Cum știu care este planul lui Dumnezeu pentru mine?

Cum știu care este planul lui Dumnezeu pentru mine?

Eu eram sigură despre credința mea, dar absolut deloc sigură despre viitorul meu…

5 minute ·

Mi-a fost greu să aleg profesia pe care să o studiez. Dacă alegeam „greșit” în legătură cu planul lui Dumnezeu? Cum puteam să știu care era voia lui Dumnezeu tocmai cu viața mea?

Eram sigură de credința mea, dar absolut deloc sigură de viitorul meu și direcția în care trebuia s-o apuc. Eram convinsă că Dumnezeu avea un plan pentru mine și voiam foarte mult să aleg corect direcția și să „nimeresc” și planul lui Dumnezeu pentru mine.

Ce profesie ar trebui să aleg?

Perioada liceului se încheie în curând și în capul meu, o întrebare produce mereu neliniște. Apare în gândurile mele destul de des în timpul zilei și nu mai puțin seara când mă culc. „Ce voi face când voi fi mare?” – m-a atins cu toată puterea. Deodată a devenit la fel de reală ca manualele școlare pe care le pun în ghiozdan.

Universitățile postlicealele ispitesc și atrag către sine cu tot felul de oferte de studiere. Gândurile mele încep să le viziteze pe fiecare dintre ele și citesc mult despre diferitele direcții în care aș putea să mă îndrept. Mult prea multe direcții pentru gustul meu; îmi displace să fac alegeri. Dacă aleg greșit? Atunci Dumnezeu nu-Și va îndeplini planul Lui cu mine. „Mi-aș dori să știu exact ce vrea Dumnezeu cu mine” – îmi vine des în minte. Simțurile mele formează un grafic alternant.

Toate lucrurile lucrează spre cel mai mare bine al meu – indiferent de alegeri?

Într-o zi m-am trezit cu un verset care a dezlegat acest nod mare și care m-a ajutat în multe situații după aceea.

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binee celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

Acesta a fost răspunsul – atât de simplu. Exact ca și cum cineva ar fi aprins lumina într-o cameră întunecată. Atâta timp cât sunt sigură că vreau să slujesc lui Dumnezeu din toată inima – aceasta este important pentru Dumnezeu. El care are putere în cer și pe pământ și bineînțeles că poate întoarce lucrurile astfel încât ca toate să fie spre cel mai mare bine al meu.

O viață mai ușoară

S-a întâmplat de parcă un sac greu s-a luat de pe umerii mei în același moment. Pentru prima dată după mult timp am simțit cum s-a împrăștiat o pace în tot trupul. Am fost complet încredințată că Dumnezeu urma să binecuvinteze alegerea indiferent care ar fi fost ea. Dumnezeu nu decide dacă mă poate folosi în funcție de profesia sau capacitățile mele, ci totul are de-a face cu gândirea mea.

Când dorința și gândirea mea este de a sluji lui Dumnezeu cu viața mea, atunci devin interesată să găsesc adevărul despre mine însumi. Dacă merge bine sau rău cu deciziile practice pe care le iau, Dumnezeu mă poate învăța întotdeauna să umblu ca un ucenic adevărat și pot primi valori cerești din fiecare situație.

Planul lui cu mine este ca să găsesc ce iese din firea mea pământească ca astfel să pot începe o luptă împotriva acelor lucruri. Ce iese din firea mea pământească? Doar acele lucruri de care vreau să scap – precum egoismul, gânduri de îngrijorare, pofte și plăceri, etc. El îmi dă toată puterea de care am nevoie ca să birui asupra acestor ispite înainte ca ele să devină păcate.

O viață cu Dumnezeu și cu binecuvântarea Lui

Aceasta m-a ajutat foarte mult în viață. Deseori situațiile pot părea complicate și dificile, dar atunci îmi pot aminti de promisiunea lui Dumnezeu – „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Cu această poziție Dumnezeu îmi poate arăta în toate situațiile vieții care este voia Lui și, prin a urma această voie, eu sunt binecuvântată și primesc parte din viață veșnică.

Când văd lucrurile din acest unghi, atunci totul se simplifică într-un mod minunat. Atunci pot, pur și simplu, face alegeri și pot fi sigură că Dumnezeu este cu mine căci eu Îl iubesc pe Dumnezeu! Puterea lui de a întoarce și pune în ordine lucrurile depășește înțelegerea noastră.

„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă pentru El.» (2. Cronici 16:9)

Este fantastic să știi că Dumnezeu întotdeauna mă vede și mă întărește. Mă pot odihnă în siguranță în mâna Lui restul vieții, indiferent ce se întâmplă. Voi continua să lupt împotriva păcatului din mine, pentru că am experimentat bucuria care vine de acolo. Dumnezeu sprijină cu adevărat pe cel care are toată inima pentru El! Sunt de nedescris de recunoscătoare pentru acest lucru.

Dumnezeu nu mi-a arătat clar și deslușit ce trebuie să studiez, dar El mi-a arătat că cel mai important pentru El este să-L iubesc și să trăiesc viața la care El m-a chemat.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.