Ce înseamnă faptul că eu nu aud glasul lui Dumnezeu?

Ce înseamnă faptul că eu nu aud glasul lui Dumnezeu?

Ce se întâmplă când chiar nu știi în ce direcție Dumnezeu vrea s-o iei?

6 minute ·

Ca un creștin, bineînțeles că vrei să faci decizii care sunt în conformitate cu voia lui Dumnezeu. Dar ce se întâmplă când tu pur și simplu nu știi în ce direcție vrea Dumnezeu să mergi?

Mai devreme sau mai târziu în viață, toți vom trebui să luăm niște decizii. La ce liceu trebuie să merg? Cu cine ar trebui să mă căsătoresc? Ar trebui să mă mut aici sau acolo? Lista merge mai departe și întrebările sunt tot mai mari și impactul lor asupra vieții mele devine mai mare și mai mare, nu ar trebui ca și răspunsurile lui Dumnezeu să fie și ele mai clare și mai clare?

Poate fi dificil să auzi glasul lui Dumnezeu și să știi pe ce drum trebuie să o iei. Tu te rogi lui Dumnezeu și ceri ajutor, dar deseori nu există niciun vis profetic, viziuni sau sentimente puternice care să te conducă într-o parte sau în cealaltă. Poate părea că Dumnezeu nu îți răspunde deloc.

Fă totul ca în fața lui Dumnezeu

Mulți creștini se chinuie cu asta pentru că ei se așteptă la o voce răsunătoare din cer atunci când vorbesc cu Dumnezeu, completată de trompete și de o explozie a luminii soarelui. Dar Dumnezeu nu lucrează așa în mod necesar. Deseori El folosește șoapte în loc de strigăte. Iar modul cum noi trebuie să practicăm ascultarea este să mergem în credință și să face m totul în fața Lui.

Stă scris în Coloseni 3:23: „Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Acesta este punctul cheie. Nu este așa de important cum facem noi un lucru, ci de ce și cum îl facem. Îl faci din toată inima că vrei să Îi placi Domnului? Sau sunt câteva motive egoiste în spatele deciziei tale?

Scrie în Matei 7:7: „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.” Dumnezeu este mai mult decât voitor să ne arate voia Sa, dar El vrea ca și noi să arătăm că vrem să o aflăm și să o  urmăm. El vrea ca noi să facem un efort – să căutăm voia Lui. Atunci, El promite că noi o vom găsi. Deci dacă tu întrebi, cauți, bați și faci totul ca pentru Domnul, atunci tu poți fi sigur că El îți va arăta voia Lui. Voia Lui poate să nu fie întotdeauna așa cum anticipăm noi și ne poate fi descoperită în modalități diferite, dar dacă noi suntem cu adevărat interesați, noi o vom găsi.

Voia lui Dumnezeu – cea bună, plăcută și desăvârșită

Simplu spus, aceasta este întreaga voie a lui Dumnezeu.

„Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” Romani 12:2. Simplu spus, aceasta este întreaga voie a lui Dumnezeu. Voia lui o putem face indiferent, fie că decidem să devenim doctori sau profesori, să ne mutăm într-o altă țară sau să stăm acasă. Întotdeauna, oriunde sunt oportunități de a fi transformați și reînnoiți.

Cum să iei deci decizia? Întreabă-te, „Este bună? Este plăcută? Este desăvârșită? Dacă răspunsul pare să fie da, atunci fă-o! Dovedește care este voia lui Dumnezeu. Testează-l! Cel care caută va găsi.

Reînnoirea minții

Indiferent de rezultat, când te uiți în urmă, poți să îți dai seama că ceea ce ai făcut a fost de fapt contaminat de o parte mică de interes propriu, unele așteptări de la ceilalți șamd. Asta nu a fost în concordanță cu voia lui Dumnezeu, dar totuși tu ai luat decizia în credință și cu o dorință arzătoare de a-L sluji pe Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu poate acum să îți arate cum ai fi putut să o fi făcut mai bine, unde ai fi putut să îți lași voia ta proprie. Întoarce-te și repară lucrurile, cere-ți iertare, pune lucrurile în ordine. Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru noi: să învățăm smerenie, să învățăm cum să trăim ca ucenici. Descoperirea vine într-o modalitate neașteptată – prin a-ți arăta greșelile tale, dar din pricină că tu cauți să faci voia lui Dumnezeu, tu folosești aceasta ca să fii transformat. Aceasta este înnoirea minții voastre.

Un ucenic nu este unul care știe totul și care poate face totul perfect de prima dată.

Un ucenic nu este unul care știe totul și care poate face totul perfect de prima dată. Viața de ucenic înseamnă să Îl urmezi pe Isus, Maistrul, și să înveți de la El. Înseamnă să ascult vocea lui Dumnezeu în fiecare zi și să mă străduiesc să Îi fiu pe plac. În felul acesta noi găsim mai mult și mai mult din acest „Ar fi trebuit să fac lucrurile mai bine. Dumnezeule, dă-mi putere și înțelepciune ca să mă pot smeri și să pot face mai bine următoarea dată.” Următoarea dată când pun în practică ceea ce mi-a spus vocea lui Dumnezeu și o fac mai bine – devin mai mult asemeni Maistrului, zi de zi. Asta înseamnă să fii un ucenic!

Indiferent de locul unde mergem, găsim oportunități de a auzi vocea lui Dumnezeu și de a face voia Lui. Ne vom găsi viața noastră proprie, mânia noastră, mândria noastră, încăpățânarea și interesele proprii, iar prin a le omorî, noi suntem transformați mai mult și mai mult în imaginea lui Isus, iar în acest fel noi facem voia lui Dumnezeu!

Nu este aceasta o evanghelie plină de speranță? Chiar nu se poate greși!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.