15 citate de Elias Aslaksen pentru un creștin în nevoie

15 citate de Elias Aslaksen pentru un creștin în nevoie

Ca unul dintre stâlpii principali ai Bisericii Creștine Brunstad, Elias Aslaksen a fost conlucrătorul perfect pentru Johan Oscar Smith și el a avut un talent unic de a vorbi la adunări.

6 minute ·

Ca unul dintre stâlpii principali ai Bisericii Creștine Brunstad, Elias Aslaksen a fost conlucrătorul perfect pentru Johan Oscar Smith și el a avut un talent unic de a vorbi la adunări.

Aslaksen era un vorbitor dăruit și era priceput cu cuvintele, dar nu asta i-a dat greutate cuvintelor lui. Ci mai degrabă era o smerenie adâncă și o viață cu Dumnezeu care era imposibil de ascuns. Aceste citate arată o mică parte din înțelepciunea și viața la care a ajuns el.

Citește mai multe despre Aslaksen {link=/no/Tett-pa-livet/Biografi/Mon-hva-det-blir-av-denne-mann aici.}

De ce să fii creștin?

A fi creștin este singurul lucru care poate face pe fiecare om total fericit indiferent cât de nefericit și de sărman ar fi.

Rugațivă neîncetat

Vrei să ai viață, da, viață din belșug, tot mai mult, înaintare continuă, tot mai multă curățire și purificare, asemănare cu chipul lui Hristos – vrei să înaintezi mereu, pas cu pas, atunci roagă-te și roagă-te, da, roagă-te neîncetat!

Dumnezeu dă har celui smerit

Smerenia este temelia pentru toată mântuirea, iar acum îmi stă luminos în fața ochilor că, în înțelegere profundă, nu este vorba de nimic altceva, decât de smerenie. Dumnezeu dă har celui smerit, și ceea ce oamenii cred despre mine, nu joacă nici un rol. Cel mândru, cel care se înalță singur sau cel înfumurat și se crede înțelept Îl primește pe Dumnezeu ca împotrivitor.

Legea smereniei

Cel care din acțiune proprie merge în jos – va fi ridicat. …Dacă ești puțin de tot smerit, îți reușește puțin de tot, dar dacă ești foarte smerit, îți reușește foarte bine.

„Toată smerenia și toată blândețea”

Nu este nicio exagerare în Scriptură. … „Toată smerenia și toată blândețea” – atunci ești înrădăcinat și întemeiat în smerenie și blândețe, atunci este așa că, pur și simplu, nu poți altceva decât să fii smerit și blând.

Ascultare fără a înțelege

Sunt unii care percep ascultarea așa că – dacă ei personal sunt de acord cu ce scrie în Biblie, atunci sunt ascultători. Dar asta nu este ascultare – atunci când eu înțeleg că așa este. Ci atunci fac ceea ce înțeleg.

Situații și încercări

Situațiile și încercările sunt unele dintre cele mai folositoare lucruri care exită în viața de creștin pentru că toate situațiile și toate încercările ne arată cu claritate desăvârșită, ne încredințează în mod desăvârșit despre starea în care suntem noi. … Adevărul este acesta – că Dumnezeu nu ne trimite dificultăți. Putem spune: Nu sunt încercările dificultăți? Nu, departe de asta! Ele sunt un ajutor ca să vedem starea în care ne aflăm.

Nicio dificultate!

Dificultățile sunt lucruri pe care ni le confecționăm singuri, prin faptul că nu luăm lucrurile așa cum ne învață Biblia, iar Biblia ne învață, în toate felurile de situații, care este voia lui Dumnezeu și cum trebuie să ne comportăm. Și când facem asta, atunci nu există dificultăți.

Credința nu are nimic de-a face cu a „încerca” să împlinești

Când spunem că o să încercăm, asta este necredință, pentru că înseamnă că poate va reuși, dar poate nu va reuși – și asta este sută la sută necredință.

Credință vie

Credința în Cuvântul vieții este cea mai mare putere care există în univers.

Toate lucrurile lucrează împreună spre bine

Nu pot să mă îngrijorez. Este imposibil să mă îngrijorez. Eu cred în Rom 8:28, de aceea asta este posibil. Este o imposibilitate. Să crezi în Rom 8.28 este același lucru cu a fi extrem de fericit în fiecare secundă zi și noapte în toate situațiile, încercărie și circumstanțele posibile.

Fericire

Biblia are scopul ca să ne facă desăvârșiți fericiți, nu doar în vânt favorabil, căci și cei nelegiuiți cântă când totul merge favorabil. Ci continuu – și în ziua împotrivirii, în ziua încercării – întotdeauna – fără excepție.

Nu judecați

Așa sună cuvântul lui Isus: Nu judecați. Nu scrie: nu judeca prea tare, sau nu te deda la prea multă judecată, și nu fi atât de rapid să judeci. Nu scrie niciuna dintre acetea. Scrie: Nu judecați – NU – basta. Absolut deloc, fără nicio excepție; este Cuvântul lui Dumnezeu, Cuvântul lui Isus.

Libertate de la a face păcat (Ioan 8:31-36)

A păcătui sau a face păcat, înseamnă a face ceva ce știi dinainte că este împotriva Cuvântului și voii lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă să cazi în ispită. Reiese cu toată claritate din acest text că Hristos vrea să ne elibereze de asta, – total și în profunzime. Și asta este același lucru cu a trăi o viață de biruință, iar o libertate mai slăvită nu ne putem imagina: Biruință întotdeauna! Fără să păcătuiești niciodată!

Biruință întotdeauna (2 Corinteni 2:14)

Asta înseamnă în detaliu același lucru cu: Niciodată înfrângere! Niciodată cădere în păcat! Fără să cedezi vreodată ispitei la orice fel de păcat! Niciodată mânie, niciodată jignire, niciodată îngrijorare pentru orice lucru!
Ce eliberare! Ce binecuvântare! Așa binecuvintează Dumnezeu pe fiecare în parte care este cu inima întreagă și este smerit din inimă.

Citatele sunt luate din cărțile „Ultimele vorbiri ale lui Elias Aslaksen”, „Căile lui Dumnezeu către cer”, „A fi creștin”, „Evanghelia binecuvântării” și „Libertate adevărată”.
© Drepturi de autor Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norvegia | brunstadchurch.us

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.