Cum știi când Dumnezeu te cheamă?

Cum știi când Dumnezeu te cheamă?

Dumnezeu te cheamă, dar depinde de tine să răspunzi.

3 minute ·

Dumnezeu te cheamă, dar depinde de tine să răspunzi.

În 1 Timotei 2:4 spune: „Dumnezeu voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.” Dumnezeu are un plan incredibil și El vrea să te folosească pe TINE! El vrea să te salveze de o viață de păcat și nefericire – la o viață cu pace și bucurie adevărate! El vrea să te pregătească pentru eternitate. El vrea să folosească viața ta pentru a slăvi Numele Lui. Dumnezeu te cheamă. El te iubește și vrea să te ajute!

Deci cum te cheamă Dumnezeu? Poate întâlnești pe cineva a cărui viață dumnezeiască te face să te provoace, sau citești sau auzi ceva care crează în tine o năzuință după ceva mai mult. Poate că încerci să trăiești o viață bună și să reacționezi într-un mod corect, dar întotdeauna eșuezi și te simți gol în interiorul tău. Acesta este Dumnezeu care te cheamă. El te atrage, dar depinde de tine să răspunzi.

În Evrei 1:1-2 spune: „După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul.” Dumnezeu Și-a trimis Fiul pe pământ ca om, unde Isus a experimentat aceleași încercări ca și noi, dar nu a cedat niciodată în păcat. Astfel El ne-a lăsat un exemplu pe care îl putem urma. Acum El te invită ca să-L lași să intre în viața ta, să te îndrume, să te întărească și să te ajute ca să trăiești aceeași viață biruitoare. „Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Această chemare a dragostei este ca un magnet puternic care întotdeauna trage într-o direcție; să te întorci total de la tot ce este rău, corupt, decăzut și de la tot ce este căutarea folosului propriu și să te întorci către Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, să-I urmezi exemplul și să ajungi la o viață de neprihănire, pace și bucurie. Dar alegerea este întotdeauna a ta, pentru că Dumnezeu ți-a dat o voie liberă.

Dacă îți deschizi inima pentru Isus, aceasta înseamnă să iei decizia să te oprești total de a mai trăi pentru tine însuți și să Îi dai Lui control total, ca Domn și Mântuitor. Este o decizie care îți va schimba total viața. Nu va mai trebui să continui să păcătuiești, să-ți pierzi cumpătul, să fii iritat, să fii ofensat. Isus a venit să te salveze și să facă o cale afară din toate aceste lucruri. El te va conduce în această viață minunată, pas cu pas, dacă răspunzi chemării Lui.

Nu lăsa nimic să te împiedice să faci alegerea cea mai importantă a vieții – deschide ușa inimii tale pentru Isus azi.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.