De ce am nevoie de mântuire?

De ce am nevoie de mântuire?

Există doar un singur lucru care te poate satisface cu adevărat.

6 minute ·

Este o goliciune profundă și deranjantă pe care nu o poți explica. Sau poate o poți descrie ca „povară” – un sentiment de vină pe care nu il poți elimina. Încerci să cauți lucruri care să te distragă dar nimic nu pare să funcționeze în gradul în care tu speri. Și există un motiv pentru asta.

Goliciunea din poftele tale

În Eclesiastul 1:8 spune că „Ochiul nu se mai satură privind, şi urechea nu oboseşte auzind.” Mai scrie și că: „Am văzut tot ce se face sub soare; şi iată că totul este deşertăciune şi goană după vânt! Ce este strâmb nu se poate îndrepta, şi ce lipseşte nu poate fi trecut la număr.” Eclesiastul 1:14-15.

Este o mare goliciune în lucrurile din această lume! Indiferent cât de mult obții din ele, nu vei fi niciodată satisfăcut. Tu cauți disperat pace și bucurie, dar nu le găsești nicăieri. Te chinui și te străduiești, dar la sfârșitul fiecărei zile realizezi că aceste lucuri îți lipsesc din viață. Nu vrei să fii eliberat de această goliciune?

Eternitatea este în inima ta!

În Eclesiastul 3:11 scrie că „El a pus veșnicia în inimile lor.” Te-ai gândit la asta? Exact asta a făcut Dumnezeu pentru tine. El a pus o dorință în inima ta, o căutare pentru lucrurile care sunt frumoase, pure și eterne! Nu ai simțit tu dorința asta în viața ta?

Poate nu ești mereu conștient de prezența acestei dorinți, dar o observi din când în când. Uneori ea se manifestă când lucrurile nu merg conform planurilor, când ești trist, dezamăgit și singur. Alteori, o observi când ai realizat ceva semnificativ, când ai ajuns la o bornă kilometrică în viață. Chiar și în vârful succesului, te gândești că trebuie să fie ceva mai mult. Ai o dorință după lucrurile care sunt eterne și nimic din această lume nu va satisface acea dorință. Dar ce o va satisface?

Sursa vieții și bucuriei

Nu este oare Dumnezeu însuși care poate facea asta? El este Cel care ți-a dat duh, trup și suflet. (Geneza 2:7). El este Cel care te-a creat și ți-a dat viață. El este însăși sursa pentru viață și bucurie! Încă de la început, Dumnezeu a dorit să conducă oamenii prin duhul lor. Dar, din cauza căderii, păcatul a perforat natura umană astfel încât ei și-au pierdut legătura cu Dumnezeu (sursa vieții). Oamenii au început să fie conduși de poftele lor în loc de Tatăl lor ceresc, iar omenirea a căzut într-un mare întuneric și o mare goliciune.

Acesta este motivul pentru care te simți așa. Acesta este motivul pentru care nimic din lumea asta nu te poate satisface. Menirea ta este să ai legătură cu Tatăl tău ceresc! Dar, în loc, tu ești legat de poftele și dorințele tale păcătoase care există în tine, încă de la cădere. Poți să încerci cât vrei, tu nu vei fi niciodată fericit în starea în care ești. „Fiindcă plata păcatului este moartea…” Romani 6:23.

O cale înapoi spre Tatăl

Dar, din fericire, nu trebuie să rămâi în această stare nenorocită, unde goliciunea și moartea conduc! Dumnezeu dorește să aibă legătură cu tine. (Iacov 4:5-8). Atât de mult încât Și-a trimis propriul Său Fiu, Isus Hristos, pe pământ ca să te elibereze de lanțurile aduse de trăirea în poftele tale. El a cucerit însuși lucrul care îl separă pe om de Creatorul său: păcatul sau neascultarea de voia bună și desăvârșită a lui Dumnezeu. Păcatul a fost condamnat în firea Lui când Și-a negat voia proprie ca să împlinească voia lui Dumnezeu, și, astfel, a putut să inaugureze o cale înapoi spre Tatăl. (Romani 8:3, Luca 22:42). Acum tu ai oportunitatea să primești legătură cu sursa vieții, prin a-L urma pe Isus, negându-ți voia proprie. El îți poate da tot ce tu ai nevoie în viață!

Aceasta începe cu căință – tu te decizi să trăiești din toată inima pentru Dumnezeu, și continui cu mântuirea zilnică – care transformă natura ta păcătoasă în ceva sfânt și plăcut lui Dumnezeu. Fără mântuire, nu avem nici viitor, nici nădejde. (Romani 8:13). Dar, cu ea, tu ai oportunitatea să devii o persoană totală nouă: o persoană care este mulțumit și plin de pace în viață! Nu vrei tu asta? Nu simți cum Dumnezeu atinge corzile inimii tale? Nu simți cum El atinge punctul sensibil al inimii? Dumnezeul cel Atotputernic, Creatorul tău, El care nu are început și nici sfârșit dorește să te salveze de păcat și moarte! El dorește să-ți dea viață veșnică. (Romani 6:20-23). El Își întinde mâna spre tine.

Caută-L câtă vreme Se mai poate găsi

„De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă, dar, şi veţi mânca ce este bun, şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. Luaţi aminte şi veniţi la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi: căci Eu voi încheia cu voi un legământ veşnic…. Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape. Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând.” Isaia 55:2-3, 6-7.

Dumnezeu, în dragostea și îndurarea lui mare, dorește să te salveze de goliciune și desolarea care vin odată cu trăirea în poftele tale. De ce să continui să trăiești după lucrurile care îți aduc DOAR moarte și autodistrugere? De ce să trăiești o viață care este înstrăinată de Dumnezeu, când poți avea o viață și un viitor slăvit cu El? Dumnezeu te cheamă să fii mântuit! El te cheamă să părăsești vechea viață: obiceiurile tale păcătoase și toată nedreptatea. El vrea să te ducă pe o cale nouă, ca tu să ajungi la bucurie, pace și odihnă în duhul tău. Vei răspunde sau nu dorinței din inima ta?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.