Cum știu eu că Biblia nu este inventată?

Cum știu eu că Biblia nu este inventată?

Am citit și învățat din ea toată viața mea, dar unde pot găsi dovadă că Biblia spune adevărul?

5 minute ·

Ți-ai pus vreodată întrebarea „Cum știu eu că Biblia nu este inventată?” Este o întrebare mare. Gândindu-mă la asta astăzi, mă întreb, cum știu eu de fapt asta?

Căutând online, găsesc multe și diferite răspunsuri. Precizie științifică și istorică, profeții împlinite, etc. Dar cum știu eu dacă Biblia se referă direct la mine, la viața pe care o trăiesc eu acum, în această zi și în această eră în care trăim?

Biblia a fost o temelie a vieții mele de când eram o fetiță mică. Îmi amintesc când stăteam cu frații și surorile mele când ea ne citea istorioare biblice înainte de culcare. Poveștile erau vii pentru mine. Eroi ai credinței care făceau lucruri mari prin Dumnezeu. Isus și apostolii făcând miracole. Îmi plăcea în special povestea cu Estera. Un basm cu o viață așa cum trebuie, despre o fată care a devenit o regină și care și-a salvat poporul! Imaginile pe care le depănam în mintea mea în timp ce îmi rezemam capul pe umărul mamei și ascultam nu s-au șters de fapt niciodată.

Mai mult decât o carte de povești

Cu cât am crescut, am început să înțeleg că Biblia nu este doar o carte de povești. Am învățat că istoriile și învățăturile Bibliei sunt relevante și azi. Acestea sunt un ghid pentru mine, ca să îmi arate cale pe care trebuie să merg în viața mea. Viața pe care Isus și ucenicii Lui au trăit-o, care este scoasă la viață așa de viu în paginile din Biblie, mi-a dat un șablon pentru viața mea.

Am întrebat-o pe o prietenă de-a mea dacă îmi dea mai multă claritate cu privire la acest subict. Ea este o femeie mai bătrână, iar eu am încredere în înțelepciunea și experiența ei. „Noi știm că Biblia este adevărată și că este Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că atunci când noi facem ce ne spune ea, rezultatul este acela de care ne spune Biblia. De exemplu, dacă eu dau, eu devin fericit. Dacă eu mă smeresc, primesc har. Dacă eu mă rog la Dumnezeu, El mă aude și îmi răspunde, etc.” (2 Corinteni 9:6-7; Ioan 4:6; Ieremia 29:12-14)

Răspunsul ei mi se potrivește. Eu știu că asta este ceva care am și eu însumi. Începe cu un pas al credinței, iar atunci când eu sunt ascultător de acea credință, încep să experimentez că principiile scrise în Biblie îmi pot schimba viața, iar atunci credința mea este și mai mult întărită.

Știm că Biblia este adevărată și că este Cuvântul lui Dumnezeu pentru că atunci când facem ce ne spune, rezultatele sunt cele despre care scrie în ea.

Cum mi-a afectat credința viața mea?

Mă gândesc în retrospectivă la viața mea. Văd că de-a lungul anilor, tot lucrând și ascultând de Cuvântul lui Dumnezeu, viața mea, de fapt, s-a schimbat. Știu că mai am mult de mers până când lucrarea pe care Dumnezeu vrea s-o facă în viața mea se va sfârși, dar deja pot vedea că a avut loc o transformare în mine.

De exemplu eu mă îngrijorez foarte mult ca persoană, din natură. Mă îngrijoram de orice, viitor, trecut, familie, job, etc. Dar în Filipeni 4:6-7 scrie: „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Chiar am lucrat cu acest verset în vața mea. M-am rugat la Dumnezeu și am găsit gândurile de îngrijorare care îmi vin în minte atât de ușor. Și încet, dar sigur și am văzut cum pacea lui Dumnezeu vine în inima și gândirea mea. Învăț să mă încred în El și „să nu mă îngrijorez de nimic”, și experimentez odihnă și pace care care au fost promise și care vin din asta. Experimentez că Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat!

Datorită credinței și ascultării credinței, sunt transformată.

Cel mai mare miracol dintre toate

Atunci când aud despre eroii credinței despre care sunt obișnuit să aud și miracolele pe care le-au făcut ei, eu știu că pot fi una dintre acele istorisiri. Nu că eu omor uriași, sau că transform apa în vin. Ci din pricina credinței și a ascultării credinței eu devin transformat. Acesta este cel mai mare miracol dintre toate, iar acesta nu s-ar putea înfăptui fără Cuvântul lui Dumnezeu.

Deci dacă tu pui această întrebare „Cum știu eu că Biblia nu este inventată?” eu te provoc. Încearcă să trăiești viața pe care acesta ne învață. Fii ascutător. Să vezi dacă nu vei experimenta tu însuți adevărul acesteia.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.