Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Defapt este incredibil de simplu. La Dumnezeu totul este direct, fără ocolișuri.

3 minute ·

Ucenicii lui Hristos sunt caracterizați de loialitate, integritate și sinceritate. Nu există nimic neafișat, viclean, înșelător sau ascuns în Hristos. Totul este direct și deschis, fără ocolișuri. Acei ce sunt ucenicii lui sunt antrenați să fie la fel când calcă pe urmele Lui.

Ce cere Domnul de la tine?

În cartea lui Mica este scris clar cât de simplu este aceasta. „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” Mica 6:8. Cei ce iau cuvintele acestea în inimă, vor fi acești slujitori drepți ai Domnului. Și dacă nu suntem așa putem lucra să devenim așa! O dragoste sinceră și evlavioasă pentru ceilalți ne va obliga să ne punem versetul acesta pe inimă. Apoi nu va mai fi nici o încurcătură cu oamenii, politică aici, încercând să avansezi puțin acolo, subestimând, manipulând, căutând-uși folosul propriu. Nu, doar dreptate, milă și smerenie. Loialitatea, dreptatea, sinceritatea și integritatea urmează acest tipar.

Acest verset arată ceea ce cere Dumnezeu. Înafară de asta El nu cere nimic; este foarte simplu. Acest verset conține o ofertă măreață. Dorința Lui este ca și copii Lui să fie ca El, să aibă aceeași gândire, aceleași gânduri, aceeași viață și aceeași durere dumnezeiască față de nelegiuire în inimile noastre. Aceeași sinceritate și loialitate cu privire la ei înșiși dar și cu privire la ceilalți.

De exemplu, să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem lucrurile care sunt greșite. Poate, de exemplu, să mințim pentru câștigul nostru. Sau să fim invidioși sau să avem o atitudine nemulțumitoare. Aceste lucruri trebuiesc biruite prin puterea Duhului Sfânt, așa ca ceva nou și veșnic să se poată naște. Și asta este dorința lui Dumnezeu; El cere asta de la noi. Asta este drept,corect și smerit.

A face dreptate

Să faci dreptate este un lucru important. În Proverbe 12:3 este scris: „Omul nu se întăreşte prin răutate, dar rădăcina celor neprihăniţi nu se va clătina.” Poate unii oameni încearcă să realizeze lucruri și să avanseze prin mânie și minciuni. Dar aici scrie că asta nu este posibil! Este rădăcina dreptății care nu poate fi mișcată. Și dacă credem cuvintele acestea, și luptăm să fim neprihăniți noi înșine, atunci intrăm într-o viață bogată. Atunci intrăm în slujba neprihănirii. Atunci primim rădăcini ferme, ceva ce nu se poate clătina în furtunile vieții.

Isus a vorbit despre aceste două case, casa construită pe nisip și cea construită pe stâncă. Casa de pe stâncă nu a fost zguduită când a bătut furtuna înspre ea. Toată lumea întâmpină furtunile vieții, elementele vieții,  atât cei neprihăniți cât și cei nelegiuiți. Dar casa celui neprihănit este zidită pe stâncă; este zidită pe neprihănire și stă fermă.

Deci, ce cere Dumnezeu de la tine? Să alegi neprihănirea și bunătatea pe toate drumurile tale! A încerca să câștigi ceva pentru tine însuți într-un fel nelegiuit nu se merită niciodată. Nu este nici o binecuvântare în asta. Sunt făgăduințe nemaipomenite pentru viața ta atunci când trăiești o viață neprihănită, bună, dreaptă, miloasă și smerită. Crede în asta și vei experimenta ce bun este Domnul.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.