Ce este fericirea desăvârșită?
Chiar este posibil să găsești fericire desăvârșită în ciuda neliniștii pe care o întâlnești în fiecare zi?
De ce nu suntem mereu fericiți? De ce este atât de ușor să intri în neliniște și îngrijorare. De ce ia atât de mult timp să ajungi la încredințare deplină în credință?
Tocmai încredințarea totală a credinței este cea care dă bucuria și pacea pe care toți oamenii o caută. Asta este o taină mare.
Neliniștea vine de acolo că eu am cerințe, caut cinste de la oameni sau au poftă după ceva din lumea asta. Pot fi multe explicații pentru a-mi apăra neliniștea, de exemplu grijă pentru ceilalți sau înțelegerea mea personală a neprihănirii.
Când devin neliniștit trebuie să am dragoste față de adevăr ca să găsesc în interiorul meu ceea ce face neliniște. Și Isus a avut luptă: „Acum sufletul Meu este tulburat. Şi ce voi zice?… Tată, izbăveşte-Mă din ceasul acesta?… Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta!” Ioan 12:27-28. Apoi El se roagă la Dumnezeu să-Și preaslăvească Numele Său. Dacă suntem treji în situațiile noastre, așa cum Isus a fost în ale Lui, atunci primim și noi parte din uleiul bucuriei. Evrei 1:9. Vedem că motivul pentru această bucurie desăvârșită este să iubești dreptatea și să urăști nelegiuirea!
În Evrei 6:11-12 suntem îndemnați puternic: „Dorim însă ca fiecare din voi să arate aceeaşi râvnă, ca să păstreze până la sfârşit o deplină nădejde, aşa încât să nu vă leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele.”
Dumnezeu să ne dea har ca și noi, când simțim neliniștea, să ne putem găsi viața și s-o pierdem și cu râvnă să stăm în luptă în situațiile noastre ca să ajuntem la predarea totală în moartea lui Hristos. Atunci Dumnezeu Își poate proslăvi Numele Său și noi primim bucurie, pace și odihnă în toate situațiile. Asta este fericire desăvârșită!
Dintr-un articol publicat prima dată în revista bisericii „Comori Ascunse” octombrie 2011.
© Drepturi de autor Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norvegia | brunstad.org
Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.