Cum să faci progrese rapide în viața ta de creștin?

Cum să faci progrese rapide în viața ta de creștin?

Ai mai auzit expresia: „folosește prezentul?”

4 minute ·

„Mă pot ruga mai târziu. Sunt sigur că voi avea ceva timp să-mi citesc biblia la un moment dat. Bineînțeles că vreau să slujesc lui Dumnezeu, dar nu poate asta aștepta puțin?” Ai mai auzit aceste gânduri până acum?

Este ușor să amâni lucrurile. Este natura umană. Dar, doar pentru faptul că este ușor, nu înseamnă este calea pe care trebuie s-o alegi! O astfel de gândire blochează creșterea și dezvoltarea într-o viață cu Hristos. De fapt, această atitudine Îl blochează pe Dumnezeu să termine o lucrare în tine.

Folosește prezentul!

Biblia vorbește despre o atitudine total nouă de a face lucrurile. Vorbește despre a acționa „acum,” „imediat” sau „azi!” În 2 Corinteni 6:2 scrie „…acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii." Răspunsul obișnuit, pe care-l primești de la oameni care au fost îndemnați să se împace cu Dumnezeu, este: „O voi face mai târziu, dar nu acum, nu azi, nu în seara asta.

Dacă spui asta de fiecare dată, nu o vei face niciodată; dar dacă o faci imediat, atunci ești sigur că se va împlini. Fiind ascultător de credință, poți să capeți viață veșnică în acest moment scurt – prezentul! Asta ne învață valoarea timpului, valoarea prezentului.

Așa ar trebui să meargă tot drumul – pas cu pas. Dacă facem ceva imediat, avem asigurarea că se face. Nu știm ce putem face mai târziu; nici nu știm dacă vom mai primi aceeași oportunitate din nou.

Acționează imediat!

Când Dumnezeu îți arată pasul următor, fă-l imediat și continuă în această manieră până la sfârșit; atunci ești o persoană înțeleaptă. Vei experimenta progres consistent și rapid pe calea vieții, și vei fi un exemplu strălucitor pentru toți ceilalți!

Roagă-te imediat, scoală-te imediat, scrie imediat, deschide-te imediat, cere-ți iertare imediat, cere imediat, fă imediat ce ți-a fost amintit, fii ascultăror de Dumnezeu imediat, începe imediat să înaintezi în Dumnezeu cu toată puterea, propune la rugăciune imediat, slujește imediat cu darul pe care-l ai, pune-ți lucrurile în ordine imediat, chiar în această zi! Nu lăsa soarele să apună peste nedreptatea ta! Nu te culca până nu ai rezolvat!

O viață unsă

„Calea prezentului” este plină de vitalitate, un stil bogat și binecuvântat de viață! Râuri de binecuvântare curg pe această cale! Ce cale cerească unsă, care conduce la progres enorm! De ce să nu mergi pe ea? Care este răspunsul tău la această întrebare? Dacă vezi că un lucru este clar voia lui Dumnezeu, de ce să nu îl faci imediat? Dacă facem așa, atunci imediat suntem gata să luăm următorul pas, și așa mai departe, fără oprire.

„Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii … Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „astăzi", pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.” Evrei 3:7-8, 13.

Aceasta se aplică la orice nivel de dezvoltare în Hristos Isus, până la sfârșit. Se aplică la fiecare pas și la fiecare faptă. Toți trebuie să progresăm; toți putem să facem lucrurile mai bine.

Așadar, important este, atunci când vezi că trebuie făcut ceva, să nu amâni pe altă dată, ci să îl faci imediat, așa așa începi să faci voia lui Dumnezeu. (Luca 12:47)

Aceasta este o versiune editată a articolului „Calea prezentului” care a fost original publicată în norvegiană în revista Skjulte Skatters Forlag în cartea “Calea vieții” în 1935.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.