Ce faci când simți nu ai succes în viață

Ce fac când simt că nu sunt exact ce ar trebui să fiu?

Scris de Jim Albig
Ce faci când simți nu ai succes în viață

Ușor poți ajunge în starea aceea că simți că ceea ce ești, ce faci și ce ai obținut nu valorează foarte mult. Dacă nu voi ajunge niciodată să am succes?

„Ce speri să faci cu viața ta? Care sunt țintele și planurile pentru viitor?”

Întrebări ca acestea pot fi greu de răspuns. Unii oameni par că au toate răspunsurile, știu exact ce vor și cum vor ajunge acolo. Dar poate pentru tine, aceste întrebări trezesc sentimente de îngrijorare, stres, goliciune, neliniște și multe altele. Sună familiar?

În această lume ce este important, pentru majoritatea oamenilor, este să crească, să obțină o educație, să urmeze o carieră, poate să înceapă și o familie. Atâta timp cât ai ceva țeluri în vedere și lucrezi pentru a le face realitate, de obicei, primești un oarecare nivel de împlinire și succes.

Dar cum rămâne cu direcția pe care Dumnezeu vrea să te conducă?

Planuri care nu duc la nimic

Ce se întâmplă când lucrurile nu merg exact cum le-ai plănuit? Când nu obții jobul dorit, când nu faci atâția bani cât te așteptai, sau familia de vis pe care sperai s-o începi nu devine realitate? Acum o săptămână te simțeai puternic, motivat, ambiționat – acum te simți pierdut și gol și te întrebi cum vei reuși să aduni piesele împrăștiate ale vieții tale.

Sau poate ai fost un copil mediocru la școală, notele tale nu au fost destul de bune pentru a promova. Școala trece și îți vezi foștii colegi atingând ținte propuse și urmărind altele, iar tu ai rămas cu un job de ultimă clasă, an după an. Cei din jurul tău te judecă în funcție de educație, job, stare financiară și poziție în societate, iar tu nu stai bine la niciunul dintre menționate mai sus. Tot ce-ți mai rămâne este un sentiment de inutilitate și goliciune, iar în această stare deznădăjduită ajungi să iei în considerare să arunci chiar și cel mai mare dar pe care l-ai primit: viața.

Nădejde nouă

Sunt știri bune pentru cei care suferă sub povara unor așteptări false. În Luca 16:15 Isus spune: „…pentru că ce este înălţat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, toate lucrurile pe care oamenii te-au învățat să le admiri și către care să aspiri sunt o dezgustare pentru Dumnezeu! Cel care are toată puterea în cer și pe pământ nu are niciun interes în câți bani ai, care este titlul jobului tău, sau cât de „împlinit” ești pe acest pământ. Aceasta ar trebui să ridice povara de pe umerii tăi; poziția și statutul tău nu au nicio importanță!

În 1 Ioan 2:17 citim: Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. Gândește-te la asta; toate lucrurile la care oamenii aspiră și pe care le adoră vor dispărea! Bogat sau sărac, toți vom ajunge la același sfârșit unde tot ce am atașat de noi, ca oameni, vom lăsa în urmă. În acel moment ce va conta nu vor fi lucrurile pe care le-am obținut ca oameni, ci ceea ce Dumnezeu a putut obține în și prin noi.

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. Coloseni 3:23-24. Tot ce faci să nu faci într-un fel molatic, ci din abilitățile tale cele mai bune – ca pentru Dumnezeu – căci tu ești în slujba Lui! Atunci, oricare va fi rezultatul vieții de pe pământ, tu vei fi obținut lucruri de valoare veșnică. Banii tăi, bunurile tale – acestea nu pot fi luate în veșnicie, dar dacă trupul tău a fost folosit ca voia lui Dumnezeu să fie împlinită, atunci vei fi primit în ceruri ca să locuiești acolo veșnic.

Comori în cer

Deci, indiferent cât de împlinit sau eșuat ești în viața de pe acest pământ, roagă-te la Dumnezeu ca să-ți deschidă ochii peste pământ și astfel, singurul lucru care-ți apucă inima să fie locul tău în ceruri! O, ce motivație și concentrare obținem noi în viață când credem cu adevărat aceste cuvinte din toată inima noastră și începem să facem voia Tatălui nostru! Viețile noastre intră în jar pentru a asculta poruncile lui Isus iar noi începem să umplem locuința noastră cerească de comori veșnice, acum când suntem pe acest pământ.

Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.” Matei 6:19-21.

Că jobul meu este să adun gunoiul sau să operez inima unui pacient, am aceeași posibilitate de a fi umplut cu nădejde și sens în viață dacă, în acea poziție, gândurile mele sunt concentrate de a fi ascultător de Dumnezeu și de a-mi pregăti un loc în ceruri. Atunci fiecare zi în parte va răsări plină de nădejde și oportunități pentru mine în timp ce eu caut să investesc tot ce pot în împărăția eternă a lui Dumnezeu. Aceasta este cu adevărat o viață împlinită!

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.