Chiar există Dumnezeu?

Chiar există Dumnezeu?

Sunt în căutarea unui răspuns incontestabil.

6 minute ·

Niciunul dintre răspunsurile care le-am auzit nu au fost destul de bune pentru a mă convinge că Dumnezeu există. Până acum.

În căutare

Hai să vorbim despre flori frumoase si copaci maiestuoși. Hai să vorbim despre unghiile copilului si despre codul ADN. Hai să vorbim despre gravitație. Hai totuși să nu vorbim despre asta.

Aceste lucruri sunt convingătoare, și dacă sunt sincer, ele ar trebui să fie îndeajuns să mă convingă că Dumnezeu există. Dar eu sunt în căutarea unei dovezi și mai puternice ca Dumnezeu există – un răspuns incontestabil.

Eu am mulți prieteni creștini. Unii dintre ei au trecut prin boli, unii au avut pierderi tragice, unii au trecut prin miracole. Alții nu au niciun fel de poveste dramatică de spus, dar în căutarea mea pentru dovezi în existența lui Dumnezeu, ei au dat aceeași afirmație răsunătoare:

„Știu că Dumnezeu există pentru că eu L-am experimentat personal.”

Acum sunt intrigat. Vreau sa știu mai mult.

Un Dumnezeu propriu?

Dianna (30) este o femeie necăsătorită din Detroit, SUA cu diplomă în biologie. Ea este dornică să spună despre cum ea L-a experimentat personal pe Dumnezeu în viața ei. „Este scris despre un ‘susur blând și subțire' în 1 Împărați și așa L-am experimentat eu pe Dumnezeu. Nu cu semne sau sunete tari și puternice, dar El îmi călăuzește inima cu blândețe. Când sunt tacută, El îmi vorbește – ‘cum vorbești oamenilor? Cum te comporți? Ce faci când nimeni nu te vede?' Eu simt cum El mă călăuzește prin multe situații dificile și în timp ce Îl ascult, prin ajutorul Lui, eu simt că sunt curățită de păcatul cu care am fost născută.” 

Curațită de păcat? Mă întreb la ce se referă prin aceasta.

Devine mai clar când Dietrich (30), unul dintre conducătorii de tineret din Biserica Creștină Brunstad din Ohio, SUA, mărturisește despre cum Dumnezeu a făcut lucrurile imposibile să devină posibile în viața sa.

„Eram un sclav la ceea ce venea cel mai ușor și natural. Eram rapid la mânie, mințeam mai mult decât spuneam adevărul, și nu puteam spune ‘nu' poftelor mele. Asta m-a făcut nefericit și gol pe interior. Când mi-am dat inima lui Dumnezeu am înțeles ca trebuia sa lupt împotriva păcatului din interiorul meu și să ma duc la El pentru a cere ajutor când eram ispitit și am experimentat ajutorul Lui din nou și din nou. Încetul cu încetul am văzut că punctele mele cele mai slabe devin puncte forte – niciunul din acestea nu ar fi fost nici pe departe posibil fără ajutorul lui Dumnezeu în fiecare pas pe cale.”

Pusă la încercare

Teresa (42) este o femeie vioaie din Vancouver, Canada. Ea a crezut mereu în Dumnezeu, dar credința ei a fost cu adevărat pusă la încercare când fiica ei cea mai mică s-a născut cu un numar de complicații ce îi puneau viața în pericol. Ea spune că viața ei ar fi fost goală fără Dumnezeu.

„Unde te duci când ești în nevoie? În situațiile grele din viață, oamenii te pot mangâia doar cu ajutorul cuvintelor sufletești, dar Cuvântul lui Dumnezeu dă viață!! Eu am experimentat asta direct – El este credincios!

Am șansa să vorbesc cu o altă mamă tânără, Elizabeth (31) din Winnipeg, Canada. Ea are un păr roșcat ca focul și s-a născut cu un temperament pe măsură – un temperament incontrolabil care o trimitea săptămânal în biroul directorului în timpul școlii. Cum s-a transformat o astfel de fată agitată într-o mamă, soție și prietenă minunată?

Ea explică: „În gradul în care am crezut în Dumnezeu și în ajutorul care El mi l-a putut da personal, eu am experimentat ajutor adevărat! Pacea profundă, bucuria și împlinirile din viață care se extind continuu merg în paralel cu credința mea în Dumnezeu. Știu că fără Dumnezeu în viața mea, eu aș fi rănit și distrus familia mea; dar cu ajutorul Lui, soțul și copii mei pot să experimenteze răbdare, căldură și bunătate din partea mea.”

Experimentându-L pe Dumnezeu

La o vârstă fragedă, Derek (24), un tânăr cât se poate de obișnuit din Urbana, SUA, a ales să creadă că Dumnezeu există. „Eu am experimentat bunătatea si ajutorul Lui incredibil și am experimentat fermitatea și pedepsa Lui. Experimentând ambele părți ale lui Dumnezeu într-un mod atât de personal mi-a facut credința în El mai tare ca niciodată.”

Cred că ceea ce el vrea să spună este că Dumnezeu nu este doar un „bunic drăguț”, ci El de asemenea îi arată lui Derek ceea ce greșește. El aprinde o lumină asupra păcatului și îl învată pe Derek ceea ce El trebuie să curețe din viața lui. În bunătatea Lui, Dumnezeu vine cu ajutorul și puterea necesară pentru a putea face acest lucru posibil.

Unul dintre cele mai deschise răspunsuri a venit de la Marc (38) din Winnipeg, Canada. „Eu vorbesc cu Dumnezeu și El vorbește cu mine. Eu Îl întreb lucruri, și El îmi dă răspunsuri. El mi-a trimis Duhul Sfânt care este în mine și acest Duh îmi dă putere să biruiesc păcatul. Când Îi cer ajutor El mă ajută! El mă călăuzește și îmi spune ce să fac și să zic. În Biblie, Dumnezeu promite că dacă păzesc legile Lui, atunci mă va răsplăti și eu experimentez ca atunci când păzesc legile Lui de viață, El mă răsplătește exact cum a promis. Este prea mult pentru a fi doar o coincidență.”

Transformare

Fiecare dintre aceste persoane au experimentat ca prin ajutorul personal al lui Dumnezeu ei sunt transformați în interior. Ei au dat de o sursă de putere care, când ei își îndeplinesc partea de înțelegere, le dă putere să trăiască și să domnească asupra păcatului.

Dietrich spune: „Dumnezeu trăiește si El încă este un făcător de minuni. El te va ajuta și răspunde dacă tu strigi la El. Aproprie-te de El si El se va apropia de tine!”

Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.” adaugă Derek făcând referire la Evrei 11:6, „dă-ți viața lui Dumnezeu în credință că El există, caută-L personal și El va deveni Dumnezeul tău, prietenul tău și ajutorul tău!”

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.