ocazii unde chiar suntem în mare nevoie. Este extrem de important ca Dumnezeu să ne poată vorbi mereu. Acest lucru face ușor ca să cauți împărăția cerurilor mereu.

Nu te îngrijora de nimic

Biblia spune: „Nu vă îngrijorați de nimic” și aceasta este o comandă!” Am început lupta în acest domeniu și am trecut prin el evitând să mă îngrijorez! Poți să dai în agonie în legătură cu anumite lucruri pentru mulți ani și să te chinui pe tine și pe cei din jurul tău. Este mult mai bine să îți lupți drumul afară din acest păcat imediat cum el apare.

Roagă-te pentru dragoste

Trebuie să rămânem în dragoste și să creștem în dragose; asta trebuie să fie forța motoare în viețile noastre. Este posibil să iubești pe toți. Când simți că îți lipsește dragoste, trebuie, foarte simplu, să te rogi.

Seriozitatea cu invidia

Invidia îi face pe oameni singuri și le aduce mari suferințe. Este o materie oribilă pe care o avem în firea noastră și este un păcat pe care trebuie să-l tratăm cu o seriozitate de moarte.

O relație cu Isus

Este foarte important să îți dezvolți o relație cu Isus. Este minunat să te gândești că din cauză că El ne-a văzut că sufeream și ne chinuiam cu firea noastră, El a părăsit cerul – acolo unde era atât de minunat, și Și-a însușit aceste suferințe tocmai pentru a deschide o cale pentru noi! Și noi trebuie să suferim, dar nu este greu atunci când iubim.

Roagă-te pentru înțelepciune

Nu este dificil să recunoaștem că ne lipsește înțelepciune. Când ne rugăm și căutăm înțelepciunea lui Dumnezeu cu o dorință pentru o plinătate mai adâncă din viața lui Hristos, atunci întotdeauna vom primi ceva ce să urmărim.

Mulțumit cu calea lui Dumnezeu

Noi trebuie să ne rugăm să fim împăcați cu Dumnezeu în toate ca să putem să primim har și să reacționăm într-un mod dumnezeiesc. Atunci vei vei putea fi mulțumit cu felul în care Dumnezeu face lucrurile pentru în viața ta. Dacă ești satisfăcut, ești satisfăcut, indiferent că ești sănătos, liber și activ, sau dacă ești limitat în vreun fel.

Creșterea copiilor

Ca să crești copii trebuie să ai dragoste și o înțelegere completă. Tocmai de aceea un părinte trebuie să se roage frecvent pentru mântuirea proprie ca nu cumva păcatul să îi stea în cale. Noi putem fi mântuiți de iritare și mânie! Copiii pot simți imediat dacă părinții lor sunt iritați și astfel pot fi ușor provocați să reacționeze într-un mod încăpățânat

Acuzatorul

Toată acuzația este din diavol, indiferent din ce direcție vine. Este la fel de periculos să-i acuzi pe ceilalți cu a face loc pârâșului în viața ta. Pârâșul nu dă nici o nădejde. Dumnezeu nu ne acuză, ci El ne dă porunci care ne aduc lumină și nădejde.

Fii sărac în tine însuți

Este esențial să realizezi că tu ești un nimic în tine însuți. Dacă ești bogat și satisfăcut, nu poți primi nimic de la Dumnezeu. Este înfricoșător să întâlnești acest duh într-o persoană. Acest duh împiedică orice creștere și dezvoltare duhovnicească.

Citatele sunt luate din cartea „Esther Smith: O viață în părtășie cu Isus și sfinții.”
© Drepturi de autor Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norvegia | brunstad.org

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.