5 lucruri pentru care poți fi oricând recunoscător

5 lucruri pentru care poți fi oricând recunoscător

Citește cum poți fi mereu bucuros și recunoscător, indiferent de situație sau de simțuri.

7 minute ·

Viața nu este întotdeauna un dans pe roze. În unele zile totul merge pe dos și simțurile stau ca pe ace. Alte dăți soarele strălucește și viața este bună. Dar tu care trăiești pentru Dumnezeu poți fi mereu recunoscător – indiferent de cum te simți. Și, cine știe, poate poți întoarce complet ziua?

«Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.» 1. Tesaloniceni 5:18.

Ce este special cu mulțumirea, este că acest timp de gânduri au un efect total unic asupra noastră. Critica, plângerea și cârtirea nu au ce face decât să dispară dintr-o astfel de persoană, care alege să mulțumească, chiar și în cea mai torențială ploaie. Nu este asta o armă folositoare în viață?

Tu ai cu adevărat lucruri pentru care să fii recunoscător, indiferent de ce situații ai în viață și de cum te simți. Citește mai departe pentru a afla care sunt aceste motive!

1. Ai primit viață!

Trăiești. Nu este o întâmplare. Dumnezeu a hotărât ca tocmai tu să trăiești pe pământ o clipă scurtă și El ți-a dat posibilitatea de a trăi o viață bună și bogată. Cel care îți trăiește viața după voia lui Dumnezeu experimentează că tocmai așa este!

Nu doar că ți-a dat viață, dar Dumnezeu ți-a dat și sfaturi și linii călăuzitoare bune pentru cum să-ți trăiești viața. Nu trebuie să fie nicio îndoială legat de asta. Trebuie doar să deschizi Biblia și să găsești legile lui Dumnezeu, iar fiecare dintre ele sunt 100% adevărate și actuale. «Cel care împrăștie binecuvântare, va fi fericit.» (trad. norv) Proverbe 11:25. «"Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău şi buzele de la cuvinte înşelătoare» 1 Petru 3:10.

Indiferent unde locuiești, unde călătorești sau ce faci, Dumnezeu este acolo pentru tine.

Gândește-te că Dumnezeu face acest efort tocmai pentru tine. El te iubește atât de mult încât ți-a dat viață, un loc frumos unde să locuiești (pământul) și legile lui desăvârșite după care să trăiești. Asta este ceva pentru care să mulțumești.

2. Nu ești niciodată singur

Este ușor să te simți singur într-o mereu crescândă forfotă și, deseori, o lume superficială. Toți au ajuns cândva la acel sentiment că nimeni nu te înțelege, nimeni nu te cunoaște, nimănui nu-i pasă cu adevărat. Sentimentul că nu tocmai aparții locului în care ești. Atunci te poți consola cu gândul că mereu ai un prieten, un sprijin și un Tată care este mereu cu tine. Indiferent unde locuiești, unde călătorești sau ce faci, Dumnezeu este acolo pentru tine. David scrie despre asta:

«Știi când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele.» Psalm 139:2.

Dumnezeu este cu tine și te întărește. El te iubește și de aceea nu te lasă niciodată singur. Ești în siguranță când locuiești pe brațele Lui. Asta este ceva pentru care să mulțumești.

3. Te poți bucura în încercări

Nimeni nu merge fără durere prin viață. Când vin situațiile grele, poți fi ispitit să ai dubii dacă Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru tine. Mai ales când îți vin în cale lucruri care nu le înțelegi și nu înțelegi nici de ce au venit peste tine. Adevărul este că tocmai de aceea intri în încercări – ca să primești natură dumnezeiască.

Dumnezeu știe exact de ce situații ai nevoie ca să fii format pentru cer. Dacă tu alegi să crezi asta, atunci te poți bucura în mijlocul unui timp dificil, văzut omenește. Lucrurile pentru care ceilalți oameni se stresează, se supără și se consumă, pentru tine devin mântuire. Tu îți găsești eul propriul și voia ta proprie și devii, puțin câte puțin, gata cu păcatul din natura ta. Roadele bune ale lui Dumnezeu încep să apară! Atunci ai un motiv bun să te bucuri în încercare – pentru că ea conduce tot mai aproape de cer.

«Frații mei, priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări.» Jacov 1:2

Gândește-te că ai motiv să te bucuri de lucrurile pe care ceilalți oameni le consideră poveri. Dumnezeu știe ce ai tu nevoie și El te ajută pe tot drumul! Trebuie să mulțumești pentru acest lucru.

4. Tu ești iubit de Dumnezeu uluitor de mult

«Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.» Ioan 3:16.

Acest verset îl poți lua personal. Dumnezue S-a gândit la tine când L-a trimis pe Isus, Fiul Său preaiubit, pe pământ ca să devină un om, și, astfel, și tu să fii mântuit. Prin Isus tu ai primit posibilitatea de a avea iertare pentru tot păcatul făcut și să începi de la capăt. Ai primit șansa să trăiești ca El, ca însuși Isus, eliberat e păcat! (Romani 6:22). Isus vrea cu mare plăcere să aibă frați și surori care sunt ca El – oameni care merg pe aceeași cale și caută voia lui Dumnezeu în toate lucrurile.

Dumnezeu ne-a iubit atât de mult că n-a mai vrut ca noi să trăim în păcat. El Și-a jertfit propriul Fiu, Isus, și ne-a răscumpărat din sclavia păcatului. Acesta este un lucru pentru care să mulțumești.

5. Tu ai un viitor fantastic

Te poți bucura pentru viitor! Când ți-ai dat toată viața lui Dumnezeu, împreună cu voia ta proprie, atunci ai o nădejde enormă atât pentru viața aceasta, dar nu mai puțin pentru veșnicie.

Într-o zi Îl vei întâlni pe Isus din nou, ca fratele tău. În ceruri îi vei putea întâlni și pe ceilalți care au trăit o viață de ucenic, ca tine, și vei sărbători împreună cu ei în ceruri! Apoi vei veni pe noul pământ și vei trăi într-o lume nouă unde Duhul lui Dumnezeu este prezent și păcatul nu va mai fi. Totul de pe pământul nou se întâmplă în credință, nădejde și dragoste. (Apocalipsa 21:1-3, 1 Corinteni 13:13).

Te poți bucura pentru viitor!

Dacă ai primit chemarea și trăiești pentru Dumnezeu aici pe pământ, atunci poți aștepta cu bucurie acea zi când vei fi împreună cu Isus când Își va lua frații și surorile. Gândește-te să fii ales la așa ceva! Ce nădejde! Cu adevărat un lucru pentru care să fii recunoscător!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.