Creștinism activ

Creștinism activ

Cum arată creștinismul adevărat?

5 minute ·

Creștinism denaturat

Mulți oameni cred că Evanghelia lui Hristos este ceva ce se aplică doar când o persoană este pe patul de moarte. Așa că ei își trăiesc viața, sperând să primească șansa de a „pune lucrurile în ordine cu Dumnezeu” chiar înainte de a muri – ca și cum Dumnezeu ar fi dumnezeul morților, cu un interes special pentru corpurile acelea stricate și uzate prin tot felul de păcate. Ei cred că se potrivește ca o persoană în tinerețea și puterea ei, să slujească lui Satan. Iar dacă o persoană cumva se pocăiește la Dumnezeu în timp ce e în putere, ei cred că lui Dumnezeu îi va fi foarte greu ca să-l facă să se lase de toate obiceiurile sale păcătoase.

De obicei, frica oamenilor de Dumnezeu nu îi aduce mai departe decât să vină din când în când la o biserică sau la o capelă ca să asculte o ceremonie. Cum un om merge prin noroi înfundându-și cizmele până la genunchi, așa este și cu cei care sunt legați de vechile lor obiceiuri păcătoase. Merg de parcă viața lor creștină provine de la însuși Satan. Nu e de mirare că tinerilor le este frică de un astfel de creștinism și îl evită ca ciuma.

Creștinism pentru tineri

Ce spune apostolul despre creștinism? „Urmați-mă pe mine, așa cum eu urmez pe Hristos.” 1 Corinteni 11:1. Acesta este un țel pentru care merită să lupți, unul care se merită să-l atingi. Acest fel de creștinism se potrivește excepțional de bine tinerilor. Nu trebuie să te chinui întreaga viață ca să lepezi un anume păcat. Învârte sabia rapid și fă o tăietură decisivă – pentru că există sute de lucruri în viață care necesită același tratament, unul după altul. Aceasta este calea sfințirii, iar toți dușmanii crucii o urăsc. Aceasta este și calea către putere, iar tinerii prosperă aici, pentru ei pot să-și pună ținte înalte, atât pentru aceaastă viață, cât și pentru cea viitoare.

Crucea lui Hristos este profitabilă și povara Lui este ușoară. Viața de creștin este una nezguduită, împlinită și foarte reală. Dacă vrei să găsești oameni de încredere, caută-i pe calea crucii. Nu găsești crucea vorbind despre cruce – asta este doar palavrageală, ci găsești crucea prin a trăi o viață de lepădare de sine: urând păcatul și, în mod conștient, respingându-l în viața ta. Viața trebuie să ne fie doctrina, și doctrina, viața.

Sunt artiști care sunt foarte talentați, dar, totuși, trăiesc vieți imorale. Sunt și predicatori care nu au nicio idee ce este crucea lui Hristos – în duh și adevăr. Darurile nu sunt viața în sine; ele sunt talente și abilități care pot fi folosite pentru a trăi conform firii sau conform Duhului. Dacă vrei viitor și nădejde, atunci urmează-L pe Hristos. Nu dormi aici sau acolo în câte-o sală de adunare. Nu crede că, dacă trăiești o viață confortabilă, religioasă, că acesta este creștinismul. Ascultarea credinței este singurul lucru care are valoare de durată. Nimic altceva nu are importanță.

O lumină pentru generația ta

Vreau să îndemn pe fiecare care merge pe calea crucii: vorbește Cuvântul la timp și la netimp, ca ochii oamenilor să se deschidă pentru toate nebuniile profane despre așa-numitele adevăruri divine. Fii o lumină pentru generația ta expunând înșelăciunea care vine în forma unui înger de lumină. Isus a lupta întreaga lui viață împotriva acelora care, din cauza vieții lor trăite, au proiectat o imagine distorsionată a adevărurilor lui Dumnezeu.

Folosește timpul. Convinge pe oameni unul câte unul. Nu există nicio poziție care îl face pe un om valoros, ci abilitatea de a ajuta pe ceilalți spre a deveni ceva pentru Dumnezeu și Biserică. Pentru asta merită să te lupți pentru că mântuirea celorlalți va fi coroana și răsplata în acea zi.

Viața este lumina oamenilor. (Ioan 1:4). Nimeni nu are lumină mai multă decât viața pe care a trăit-o – chiar dacă are multe teorii bune. Școlile teologice nu pot da studenților lumină. Ba din contra, acolo li se dă să guste din cunoștința care îngâmfă. Isus Și-a instruit ucenicii în școala vieții zi și noapte, pe uscat și pe mare. Aceea era școală biblică adevărată. Pe lângă aceasta, omul natural poate doar percepe scripturile prin simțurile sale, la fel cum percepe istoria, geografia, matematica sau o limbă străină.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag|brunstad.org
Extras dintr-un articol din revista periodică a BCC  „
Skjulte Skatter” („Comori Ascunse”) în 1924, sub titlul „Viața este lumina omului.”

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.