De ce nu vorbește Dumnezeu din ceruri, sau ceva?

De ce Dumnezeu nu-mi face ușor să cred în El.

De ce nu vorbește Dumnezeu din ceruri, sau ceva?

Cei mai mulți oameni experimentează gânduri de îndoială. De ce nu face Dumnezeu lucrurile mai simple pentru mine, ca eu să cred? De ce nu-Și dovedește prezența sau puterea?

Fiind un tânăr creștin, lupta de a crede este reală.

Gânduri de îndoială vin în multe forme precum: „Ce a intenționat Dumnezeu să facă cu viața mea când m-a chemat?” „De ce permite tragediilor să se întâmple?” și „De ce simt că este foarte departe?”

De ce nu este mai ușor să crezi?

Numele lui Dumnezeu este Minune. El, prin Cuvântul Său, a creat tot universul. Din dragostea Lui mare, a creat și fiecare persoană în parte. Puterea și abilitatea pe care El trebuie s-o dovedească este nelimitată.

Propriile mele gânduri îngreunează propria persoană să creadă și să vadă dovada existenței și puterii lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu a lăsat ca să fie ușor pentru mine să cred, pentru că El vrea să vadă dacă eu vreau să cred în El sau nu. El mă iubește atât de mult încât îmi dă o alegere liberă să cred în El și să-L iubesc.
Dumnezeu vrea să-mi fie aproape și vrea ca eu să devin ca El. (2 Petru 1:4) Tot ceea ce Dumnezeu acționează este bun, (Psalm 119:68), dar, din cauza păcatului, s-a creat o distanță mare între Dumnezeu și mine, care face că este atât de greu ca eu să cred că pot deveni asemeni Lui. Dumnezeu vrea ca eu să cred în biruință asupra păcatului, căci păcatul este sursa la toată nefericirea și suferința, și astfel să elibereze tot pământul de păcat.

Toate lucrurile pe care Dumnezeu permite să se întâmple, ne aduc mai aproape de El și mai departe de păcat. De aceea El permite unor lucruri să se întâmple care par complet fără sens și, uneori, chiar tragice.

De ce aș vrea să cred în Dumnezeu?

Dumnezeu are un anume plan și un viitor fericit pentru fiecare persoană care crede în El, indiferent cine este sau de unde vine acea persoană. De fapt, Dumnezeu a făcut posibil pentru oricine, oriunde să creadă în El și să Îl experimenteze personal.

Pot fi eliberat de povara grea cauzată de păcat și de ciclul continuu de păcat-iertare, păcat-iertare.

Planul lui Dumnezeu depășește orice imaginație de-a mea. Faptul că L-a trimis pe Isus să trăiască pe pământ și I-a trimis Duhul Sfânt a fost parte din planul lui mare. Isus a avut o natură ca tine și mine, dar prin ascultarea de Duhul lui Dumnezeu, El nu a păcătuit niciodată. Acum este posibil pentru mine să primesc același ajutor de la Duhul Sfânt și să fiu întotdeauna victorios împotriva păcatului. Când cred în Dumnezeu și ascult de Duhul Lui, pot fi eliberat de povara grea cauzată de păcat și de ciclul continuu de păcat-iertare, păcat-iertare.

Am nevoie de Duhul Sfânt ca să cred și să înțeleg planul Lui făcut pentru mine, în dragostea Lui mare. Dumnezeu este un prieten care-mi dă puterea și ajutorul necesar pentru a îndeplini imposibilul.

Cum cred?

Pentru a crede, este nevoie de acțiune. Primul pas este să cer iertare de la Dumnezeu, cu o dorință de a nu mai face lucrurile despre care știu că sunt păcătoase și rele.

Apoi, am nevoie Duhul Sfânt pentru puterea de a crede și asculta de Dumnezeu. Pentru a primi Duhul Lui, am nevoie să mă rog la El și să îmi citesc Biblia și să încep să fac lucrurile pe care le citesc. Poate am făcut ceva rău și păcătos pe care nu voiam să-l fac – atunci îmi cer sincer iertare și mă hotărăsc să nu îl mai fac niciodată. Dacă sunt diligent și nu cedez, Dumnezeu vede credința mea și îmi dă Duhul Său.

Este o poveste în Biblie despre un prooroc, Ilie, care s-a rugat la Dumnezeu și a așteptat un răspuns. Mai întâi a venit un cutremur, apoi un foc, dar Dumnezeu nu i-a răspuns lui Ilie prin ele. După acestea, Dumnezeu a vorbit cu o voce ca un susur blând. (1 Împărați 19:12).

Copiii lui Israel L-au auzit pe Dumnezeu și au experimentat miracolele Lui în numeroase rânduri, dar tot au rătăcit prin deșert timp de patruzeci de ani, în necredință. Azi, Dumnezeu ne vorbește prin Duhul Său cu aceeași voce plăpândă, ca lui Ilie.

Pentru a auzi Duhul lui Dumnezeu azi, trebuie să fiu interesat mai mult decât ca-n momentele când sunt curios ce este nou în mediile sociale, ce prietenii mei gândesc despre mine sau mult mai interesat decât planurile carierei mele. Trebuie să-L iubesc pe Dumnezeu și să doresc să fiu ca El.

Când primesc Duhul Sfânt, încep să primesc instrucțiuni în timpul zilei, de la acea voce. Mi se amintește despre cum pot face lucrurile mai bine și îmi este ascultată rugăciunea.

Poate mă scol morocănos; atunci Duhul îmi amintește că iritația și mânia sunt păcate; mă rog la Dumnezeu pentru ajutor ca să nu mă mai irit. Cu ajutorul din Duhul Lui, pot să aleg să nu mai devin mânios, deși eu mă pot scula puțin morocănos.

Poate încep să mă rog pentru o persoană care îmi este dragă. Sau poate întâlnesc o cunoștință într-un supermarket și pot spune câteva cuvinte pozitive. Când am Duhul Lui, primesc răspunsuri la rugăciunile mele și pot să-L văd pe Dumnezeu în momentele obișnuite din zi.

Uneori, simt că Dumnezeu este departe, dar El este mereu prezent. (Fapte. 17:24-27; Psalm 139:7-10) Pot să mă rog în ascuns Lui și să mă încred în El pentru ajutor, chiar dacă nu sunt sigur pe credința mea. (Psalm 145:18).

Este nevoie de răbdare ca să cred. Nu voi vedea rezultatele imediat, dar ele vor veni! Un pârâu subțire poate săpa adânc în piatră, nu prin forță brută, ci prin persistență. Isus poate mântui desăvârșit pe cei care vin la Dumnezeu prin El.

Dumnezeu nu vorbește din ceruri direct ca să-mi fie mie mai ușor să cred în El, pentru că mi-a dat o voie liberă. El vrea ca eu să aleg să cred în El, iar asta necesită acțiune din partea mea. Când aleg să cred și să ascult de Dumnezeu, viitorul meu este luminat și promițător!

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.