Credință vie

Credință vie

Mulți oameni nu ajung la o eliberare totală de trecut, dar printr-o credință vie în Dumnezeu este posibil să nu te mai lași împovărat de ceea ce a fost.

3 minute ·

Mulți oameni nu ajung la o eliberare totală de trecut, dar printr-o credință vie în Dumnezeu este posibil să nu te mai lași împovărat de ceea ce a fost.

Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte și nu vă mai uitați la cele vechi! Iată voi face ceva nou și-i gata să se întâmple: să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase. (Is. 43:18-19)

Prin credință vie în Dumnezeu este posibil să nu te mai lași chinuit de lucrurile trecute

Este slăvit să privești înainte. Dacă am pus în ordine lucrurile noastre cu Dumnezeu și cu oamenii unde este necesar, nu ne vom lăsa plăguiți de ceea ce a fost, atunci nu mai trebuie să ne lăsăm împovărați de lucrurile trecute. Iată, eu fac ceva nou, scrie.

Mulți oameni nu ajung să fie eliberați total de trecut. Dar pedeapsa a căzut pe El, ca noi să avem pace. Când ești plăguit și descurajat – mereu descurajat, fără nici o nădejde ș.a.m.d. . – aceasta vine foarte simplu dintr-un singur lucru: nu ai o credință vie în iertarea păcatelor. Cum poți fi descurajat dacă ai o credință vie că la fel cum estul este față de vest așa sunt păcatele nostre față de noi? Ai tu o credință vie în aceasta? Atunci se termină cu descurajarea. Mulțumire, laudă și preamărire! Ai tu o credință vie în aceasta că El a aruncat toate păcatele noastre în marea uitării și nu le mai vede niciodată? Gândește-te la aceasta, tu care citești! Să ai o credință vie în aceasta! Unde este atunci descurajarea? Este departe!

Trebuie să ajungem la o credință vie. Aceasta este temelia însăși. Temelia începutului este că credem în iertarea păcatelor. Aceasta este introducerea lucrului principal, care este o viață slăvită de biruință în Isus Hristos. Noi vom fi umpluți cu toată plinătatea de înțelepciune, bunătate și milă, astfel încât această blândețe a înțelepciunii să iasă la iveală în trupul nostru. Aceasta este o viață slăvită! În Biserică noi vorbim despre o viață interioară! Nu suntem legiști! Nu-l propovăduim pe Moise și poruncile de pe tablele legii. Noi propovăduim, porunca lui Isus scrisă în inima și gândirea noastră și puterea pe care o primim pentru a asculta prin harul în Isus Hristos. Aceasta devine o lucrare a harului!

Fragment din «Păstor și profet», 2004
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.