Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Cum știu dacă Dumnezeu mă iubește?

Cum știu dacă Dumnezeu mă iubește?

Teoretic vorbind, noi știm că Dumnezeu ne iubește. Dar unde este el în momentele dificile?

5 minute ·

Ni se spune constant „Dumnezeu te iubește.” Dumnezeu este dragoste. Asta pare să fie doar o terorie, mai ales în momente dificile. Un este este dragostea Lui atunci?

În acele momente când viața devine copleșitoare, când stai singur, cu mâinile în palme gândindu-te în interior: unde este Dumnezeu acum? Încep să îți curgă lacrimi pe obraji. Ți-ai pierdut jobul. Ai pierdut un prieten. Ai avut o zi foarte grea. Poate ai fost foarte ghinionist. Poate cineva te-a rănit cumva. Poate te-ai săturat de felul în care ești, te gândești că nu ești vrednic de dragostea Lui. Sunt multe motive care pot apărea în minte, care pun la îndoială dragostea lui Dumnezeu; pun sub semnul întrebării dacă El mai are grijă de tine.

Dumnezeu te cunoaște mai bine decât tu însuți

Când astfel de gânduri se iau formă și amenință să te copleșească, cea mai bună prescripție este să te întorci spre Cuvântul lui Dumnezeu. Acolo sunt dovezi din abundență care să dovedească că Dumnezeu te iubește. Regele David a scris:

Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.” (Psalm 139:1-4)

Acesta este Dumnezeul tău. Unul care te cunoaște mai bine decât tu însuți. El știe despre fiecare situație din viața ta. El nu a abandonat niciodată pe nimeni. El ține fiecare creație prețioasă în mâna Sa. (Isaia 49:15-16)

„Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalm 139:13-14)

„Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!” (Psalm 139:17)

Isus ne spune că nicio vrabie nu cade la pământ fără voia Tatălui. (Matei 10:29:31). Cu cât mai mult nu are El grijă de cei care merg pe urma lui Isus pe care Dumnezeu i-a făcut după propria Sa imagine? (Geneza 1:27)

Nu te voi lăsa și nici nu te voi părăsi

Când ajungem în acele momente dificile din viața noastră – acest lucru nu este cauzat de faptul că Dumnezeu nu are grijă de noi, nici că ne-a abandonat. Dumnezeu a planificat viața fiecăruia cu minuțiozitate, până la ultimul detaliu. Planul Lui pentru noi este mântuirea noastră. Să ne facă să ne încredem în El și nu în capacitățile noastre umane. Și când ajungem în aceste momente, El nu ne lasă singuri.

Cu acest dar enorm al dragostei din partea lui Dumnezeu, noi putem obține îndurare, har și ajutor la tronul de har în momentele de nevoie.

El Și-a trimis iubitul Său Fiu în lume ca noi să avem un Mare Preot care poate avea milă de slăbiciunile noastre. Cu acest dar enorm al dragostei din partea lui Dumnezeu, noi putem obține îndurare, har și ajutor la tronul de har în momentele de nevoie. Vei realiza că Tatăl și Fiul sunt acolo de fiecare dată când vin cu cererea ta.

Vei descoperi că Domnul tău va fi cu tine, exact cum a fost cu Iosua mulți ani în urmă.

„Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, căci tu vei da în stăpânire poporului acestuia ţara pe care am jurat părinţilor lor că le-o voi da.” (Iosua 1:5-6)

Aceasta nu înseamnă că vor dispărea momentele grele, ci înseamnă că vei găsi puterea, curajul și harul ca să treci prin aceste timpuri. Dumnezeu este cu tine și îndurătorul Mare Preot se roagă pentru tine la fiecare pas al tău. (Evrei 7:25). Atunci vei trece prin necazurile tale precum aurul trece prin curățirea de foc, rezultatul final fiind mântuirea sufletului tău. Atât de mult ne iubește Dumnezeu. El a planificat fiecare moment al mântuirii noastre. Și El nu îți va da niciodată mai mult decât vei putea purta. (1. Corinteni 10:13)

Un Dumnezeu al compasiunii

Dumnezeu ne cunoaște și are milă pentru slăbiciunile noastre. El nu este un Dumnezeu dur și nedrept. El este drept și este mișcat de milă pentru noi. El este suporterul nostru cel mai mare; nimeni nu vrea să avem succes mai mult decât El. Crede asta! Crede cuvintele minunate de încurajare care le-a vorbit prin proorocul Ieremia:

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Voi Mă veţi chema şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” (Ieremia 29:11-13)

El este cu tine în fiecare moment din fiecare zi și te iubește mai mult decât îți poți imagina. (Romani 8:38-39)

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.