Creștinism pentru tineri

Creștinism pentru tineri

Ce poate creștinismul oferi unui tânăr activ și plin de putere? Ce posibilități sunt pentru cineva care vrea cu plăcere să facă diferența?

4 minute ·

Timpul tinereții este timpul înfloririi. Tinerii sunt deseori radicali, idealiști și plini de putere de acțiune. Cei mai mulți dintre revoluționarii lumii în ultimele zeci de ani au avut pe linia de front, în cea mai mare parte, tineri. Se merge la baricade pentru o cauză cu profil idealist, atunci imediat sunt oameni tineri care participă la aceasta.

Aceasta au înțeles și poeții când în timpul lor se adunau oamenii să lupte pentru demnitate și libertate. Ei nu se adresau celor bătrâni și imobili, ci ei scriau tinerilor.

Multe cete de tineri au astăzi planuri și dorințe de a realiza ceva pentru omenire. Să dizolve problema cancerului. Să lupte pentru mediu și natură. Să lupte împotriva foamei și sărăciei. Să aibă grijă de cei slabi din societate. Lista este lungă, și nu lipsesc domenii în care se pot angaja cei care vor să facă diferența. Unii găsesc o cauză pentru care luptă cu entuziasm puternic care durează întreaga viață. Cei mai mulți se implică o perioadă de timp, dar devin deziluzionați sau înghițiți de preocupările și priorităților oamenilor maturi. Cu trecerea anilor, idealismul este biruit de interesul pentru carieră și necesitatea de bani și dorința pentru faimă.

Ce poate creștinismul oferi unui tânăr activ și plin de putere? Ce posibilități sunt pentru cineva care vrea cu plăcere să facă diferența?

Evanghelia despre Isus, viața Lui, moartea Lui și învierea Lui deschide perspective nebănuite pentru toți care au un entuziasm arzător și din toată inima pentru a schimba ceva pozitiv în lume! Aceasta oferă o viață într-o slujbă pentru oameni, o viață unde fiecare zi aduce posibilități de a da de la sine. Ea cheamă pe cei care vor să ofere ajutor celor în nevoie. Cei care fac aceasta vor jubila de mulțumire o veșnicie întreagă. Te poți gândi la o viață mai dăruitoare sau cu un scop mai măreț pe care o poți trăi?

Creștinismul nu înseamnă gânduri pricepute care trebuie învățate și înțelese, sau teorii despre mântuire care trebuie memorate. Nici prestații ale unor oameni cu statut înalt sau ritualuri mistice. Creștinismul nu este nici o asigurare de viață pentru ziua judecății, ci este o putere de viață pentru pentru ziua de azi! Creștinismul este o viață unde dezvoltarea personală a fiecărui om merge mână în mână cu interesul fiecăruia de a ajuta pe ceilalți. Este o viață cu o bucurie tot mai profundă pentru a avea șansa de a fi o unealtă a grijii și a harului lui Dumnezeu pentru oameni.

Această viață nu este rezervată oamenilor cu un caracter puternic, cu o educație, cultură sau calități speciale. Este deschisă pentru toți. Totuşi, este o condiție care trebuie îndeplinită – Dumnezeu vrea inima întreagă. El vrea toate gândurile, planurile de viitor și interesul tău. El nu vrea să le împartă cu nimeni. Dacă El primește acestea, atunci nu mai este nici o graniță pentru ce poate El să înfăptuiască în și printr-un om.

Cei care au făcut acest pas experimentează că privirea lor trebuie să se îndrepte spre interior. Oamenii ajung imediat la limite, deoarece păcatul iese imediat la suprafață, în mijlocul acelei dorințe puternice de a fi de ajutor pentru ceilalți. Atunci începe viața cu seriozitatea ei, interesantă! Atunci începe campania de război împotriva egoismului, mândriei, invidiei și împotriva tuturor celorlalte păcate care pun piedici în calea dorinței de a fi de ajutor. Cel care este cu toată inima este exact, și garantează singur victoria. Atunci nu mai este mult până când bucuria începe să copleșească pe om. O mulțumire profundă umple inima, o dragoste pentru Mântuitor care crește și se dezvoltă în tot restul vieții. Dorința de a ajuta pe ceilalți oameni crește și este tot mai mult satisfăcută. Viața devine plină de însemnătate și interesantă și dă o mulțumire care depășește orice altceva ce omul ar fi putut experimenta dacă și-ar fi trăit propriile vise și interese.

Nu este nevoie să călătorești în țări depărtate pentru a-ți sătura această dorință. Chiar dimpotrivă, este nevoie doar să ridici privirea și să te uiți în jurul tău. Nu sunt oare sarcini destule pentru unul în care arde de dorința de a ajuta?

Nu este acesta un mesaj pentru tinerii care vor cu plăcere să facă diferența?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.