Când picioarele ating podeaua dimineață …

Când picioarele ating podeaua dimineață …

Există o singură modalitate de a te pregăti pentru necunoscutul fiecărei zi.

4 minute ·

Practic vorbind, este bine să ai o rutină. Știm că dimineața trebuie să ne trezim și să mâncăm micul dejun și să ieșim din casă. Sau, dacă lucrăm de acasă, trebuie să ne facem un plan pentru ziua care ne stă în față și să nu irosim timpul, ci să ne asigurăm că finalizăm sarcinile importante ale zilei.

Însă, spiritual vorbind, noi nu trebuie să trăim așa niciodată.

Acum câțiva ani am auzit această propoziție:

Să fii o astfel de persoană care, atunci când picioarele ating podeaua dimineață, diavolul să spună: 

„O, shit! S-a trezit!”

Când ne trezim dimineața avem o zi plină de oportunități și nu știm ce ne așteaptă. Știm la ce oră trebuie să ne trezim pentru a nu rămâne în trafic, știm la ce ședințe trebuie să participăm, știm ce rapoarte trebuie să scriem și ce discuții telefonice este foarte probabil să le avem. Știm că copiii trebuie să fie treziți, îmbrăcați și hrăniți înainte de școală, ce haine trebuie să spălăm și ce mâncare trebuie gătită, împreună cu o mulțime de alte lucruri, dar nu știm ce altceva se va mai ivi în ziua noastră, sau cum vom reacționa la aceste lucruri neașteptate.

Există totuși o singură cale de a ne pregăti pentru necunoscut …

Un Ajutor

Dacă suntem ucenici avem acces la Duhul Sfânt. Nu ne trebuie un titlu sau o slujbă pentru asta și nici nu trebuie să mergem la conducătorii bisericii pentru îndrumare sau acceptul faptelor noastre din viața zilnică. Avem Cuvântul lui Dumnezeu și ne putem ruga, iar dacă folosim aceste două lucruri atunci ne vom dezvolta urechea interioară ca să auzim ce vrea să ne spună Duhul nouă, personal. Așa învățăm înțelepciune și așa putem transforma fiecare zi într-o aventură.

Pe lângă lista cu notițe, și pe lângă toate sarcinile pe care le avem în acea zi, în momentul în care picioarele ating podeaua dormitorului în fiecare dimineață, noi spunem în interior: „Dragul meu Dumnezeu, ajută-mă să aud ce Duhul îmi spune azi! Dă-mi înțelepciune să mă judec pe mine și să susțin adevărul Tău și tot ce este bine …”

Și atunci se întâmplă ceva minunat; de fapt, două lucruri: primul este că primim o relație puternică cu Capul, care ne va conduce prin complexitățile vieții noastre. Cumva, viața noastră capătă valoare, fără să fim conștienți de acest lucru, căci aceasta se întâmplă când suntem ascultători de Duhul Sfânt și permitem să fim antrenați și educați. Atunci realizăm că, doar pentru faptul că nu avem viețile perfect organizate și controlate, nu trebuie să fim timizi.

Al doilea lucru este că devenim parte dintr-un Trup puternic, în care fiecare membru aduce viață și spirit în părtășie. Acest trup este format din mădulare care nu sunt handicapate, ci care au învățat să se dezvolte independent și care sunt exemple pentru alte persoane care doresc aceeași viață, așa cum scrie în Proverebe 14:30: – O inimă liniştită este viaţa trupului.

Accept să fiu condusă

Când picioarele ating podeaua în fiecare dimineață, mă pregătesc. Mă gândesc la cum Duhul mă va conduce și sunt deschisă și pregătită. Când trăiesc așa, pot să mă ridic peste dezamăgirile și descurajările pe care viața mi le aduce, pentru că scopul meu principal constă în total alte lucruri. Nu este dominat nici de obținerea locuinței pe care o doresc, nici de obținerea jobului pe care mi-o doresc, nici de succesul copiilor mei la școală sau dacă eu sunt inclusă sau nu într-o anume grupă de oameni. Ținta mea este ca să-mi găsesc viața și să o pierd; să mă pot smeri sub mâna lui Dumnezeu și să am aceeași atitudine ca a lui Isus – facă-se nu voia Mea, ci voia Ta …

Rezultatul final este exaltant, nu doar pentru noi, ci și pentru oamenii cu care avem părtășie. Nu suntem cunoscuți pentru a fi previzibili, pentru că mereu venim cu surprize împrospătoare …

„Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.” Ioan 3:8.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.