Ce înseamnă „viața ascunsă” pentru mine

Ce înseamnă „viața ascunsă” pentru mine

Ce este viața? Este o întrebare auzită la mulți și una pe care și eu mi-am pus-o deseori.

6 minute ·

Viața poate părea ca un mister. Ni se întâmplă lucruri nouă și celor apropiați pe care nu le înțelegem sau nu înțelegem de ce se întâmplă. Sunt lucruri pe care vrem să i le cerem lui Dumnezeu, dar, pentru un oarecare motiv nu par să meargă în direcția dorită. Și totuși … oare scopul situațiilor și circumstanțelor zilnice nu este să găsim „secretul” vieții?

Viața nu are direcția planificată de mine

Ca un tânăr normal, când am crescut am avut tot felul de ambiții și obiective pentru viața mea: „Când voi fi mare voi studia, voi obține un job, voi câștiga atâția bani, mă voi căsători, voi avea casă, mașină, familie – și viața mea va fi bună.

Dar viața nu are direcția planificată de mine și mă panichez și pun sub semnul întrebării grija și chiar existența lui Dumnezeu. Vine boala, studiile nu se derulează fără probleme, nu obțin jobul dorit, nu câștig destui bani, nu-mi pot permite acea casă sau mașină perfectă. Peste toate, nu sunt nici căsătorită, în condițiile în care toate din jurul meu se mărită.

Cum reacțioinez? Mă trezesc spunănd: „viața nu e dreaptă …?”

Dar cu cât mai mult contest și lupt împotriva lui Dumnezeu, cu atât mai dificil și nenorocită devine viața mea. Deci, ce vrea Dumnezeu de la mine?

Am o alegere

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Proverbe 3:5-6.

Dumnezeu a creat pământul și mi-a dat o voie liberă, o alegere și depinde de mine ce aleg. El mă duce prin anumite lucruri ca să mă facă mai puternic și o persoană mai bună – are ceva mare pregătit pentru mine (2 Petru 1:3-4) și vrea să-mi trăiesc viața ca un ucenic. El folosește așa numitele situații și oameni „dificili” pentru a-mi arăta nenorocirea ascunsă în interiorul meu. Nu acești oameni sau aceste situații sunt problema, ci reacția care reiese din natura mea – dar eu pot alege să mă preocup de acele reacții” Pot alege să fac voia lui Dumnezeu în locul voii mele.

Recunoașterea acestui lucru mă conduce la un adevăr surprinzător: Aceasta a fost de la început intenția lui Dumnezeu…

Secretul vieții

Intenția lui Dumnezeu pentru mine este să găsesc fericire adevărată și aceasta vine prin a-mi preda propria voie și propriile planuri și prin a folosi fiecare oportunitate pe care Dumnezeu mi-a pregătit-o. Pot alege să-mi ascult gândurile mele logice, de cinste sau de complângere sau să aleg să iau în primire ceea ce-mi vine în cale și să scot maximul din ele.

Viața poate deveni foarte interesantă și nouă când văd că Dumnezeu este în control și are un plan desăvârșit pentru mine. Pot să mă trezesc în fiecare dimineață și să mă bucur de o zi nouă – de mai mult timp să găsesc această viață secretă, secretul de a deveni fericit prin a-i face pe ceilalți fericiți. Căci tocmai acesta este secretul – să nu trăiesc pentru mine însumi și să fiu recunoscătoare, chiar dacă mă doare tot corpul sau sunt extenuată.

Nu cred că nimeni nu are răspunsul întrebării „Care este secretul vieții?” dar eu pot folosi timpul meu de aici, de pe pământ, să găsesc acest secret. Acești „ochelari de cal” care îmi limitau vederea pot fi înlăturați când „eu” dispar din imagine și încep să mă gândesc la lucrarea ascunsă pe care Dumnezeu vrea s-o facă în mine.

Deci, oriunde sunt în viață și oricare-mi sunt circumstanțele, ținta mea va fi să găsesc acel secret interior către o viață fericită – exact cum a făcut și Isus în fiecare zi; Și-a predat voia, poftele și dorințele proprii și a trăit doar în fața lui Dumnezeu. Isus este exemplul și înaintașul meu și a fost ispitit în toate aspectele, ca și mine, deci nu există nicio scuză. Pe această cale eu sunt transformată ca să devin tot mai mult asemeni Lui – iar asta face ca viața să merite trăită!

Este un secret pentru că nimeni nu știe ce mă gândesc, cum simt, prin ce trec în timpul zilei sau cum trec prin timpul zilei, săptămânii, lunii sau în ultimii ani.

A fi mulțumit

Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.” Filipeni 4:11.

Indiferent prin ce-am trecut sau prin ce trec, învăț să accept situația și să am încredere că sunt cele mai bune circumstanțe pentru mine. Poate nu voi obține niciodată lucrurile pe care le aștept sau pe care consider că ar trebui să le am, dar pot învăța să accept viața pe care Dumnezeu a planificat-o atât de perfect pentru mine – această viață care mă conduce la natură divină, dacă eu învăț să-mi tratez situațiile într-un fel corect! (2 Petru 1:4). Ce poate fi mai bun decât să ai roadele Duhului precum: dragostea, bucuria, pacea și răbdarea – cu alte cuvinte – natură dumnezeiască care curge în viața mea și care mă face întotdeauna să fiu în odihnă și mereu recunoscătoare?

Acesta nu este doar secretul vieții ci secretul vieții fericite. Când cedez la acest „eu vreau” și cred că tot ce îmi vine în cale este pentru cel mai mare bine al meu, atunci viitorul meu va fi o viață fericită atât aici pe pământ cât și în toată eternitatea.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.