Ce faci tu luni, ca și creștin?

Ce faci tu luni, ca și creștin?

Este o mare diferență între felul în care multe biserici și mișcări creștine experimentează credința lor în weekend. Dar cea mai importantă întrebare este ce faci tu luni, ca și creștin?

3 minute ·

Este o mare diferență între felul în care multe biserici și mișcări creștine experimentează credința lor în weekend. Dar cea mai importantă întrebare este ce faci tu ca şi creștin, începând de luni?

În weekend este o mare diferență în ce privește felul în care fiecare îşi experimentează credința: de la slujbele cu multe ritualuri și ceremonii fastuoase, la slujbe de laudă a lui Dumnezeu prin rugăciune, cântări şi muzică; de la slujbe cu muzică şi cor la un nivel artistic înalt, la slujbe cu rugăciune pentru vindecarea bolnavilor. Dar ce înseamnă credinţa noastră în viaţa zilnică începând de luni – şi apoi restul zilelor din săptămână?

Pavel, Petru, Iacov şi Ioan scriu foarte mult despre viaţa de creştin din fiecare zi a săptămânii

Este plin de învăţătură să citeşti cum Pavel, Petru, Iacov şi Ioan scriu despre viaţa zilnică de creştin din toate situaţiile pentru fiecare zi a săptămânii. Dorința lor din profunzimea inimii era ca credinţa noastră să hotărască şi să pătrundă în toate acţiunile, vorbele şi gândurile noastre.

Petru şi Pavel subliniază faptul că soţul, soţia şi copiii trebuie să se poarte cu dragoste şi respect unul faţă de celălalt şi ne învaţă cum să ne comportăm, cinstit, drept și demn de încredere ca angajat şi angajator în mediul nostru de lucru.

Lui Iacov şi lui Pavel le-au stat tare pe inimă ca credinţa să ne ajute să folosim limba aşa cum se potriveşte credinţei noastre. Iacov portretizează aceasta atât de puternic, cu negru pe alb: „Dacă crede cineva că este religios şi nu-şi înfrânează limba de la rău, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.” Jacov 1, 26.

Lucrul cel mai important

Ioan subliniază dată după dată că noi putem să spunem bine un lucru sau altul, dar lucrul cel mai important este ca să trăim conform acestor cuvinte în fiecare zi. „Cine zice „Îl cunosc" şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a devenit desăvârşită, prin aceasta ştim că suntem în El.” 1. Ioan 2, 4–5. „Copilaşilor să nu iubim cu vorba nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul!” 1. Ioan 3, 18.

Sunt multe situaţii în fiecare zi în care putem să devenim îngrijoraţi. Pavel şi Petru erau foarte conștienți de acest lucru: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre căci El însuşi îngrijeşte de voi.” 1. Petru 5, 7.

Cum ne comportăm în trafic, cum folosim banii, cum folosim ochii noştri în legătură cu tot ce putem vedea pe internet, de exemplu? Haideţi să ne întrebăm pe noi înşine: credinţa noastră, despre care auzim în slujba creştină din wekeend – hotărăşte ea într-adevăr acţiunile, vorbele şi gândirea noastră, şapte zile pe săptămână? Este slujba mea spre plăcerea lui Dumnezeu, sau este zadarnică?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.