12 citate ale lui Johan Oscar Smith care îți pot schimba viața

12 citate ale lui Johan Oscar Smith care îți pot schimba viața

Citește aceste doisprezece citate de Johan Oscar Smith care cu siguranță vor avea un efect semnificativ în viața ta.

5 minute ·

Johan Oscar Smith a fost un om cu teamă de Dumnezeu care avea înțelepciune și înțelegere din Cuvântul lui Dumnezeu. Putem gusta puțin din această înțelepciune prin a citi ceva din citatele lui de mai jos. Fragmente mici ca acestea, scoase din cărțile sale, din predicile sale, din convorbirile zilnice, arată, nu numai o viață adâncă în Hristos, dar și o smerenie profundă, înrădăcinată în sărăcie în duh.

Adevăr

Adevărul înconjoară pe persoana care îl folosește. Nimeni nu îl poate prinde cu minciuna. La fel cum chiar cel ma mic adevăr eliberează, cel care umblă în adevăr în toată calea sa, este liber. O minciună mică dă șansa puterilor întunericului să capete un cârlig la noi, dar adevărul le alungă departe.

Dreptate (Neprihănire)

Puțini știu ce este dreptatea. Când faci o prostie, atunci este drept să suferi pentru asta. Când păcătuiești, este drept să porți roadele păcatului fără să cârtești. În contactul cu ceilalți oameni este drept să spui ce crezi și să vii cu ceea ce ai. Unul care este flămând și însetat după neprihănire, va fi săturat, și a fi săturat cu neprihănire înseamnă enorm de mult.

Pe cruce sau la piciorul crucii

Cei ce aparțin lui Hristos și-au răstignit firea cu poftele și patimile ei. Dar aceasta nu o poți face la piciorul crucii. Cei care L-au răstignit au stat și ei la piciorul crucii; a sta la piciorul crucii nu provoacă nicio suferință firii. Dar când devii răstignit împreună cu Hristos, atunci simți părtășie cu El în suferințele Lui.

A asculta și a face

Iacov spune că te înșeli singur când doar auzi Cuvântul și nu îl împlinești. Cât de mulți trăiesc în această înșelare toată viața lor – aud, aud dar niciodată nu încearcă să-l facă.

Păzește faptele Lui

Dumnezeu pune Duh și râvnă în inimă pentru a împlini o faptă – că este vorba de a scrie sau a vorbi. Dar fapta este înfăptuită, devine odihnă. Noi nu trebuie să ne împingem unii pe alții, căci Dumnezeu a pregătit fiecăruia fapte așa ca să avem loc unii de alții. Noi trebuie doar să păzim faptele Lui.

Libertate falsă

Din cauza libertății false omul încearcă să își confecționeze o învățătură, ca, urmând-o, să nu fie nevoie de suferință. O astfel de învățătură este aceasta că… Isus a făcut totul, și din acest motiv noi scăpăm de orice are de a face cu a ne împotrivi voii noastre proprii. De aceasta aparține și a disprețui pe oameni pe motivul că ei trăiesc în robie, când ei se străduiesc să trăiască în teamă de Dumnezeu.

Pierzare

Aceasta este pierzare: lucrurile de care inima este legată trec, în timp ce persoana, care este o ființă veșnică, este umplută cu nimic altceva decât goliciune, când ar fi trebuit să fi fost umplută cu Dumnezeu Însuși. Tocmai de aceea Dmnezeu vrea să ne scoată gândirea din cele exterioare – cele trecătoare – și să ne îndrepte către cele interioare, către sursa vieții, care va rămâne veșnic, așa cum sufletul este veșnic…

Luptă interioară

Viață interioară și dușmani interiori cu care să luptăm și pe care să-i distrugem. Dușmanii vieții interioare sunt puterile care vor să devieze gândirea prin a capta atenția către cele exterioare. Acești dușmani semnifică dorinți de toate felurile care caută să ducă o gândire hotărâtă în a se lega de tot felul de lucruri exterioare și trecătoare.

Lupta credinței

Când mergem de la întuneric la lumină și de la puterea lui Satan la Dumnzeu, aceasta nu se întâmplă fără bătălii mari și lupta cea bună a credinței. Căci toată lumina nu vine într-o singură zi. Este nevoie de credincioșie mare ca să primești lumină mai multă.

Îndelungă răbdare

Cel care are îndelungă răbdare rezistă unde alții cedează. El se gândește mereu la cât de răbdător a fost Dumnezeu cu el și consideră îndelunga răbdare ca mântuire. Îndelunga răbdare rezistă unde acolo unde nimeni altcineva a rezistat și ea nădăjduiește întotdeauna într-un rezultat favorabil la sfârșit.

Folosește timpul tău

Fiecare în parte poate face mult mai mult dacă ar depune puțin mai mult efort. Trebuie să-ți controlezi propria persoană. Vezi cum îți folosești timpul tău! Vezi cum asculți! Vezi cum pui în ordine tot ce ai de făcut, așa ca Dumnezeu să se poată uita în jos la tine cu plăcere. Caută cinstea lui Dumnezeu în tot ce începi.

Credincioșie în lumină

Dacă înaintezi în lumină fără să ai grijă de ceilalți, scopul lumii este pierdut: Dumnezeu nu ne dă lumină doar de dragul luminii; ci trebuie îndeplinit un scop cu lumina…

Citatele sunt din articole publicate în revista bisericii „Comori Ascunse”

© Drepturi de autor Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norvegia | brunstad.org

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.