Cum pot auzi vocea lui Dumnezeu?

Cum pot auzi vocea lui Dumnezeu?

Fiind un creștin care vrea să-i fie plăcut lui Dumnezeu, eu sunt dependent de îndrumarea și sfatul Lui. Dar cum pot auzi vocea lui Dumnezeu?

4 minute ·

Fiind un creștin care vrea să-i fie plăcut lui Dumnezeu, eu sunt dependent de îndrumarea și sfatul Lui. Dar cum Îl găsesc? Cum pot auzi vocea lui Dumnezeu?

Sună alarma și mă grăbesc repede pe scări. Am uitat să-mi fac pachetul de prânz aseară, dar nu este timp; trebuie să mă uit din nou peste notițe înainte de examen. În liniștea din mașină când conduc spre școală, gândurile mele se îndreaptă către Dumnezeu. Vreau să fac voia Lui și tânjesc să-I aud vocea. Știu că chiar în forfota zilei Dumnezeu vrea să-mi vorbească, dar cum Îl pot auzi?

Știu că Dumnezeu îmi vorbește în fiecare zi

Susur blând și subțire

Mii de gânduri zboară prin capul meu în fiecare oră, dar cum este relația mea cu Dumnezeu? Am eu un tânjet sincer de a-i fi plăcut lui Dumnezeu cu gândurile, cuvintele și acțiunile mele? Când am acea dorință, El îmi deschide urechea pentru vocea Lui. Nu am auzit niciodată vocea lui Dumnezeu așa cum aud vocea celorlalți oameni, dar știu că Dumnezeu îmi vorbește în fiecare zi.

Istoria despre proorocul Ilie este o ilustrație bună despre cum Dumnezeu îmi vorbește în inima mea. Când Cuvântul lui Dumnezeu a venit la Ilie și i-a spus să se urce pe munte în prezența Domnului, Dumnezeu nu a fost în vântul puternic care despica munții și sfărâma stâncile; El nu era nici în cutremur. Dumnezeu nu a fost nici în foc. După foc, Ilie a auzit un „susur blând și subțire.” (1 Împărați 19:11-12)

Rapid la ascultare

Deci cum pot auzi acest „susur blând și subțire” când îmi vorbește? Eu îl pot auzi când, de exemplu, sunt într-o situație dificilă și un verset biblic îmi vine în minte și mă întărește.

Dumnezeu îmi amintește de asemenea să fiu bun, dar în același timp îmi arată păcatul care locuiește în natura mea omenească. De exemplu, pot fi ispitit să devin iritat din cauza oamenilor cu care interacționez în viața zilnică, chiar dacă încerc să-i binecuvintez. Dacă urechea mea este deschisă, aud cum Dumnezeu îmi arată că sursa problemei sunt așteptările mele egoiste, iar atunci am oportunitatea să răstignesc aceste cerințe ca să mă pot schimba!

Când sunt rapid să ascult vocea lui Dumnezeu, atunci El continuă să-mi vorbească. Nu este mereu la fel de ușor să fiu ascultător față de ceea ce aud. De obicei, mă costă voia mea proprie; trebuie să cedez la poftele și opiniile mele ca să fac ceea ce acea voce plăpândă îmi spune să fac. Când aud și împlinesc, atunci legătura mea personală cu Dumnezeu devine mai puternică și mai profundă!

Trebuie să cedez la poftele mele ca să fac ceea ce acea voce plăpândă îmi spune să fac.

O viață plină de pace și bucurie

În Iacov 4:8 scrie că dacă te ții aproape de Dumnezeu, El se va ține aproape de tine. Am experimentat că atunci când citesc în Biblie și mă rog, Dumnezeu îmi trimite ajutor ca să trăiesc conform voii Lui. El îmi vorbește clar în timpul zilei. El nu îmi arată doar cum să fac lucrurile mai bine în exterior, ci îmi arată păcatul care locuiește în natura mea omenească care îmi face viața grea mie și celor din jurul meu. Când mă rog Lui în nevoie din cauza păcatului meu, El îmi dă ocazii pentru a-l birui și îmi dă și puterea ca s-o fac!

Ca să mă apropii de Dumnezeu, trebuie să fiu deschis și pregătit să fiu ascultător voii Lui. Am nevoie să fiu aproape pentru a putea auzi. Dacă am o atitudine respingătoare față de poruncile lui Dumnezeu, mă țin la distanță. „Cel ce are urechi să audă!” Acest îndemn este repeatat de mai mutle ori în cartea Apocalipsa. Dacă aud, primesc hrană de la Dumnezeu pentru duhul meu și astfel pot fi de ajutor celor din jurul meu. Aceasta este o viață cu adevărat plăcută lui Dumnezeu.

Când aud vocea lui Dumnezeu și o împlinesc sunt extrem de fericit! Dumnezeu vrea să mă elibereze de natura mea omenească păcătoasă. Când iau aminte la vocea Lui în mijlocul forfotei zilei, acest proces poate avea loc în mine – procesul de sfințire. Este o viață plină de pace și bucurie!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.