Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Cum rămâne cu mine?

Cum rămâne cu mine?

Un articol dintr-un ziar național mi-a captat recent interesul. Autorul a luat o temă de actualitate în dezbaterile sociale curente, critica politicienilor noștri și critica conducătorilor noștri în general. Firul roșu de-alungul întregului articol era întrebarea: cum rămâne cu mine?

3 minute ·

Un articol dintr-un ziar național mi-a captat recent interesul. Autorul a luat o temă de actualitate în dezbaterile sociale curente, critica politicienilor noștri și critica conducătorilor noștri, în general. Firul roșu de-alungul întregului articol era întrebarea: cum rămâne cu mine? Fac și eu lucrurile pentru care îi critic pe ceilalți?

Articolul m-a pus să mă gândesc puțin la viața mea proprie și la cât de ușor este să ajung în gânduri de critică și observație referitor la alegerile și acțiunile oamenilor din jurul meu. Această tendință este ancorată adânc în mine ca om și nu trece zi fără ca astfel de gânduri și ispite să apară în viața mea zilnică.

În Biblie, apostolul Pavel îi scrie lui Timotei, un tânăr râvnăs care dorea să-I slujească lui Dumnezeu cu toată inima, să fie cu luare aminte asupra sa însuși și asupra învățăturii, și să continue cu asta. Dacă el făcea asta, el putea să se mântuiască pe sine și pe cei care-l ascultau (1. Tim 4:16). Eu m-am gândit deseori la această propoziție mică, dar acum, deodată ea a devenit actuală!

Aceasta trebuie să însemne că atât Pavel și Timotei erau conștienți de această tendință umană de a judeca și critica pe ceilalți. Și tocmai de aceea Pavel a văzut în aceasta o posibilitate mare de a pune focusul pe ceea ce el și Timotei puteau schimba – tocmai viața proprie, propriile gânduri și alegeri! Acestea treubuiesc făcute în concordanță cu Cuvântul lui Dumnezeu și exact cum Dumnezeu vrea ca ele să fie.

Pavel a văzut în aceasta o posibilitate mare de a pune focusul pe ceea ce el și Timotei puteau schimba – tocmai viața proprie, propriile gânduri și alegeri!

Pentru mine acest mic articol m-a trimis să mă gândesc la Pavel și Timotei care, cu aproape două mii de ani în urmă au experimentat aceleași ispite pe care noi le avem azi. Ispita de a critica și de a arăta cu degetul, nu mai puțin spre persoane care poartă răspundere pentru lucruri despre care noi poate avem foarte puțină cunoștință și viziune. Gândește-te cât de ziditor și constructiv ar fi dacă toată această energie negativă care se folosește pentru criticarea și judecare altor oameni, s-ar folosi într-un scop pozitiv și constructiv! De-a face bine, a spune ceva bun, a încuraja, a întâri, a te ruga pentru ceilalți.

Este aceasta posibil?, poți întreba. Eu sunt doar un om, pot eu trăi astfel? Dacă l-ai fi întreba pe Pavel, cred că ai fi primit același răspuns ca și Timotei. Să fii cu luare aminte asupra ta și asupra învățăturii. Fii cu luare aminte asupra ta și asupra Cuvântului lui Dumnezeu! Roată-te la Dumnezeu pentru putere ca să birui toate aceste tendințe umane și gânduri negative. Pavel a crezut și a experimentat că Cuvântul lui Dumnezeu era viu și că avea o putere de a revoluționa viața și gândurile lui și astfel el a devenit complet înnoit. În acest mod el putea trăi o viață în armonie cu Dumnezeu și Cuvântul Lui, unde în fiecare zi avea posibilitatea de a lucra cu sine și a găsi domenii noi unde se putea dezvolta pentru a deveni tot mai asemănător lui Isus. Aceste posibilități le am și eu azi! Apuc eu posibilitatea?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.