Cum pot sluji Domnului?

Cum pot sluji Domnului?

Ce înseamnă de fapt să „slujești Domnului”?

3 minute ·

Ce înseamnă de fapt să „slujești Domnului”? Înseamnă să cânți în cor, să faci muncă misionară sau să ajuți cu strângerile de fonduri? Îi slujesc eu Domnului cu gândurile, cuvintele și faptele mele?

Programul zilei tale poate suna așa: lLecții la ora 7:00, prezentare pentru clasă la ora 9:00, două sarcini până la prânz, examen semestrial pentru săptămâna viitoare și activitate la biserică imediat după școală. Iar nivelul de stres crește direct proporțional cu numărul de atribuții. Ai simțit vreodată că nu sunt suficiente 24 de ore într-o zi? Pe lângă asta, când mai găsești timp să slujești în biserică, să citești Biblia și să te rogi? Te poți gândi, „Cum pot sluji Domnului și în același timp să mă ocup de studiile mele?”

Slujind cu VIAȚA MEA

Ce înseamnă de fapt să „slujești Domnului”? Înseamnă să fii în cor, să faci muncă misionară sau să ajuți cu strângerile de fonduri?

„Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!” Evrei 10:7. Sarcina unui slujitor este să facă ceea ce stăpânul cere, să îi fie pe plac. „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră…” 1 Tesaloniceni 4:3. Dorința lui Dumnezeu este ca noi să fim sfințiți, să fim curați așa cum El este curat. Un slujitor al Domnului slujește cu gândurile, cuvintele și faptele lui.

Cum ar fi dacă aș fi în stare să bifez toate sarcinile din lista unei zile, dar aș fi plin de murmur și cârtire de-a lungul întregii zile, bârfind pe colegii mei și lucrând cu jumătate de inimă? Slujesc eu atunci Domnului cu gândurile, cuvintele și faptele mele? „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!…” Eclesiastul 9:10. Când aleg să fiu pe placul lui Dumnezeu în tot ceea ce fac, atunci indiferent de lucrul pe care-l fac — că învăț pentru examenele finale sau lucrez la serviciul part-time sau că ajut la școala duminicală, eu pot sluji Domnului cu VIAȚA MEA — gândurile mele!

O educație pentru veșnicie

Să fii curățit și preschimbat în interior este o educație care durează întreaga viață. Când eu doresc să trăiesc într-un fel plăcut lui Dumnezeu — în gândurile, vorbele și faptele mele, atunci încep să aud vocea lui Dumnezeu. Când ascult și mă supun, învăț care este voia lui Dumnezeu pentru mine în diferitele situații din viața mea. Atunci El poate duce la îndeplinire voia Lui prin mine, eu devin un slujitor adevărat al Domnului!

Când ascult și mă supun, învăț care este voia lui Dumnezeu pentru mine în diferitele situații din viața mea.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.