Aduni la contul tău bancar din cer?

Anne Marie adună pentru lucruri care vor avea valoare veșnică.

Scris de Anne-Marie Dime
Aduni la contul tău bancar din cer?

Atunci când Anne Marie a primit vestea despre decesurile unor prieteni, asta a provocat-o să să se uite atent la viața ei, și să se întrebe ce știa ea despre moarte.

Eu stau în patul meu, așa de adânc îngândurată că nici măcar nu am realizat că a trecut ziua și că în curând se va înnopta. Mă simt bolnavă, palidă, și obosită. Acum o săptămână am primit vestea că o rudă a decedat. El era foarte talentat și priceput; el avea multe în lumea aceasta. Iar chiar astăzi, mama mea mi-a spus că un prieten de familie și-a pierdut fiul; un profesor tânăr, cu o vârstă de doar 30 de ani. El fusese atât de plin de speranță, proiecte, și planuri pentru viitor.

Întrebările se adună în mintea mea. Nu mă pot abține de la a mă gândi ce se întâmplă când murim. Am eu ceva care va valora ceva când voi muri? Mama mi-a zi des, „Singurii oameni cărora le este frică să moară sunt aceia care nu și-au pus viața în ordine.” Am eu viața pusă în ordine? Îmi este frică să mor? Dacă acum este rândul meu; sunt eu pregătită să îl întâlnesc pe Isus?

Răspunsuri la întrebările mele

Următoarea zi este Duminică, iar ca de obicei, voi merge la biserică. Astăzi este Paștele și auzim un mesaj puternic despre învierea lui Isus, și despre ce înseamnă aceasta pentru noi.

Noi îl sărbătorim pe Isus, care este înviat din morți. El a triumfat asupra morții și ca rezultat, noi nu avem nimic de care să ne fie frică. Isus ne-a cumpărat cu un preț (1 Corinteni 6: 20) și asta înseamnă că noi vom fi ai Lui veșnic. Din cauză la ceea ce a făcut El pentru noi, moartea nu ne poate ține. Pentru aceia care cred în Isus Hristos și Îl urmează, moartea nu este veșnică.

„Pentru acei care cred în Isus Hristos și Îl urmează, moartea nu este veșnică. Crezi lucrul acesta” (Ioan 11:26)

În momentul în care noi părăsim acest pământ, nu este sfârșitul, ci mai degrabă ne mutăm la ceva mult mai bun. Isus ne va întâmpina și ne va ura bun venit în regatul Său.

„Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu* vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.” (Ioan 10:28)

Asta este  –  este exact ce aveam nevoie să aud. Întrebările și neliniștea pe care le simțea sunt reduse la tăcere, iar eu simt o bucurie mare, putere și forță. Am apucat credința chiar în acest moment. Nu contează ce eu am pe pământ. Nu contează unde trăiesc, ce fel de service am, sau dacă sunt bogat sau sărac. Niciunul dintre aceste nu îmi vor fi de ajutor pentru veșnicie. Acestea nu îmi pot cumpăra biletul spre cer.

Ce pot să iau cu mine în cer?

Acum înțeleg. Ceea ce este important este să crezi în Isus Hristos și să Îl iubește pe Dumnezeu din toată inima. „Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele.” (1 Ioan 5:3)

Prin ascultarea credinței, pot folosi chiar și cea mai mică oportunitate de a ține poruncile lui Dumnezeu. Pentru a-mi nega propria voie și în loc, să fac voia Lui după cum lucrează El în mine. „Umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.” (Galateni 5:16)

Eu nu pot să „cumpăr” un bilet către cer; Isus a plătit prețul pentru mine. Dar este posibil să intri în cer cu un cont plin cu lucruri care au valoare veșnică. Dacă focusul este acesta, atunci în loc să mă lupt în van pentru lucruri pământești care nu au nicio valoare veșnică, atuci când voi muri, eu nu voi intra în cer cu mâna goală.

Ce se cere de la mine este să fiu credincios în ascultarea de poruncile lui Dumnezeu; să caut voia Lui în loc de voia mea în situații. Iar atunci, la sfârșitul vieții mele, voi avea un cont plin de dragoste, bucurie, pace, neprihănire, fericire, credință, etc., care sunt rezultatele umblării în Duhul.

Când eu sunt ispitit să fiu amar sau nerăbdător sau să judec pe cineva, atunci mă întreb prompt, „Cu ce îți umpli tu acum contul?” Când am această gândire, eu sunt mult mai conștient și treaz pentru a folosi oportunitățile.

Un cont plin

Încercările vor veni, dar dacă este un lucre de care să fiu sigur, este că atunci când este rândul meu să plec (mor), voi intra în cer cu un acont plin.

M-am hotărât să merg pe această cale atât timp cât voi fi aici pe pământ. Aștept cu nerăbdare ziua în care Isus îmi va zice, „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23)

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.