Daniel: credincios doar lui Dumnezeu

Daniel: credincios doar lui Dumnezeu

Aceasta este o istorie despre credincioșie adevărată.

4 minute ·

Aceasta este o istorie despre curaj dar, mai mult decât toate, despre credincioșie adevărată.

Daniel se scoală și o nouă zi stărlucește prin ferestrele deschise. Ele sunt îndreptate către iubitul lui oraș natal Ierusalim. Daniel îngenunchează smerit la ferestre și își trimite rugăciunea sinceră către singurul lui Domn. Face asta de trei ori pe zi, iar azi nu este o excepție. Dar acum el o face cu un risc mult, mult mai mare.

Astăzi, dacă te închini în fața altcuiva în afară de împărat, îți pui în pericol viața. Ca toți ceilalți din țara Babilon, Daniel a citit ultimul decret trimis de la împărat. Cei care se roagă la altcineva în afară de rege în următoarele treizeci de zile va fi aruncat în groapa cu lei. Este o soartă foarte nefastă.

Dar Daniel nu ezită. Nici nu se pune problema ca el să-și părăsească Dumnezeul, Cel care a fost cu el încă din prima zi. Dumnezeul lui Daniel nu l-a dezamăgit niciodată și nici Daniel nu-L va dezamăgi pe Dumnezeu.

Daniel slujea lui Dumnezeu și doar lui Dumnezeu.

Biblia spune ce s-a întâmplat mai departe:

„Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte. Atunci, oamenii aceştia au dat năvală în casă şi au găsit pe Daniel rugându-se şi chemând pe Dumnezeul lui.” Daniel 6:10-11

Daniel a fost arestat și aruncat în groapa cu lei. Dar Dumnezeul Cel Atotputernic a avut grijă de credinciosul Său Daniel și nu a permis să aibă măcar o zgârietură. (Daniel 6:8-24)

Daniel a continuat să se roage la Dumnezeu în sărăcie asupra lui însuși. Și Dumnezeu l-a auzit. Imediat cum a început să se roage, Dumnezeu a poruncit îngerilor să se ducă să-l ajute.

„Când ai început tu să te rogi, a ieşit cuvântul, şi eu vin să ţi-l vestesc; căci tu eşti preaiubit şi scump.” Daniel 9:23

Gândește să primești un astfel de mesaj din cer: „Ești preaiubit și scump! Cuvintele ți-au fost ascultate! Noi am fost trimiși imediat să te ajutăm.”

Aceasta este o istorie despre curaj, dar cel mai mult despre credincioșie. Daniel nu a făcut compromis. El a refuzat să se închine și să se adapteze după oameni și să-i lase pe ei să-l formeze cu opiniile și regulile lor, chiar dacă aceasta însemna să moară. Daniel slujea lui Dumnezeu, doar lui Dumnezeu, chiar dacă asta l-ar fi costat viața.

Chemat să trăiască în slavă veșnică

În ziua în care Daniel a îngenuncheat și s-a rugat la Dumnezeu, de fapt el și-a semnat propria sentință la moarte. Dar Dumnezeu nu gândește ca oamenii și El nu este limitat ca noi. Dumnezeul care l-a salvat pe Daniel din groapa cu lei este același Dumnezeu ca azi și pentru totdeauna.

Și chiar în fața leilor care urlau, sau, în cazul nostru, în fața la orice suferință am putea experimenta, Dumnezeu răsplătește credincioșia. Când ne aplecăm genunchii pentru El și decindem că orice ar veni pe drum, noi nu-L vom abandona pe Dumnezeu, atunci El ne răsplătește bogat. Noi devenim foarte folositori Lui și putem fi o binecuvântare și un ajutor real pentru oamenii din jurul nostru, așa cum Daniel a devenit un sfetnic de neprețuit pentru regii Babilonului.

Dumnezeu aude rugăciunile celor credincioși! Hai să avem aceeași gândire ca Daniel și să ne rugăm în fiecare zi pentru har ca să fim păziți în voia Lui.

„Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi, când ţi-ai pus inima ca să înţelegi şi să te smereşti înaintea Dumnezeului tău.” Daniel 10:12

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.