Ce este o zi?

Ce este o zi?

Cât de mult ar trebui să prețuim valoarea unei zile?

4 minute ·

„Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalm 90:12)

O zi este doar o fracțiune din viața mea, nu? Dar 7 zile dau 1 săptămână; 4 săptămâni egal 1 lună; 12 luni scurte înseamnă un an. Ce am făcut cu acele zile care au format acel an? Mai pare o zi atât de nesemnificativă? Dar cum ar fi să știu că azi este ultima zi pe care o mai am? Cum aș trata atunci orele, minutele și secundele?

O chemare de a fi Mireasa lui Isus Hristos

Isus se va întoarce într-o zi ca să-și ia Mireasa la El pentru totdeauna. Să fii Mireasa lui Hristos este, de departe, cea mai mare chemare de pe pământ. Dacă vreau să fiu o parte din ea trebuie să fiu eliberat de păcat. „De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.” (2 Petru 3:14)

Fiecare dintre aceste zile trebuie să conteze dacă vreau să fiu vrednic de o viață veșnică cu Isus. Trebuie să folosesc fiecare zi în scopul de a câștiga valori veșnice – să mă schimb din felul în care sunt ca om și să mă asemăn imaginii lui Hristos. (Romani 8:29) Fără pată și zbârcitură nu trebuie să fie un lucru în depărtare pe care abia dacă îl văd – asta poate fi ceva la care lucrez astăzi.

Alege să folosești fiecare oportunitate

În fiecare zi mă găsesc în situații unde trebuie să fac o alegere. Știu că sunt ispitit să fac ceva ce este păcat și trebuie să fac o alegere conștientă să spun nu ispitei și să aleg binele în loc. De exemplu, pot fi cu cineva care mă provoacă la iritație și nerăbdare. „De ce nu înțeleg și ei? Nu mă pot lăsa în pace? Nu văd cât de nesuferiți sunt?” Acestea sunt reacții umane normale. Dar nu sunt chemat să am reacții umane normale. Sunt chemat să fiu îndelung răbdător! Și știind că atâta timp cât eu nu cedez acelui impuls care aduce iritație și nerăbdare el rămâne doar o ispită, și știu nu trebuie să cedez în fața lui.

Apoi, văd că apare altceva. Sunt ispitit la gânduri de necurăție. Puțin mai târziu sunt ispitit să spun ceva negativ despre cineva. O zi este plină de astfel de oportunități mici. Și de fiecare dată pot lupta împotriva reacțiilor mele omenești, natura mea umană. Chemarea mea este să am natură divină. (2 Petru 1:4).

Poate părea imposibil să treci prin viață fără să cedezi păcatului, dar poți să reziști un moment fără să păcătuiești. Poți să reziști o oră fără să păcătuiești. Poți să reziști o zi fără să păcătuiești. Poți să reziști o săptămână fără să păcătuiești. Nu va fi niciun punct în care va trebui să cedezi păcatului. Începe cu a nu renunța în momentul de față, iar timpul se va aduna!

Din uman în divin

Trebuie să fiu treaz și să mă rog ca să folosesc timpul. Nu pot să plutesc prin zilele mele fără ca măcar să observ aceste oportunități. Trebuie să fiu gata și pregătit să sar la fiecare șansă pe care o primesc. Indiferent dacă natura mea omenească veche nu va fi voitoare să fie tăiată și înlăturată. Știu că se merită această luptă. Nu va fi ușor, dar nimic de valoare nu se câștigă ușor. Trebuie să strig la Dumnezeu pentru ajutor și putere, dar pot fi sigur că El mi-l va da. (Psalm 46:1). Prin harul Lui, toate lucrurile sunt posibile.

Atunci se întâmplă ceva în viața mea. Încet, dar sigur, încetez să mai reacționez în felurile omenești. Atunci zilele devin săptămâni, săptămânile devin luni, lunile, ani și eu devin o persoană transformată. Realizez că în situațiile în care înainte eram ispitit, acum nu se mai ridică nimic și devin atât de fericit. Știu că viața mea nu în vânt și odată cu pierderea naturii omenești, câștig natură divină. Și ca răsplată „Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.” (Apocalipsa 3:4)

O zi înseamnă timp. N-o irosi

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.